Kassler tycker jag är jätte gott. Kokt kassler med dillsås..mmm..smaskigt.
Jag har oxå en " Afrikans kassler" i mina recept. Det finns så mycket gott man kan göra. :p
marwis14 augusti 2008
Jag brukar skiva kassler och lägga den i en marinad av soja, olja, honung, sweet chilisås, riven vitlök. Sedan grillar jag den på grillen och serverar med det "vanliga " till grillat(Y)
lennali14 augusti 2008
Jag gillar kassler och det tillagas rätt så ofta i mitt kök.
Jag har en fråga gällande tillagningen av kassler.
Jag har läst att varmrökt kassler kan ätas - varm eller kall - direkt ur förpackningen, medan kallrökt bör tillagas först.
Men hur gör man med kanterna? Det är ju ett lager av någonting utanpå köttet. Vad är det? Och kan man äta det eller ska det skäras bort?
Gul134 oktober 2010
Skrivet av ScarlettRose den 4 okt 2010
Jag har en fråga gällande tillagningen av kassler.
Jag har läst att varmrökt kassler kan ätas - varm eller kall - direkt ur förpackningen, medan kallrökt bör tillagas först.
Men hur gör man med kanterna? Det är ju ett lager av någonting utanpå köttet. Vad är det? Och kan man äta det eller ska det skäras bort?
Det beror på hur mycket fett det är längs kanten. Mycket fett=jag skär bort det, lite fett=jag skär inte bort det.
Vi har kassler då och då - inte för att direkt är en favorit, men den står sig länge så det är smidigt att ha hemma.
På senare tid har jag helstekt kasslern - det har mina barn verkligen uppskattat. Då kan man ha kokt potatis och senapssås till - jättegott faktiskt!
Marre734 oktober 2010
Har en hel del kasslerrätter, men funkar även bra istället för skinka i skinksås, som tillägg i broccoligratäng mm mm(Y)
Här kommer ett omtyckt recept bland våra vänner som dessutom går fort att göra
Kassler med grädde och grönpeppar (Y)(Y)(Y)
Här kommer ett recept som är omtyckt bland våra vänner som dessutom går fort att tillaga (Y)(Y)(Y) Kassler med grädde och grönpeppar
Den här jättegoda kasslergrytan åt vi idag den kan varmt rekommenderas(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Dragondoftande kasslergryta
Här är min favorit :D
Inbakad kassler
Kassler tycker jag är jätte gott. Kokt kassler med dillsås..mmm..smaskigt.
Jag har oxå en " Afrikans kassler" i mina recept. Det finns så mycket gott man kan göra. :p
Jag brukar skiva kassler och lägga den i en marinad av soja, olja, honung, sweet chilisås, riven vitlök. Sedan grillar jag den på grillen och serverar med det "vanliga " till grillat(Y)
Jag gillar kassler och det tillagas rätt så ofta i mitt kök.
Några förslag:
Svartvinbärsmarinerad kassler
Kasslergryta med pasta
Gratinerad kassler med champinjonstuvning
Fredagskassler
Exotisk kassler
Broccoli och ost på kassler
Jag har en fråga gällande tillagningen av kassler.
Jag har läst att varmrökt kassler kan ätas - varm eller kall - direkt ur förpackningen, medan kallrökt bör tillagas först.
Men hur gör man med kanterna? Det är ju ett lager av någonting utanpå köttet. Vad är det? Och kan man äta det eller ska det skäras bort?
Jag har en fråga gällande tillagningen av kassler.
Jag har läst att varmrökt kassler kan ätas - varm eller kall - direkt ur förpackningen, medan kallrökt bör tillagas först.
Men hur gör man med kanterna? Det är ju ett lager av någonting utanpå köttet. Vad är det? Och kan man äta det eller ska det skäras bort?
Det beror på hur mycket fett det är längs kanten. Mycket fett=jag skär bort det, lite fett=jag skär inte bort det.
Glömde denna som är en utav mina favoriter. {eat}
Krämig kassler och ostsås
Vi har kassler då och då - inte för att direkt är en favorit, men den står sig länge så det är smidigt att ha hemma.
På senare tid har jag helstekt kasslern - det har mina barn verkligen uppskattat. Då kan man ha kokt potatis och senapssås till - jättegott faktiskt!
Har en hel del kasslerrätter, men funkar även bra istället för skinka i skinksås, som tillägg i broccoligratäng mm mm(Y)