Har varit ute i skogen och plockat en stor korg med kantareller. Har förvällt lite och fryst in, men är sugen på att göra något nytt och spännande. :)
Är det någon som har något förslag på vad man kan göra med kantareller?
11 oktober 2007
har precis nu lagt in flera recept på svamp, de skall bara godkännas först
ThomasP11 oktober 2007
Är det gula kantareller eller trattisar???:) // Mvh Thomas
mistralwind12 oktober 2007
Gör det så enkelt som möjligt, slå på en skvätt (ok, en rejäl skvätt) grädde och ät som sås till helstekt kött, gärna fläskfilet (eller vilt).
Annars kan man ta stuvningen och slå i en förgräddad paj. Underbart!
Jag tycker att kantareller är så goda och exklusiva så jag vill gärna ha dem så "basic" som möjligt. Kan tycka att de blir sönderkokta i grytor. Ta istället och stek svampen (i smör naturligtvis! svamp kräver smör, det blir inte lika gott med olja el margarin. Det gäller all svamp!) och lägg i dem försiktigt då grytan är färdig.
iaf min femöres analys (Y)
matvraket12 oktober 2007
Tack så mkt! Det får nog bli fläskfilé med kantarellsås ikväll. Och som svar till Thomas.p; det är vanliga, gula kantareller. De godaste. ;)
LillaJa12 oktober 2007
Jättegott att sylta in "gulingarna" för att använd längre fram. Håller i många år om man vill. Gott som tillbehör till olika kötträtter. Samt läckra att göra en stuvning på, till en macka eller till en krustad.
Lycka till/ vill du ha recept , hör av dig
mistralwind13 oktober 2007
Precis, glömde det i mitt tidigare inlägg.. men som ovanstående sa, stek dem i smör och lägg på en macka! ack så gott!!
Helstek fläskfileten! blir mycket mjukare och godare smak! passar underbart till kantarellsåsen! tips bara =)
jas6514 oktober 2007
Tips att steka dem som vanligt och sedan blanda i lite tryffelolja.(Y)
Mvh Anders
Sylvia16 oktober 2007
Gör en god gräddstuvning av kantarellerna och fyll pannkakor med stuvningen in i ugnen med ost ovanpå supersmaskigt "crepes":)
Har varit ute i skogen och plockat en stor korg med kantareller. Har förvällt lite och fryst in, men är sugen på att göra något nytt och spännande. :)
Är det någon som har något förslag på vad man kan göra med kantareller?
har precis nu lagt in flera recept på svamp, de skall bara godkännas först
Är det gula kantareller eller trattisar???:) // Mvh Thomas
Gör det så enkelt som möjligt, slå på en skvätt (ok, en rejäl skvätt) grädde och ät som sås till helstekt kött, gärna fläskfilet (eller vilt).
Annars kan man ta stuvningen och slå i en förgräddad paj. Underbart!
Jag tycker att kantareller är så goda och exklusiva så jag vill gärna ha dem så "basic" som möjligt. Kan tycka att de blir sönderkokta i grytor. Ta istället och stek svampen (i smör naturligtvis! svamp kräver smör, det blir inte lika gott med olja el margarin. Det gäller all svamp!) och lägg i dem försiktigt då grytan är färdig.
iaf min femöres analys (Y)
Tack så mkt! Det får nog bli fläskfilé med kantarellsås ikväll. Och som svar till Thomas.p; det är vanliga, gula kantareller. De godaste. ;)
Jättegott att sylta in "gulingarna" för att använd längre fram. Håller i många år om man vill. Gott som tillbehör till olika kötträtter. Samt läckra att göra en stuvning på, till en macka eller till en krustad.
Lycka till/ vill du ha recept , hör av dig
Precis, glömde det i mitt tidigare inlägg.. men som ovanstående sa, stek dem i smör och lägg på en macka! ack så gott!!
Helstek fläskfileten! blir mycket mjukare och godare smak! passar underbart till kantarellsåsen! tips bara =)
Tips att steka dem som vanligt och sedan blanda i lite tryffelolja.(Y)
Mvh Anders
Gör en god gräddstuvning av kantarellerna och fyll pannkakor med stuvningen in i ugnen med ost ovanpå supersmaskigt "crepes":)