Bland barndomens matminnen har jag klappgröten! En fluffig, luftig supergod efterrätt som jag höll på att föräta mig på! Kommer ihåg att den skulle vispas, vispas och vispas. Måste ha varit ett tröttsamt arbete före elvispens tid!
Är det någon mer som kommer ihåg rätten?
Kanske någon som äter den fortfarande?
Lena12 november 2007
Ja då jag minns att min mormor gjorde den.. Kanon gott!!! Har provat själv men misslyckas./Lena
evaldo12 november 2007
Jag minns den väl då vi åt den ganska ofta när jag var barn, sen har jag inte ätit den va vad jag kan minnas. Den bvar god minns jag.
Luna12 november 2007
Vi åt den ofta i samband med lingon och blåbärsplocket. Mamma och pappa gjorde det av skummet och mannagryn.
supergott vet jag att jag tyckte det var.. Tjatar om det än...:p
matvraket12 november 2007
Klappgröt är något jag alltid velat prova, men jag har inte hittat ngt bra recept. Är det ngn som har ett bra recept som vill dela med sig av skatten?
12 november 2007
Det här hittade jag på www.dagensarbete.se :
För att förvandla vanlig mannagrynsgröt till en klassisk och god efterrätt behövs en rejäl vispning. Det är det som är hemligheten. En vanlig mannagrynsgröt blir fövisso god, men också tät och kladdig. En klappgröt ska vara söt, luftig och lätt.
Det här behöver Du:
5 dl vatten
1 dl mannagryn
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Så här gör Du:
Koka upp vatten och tillsätt mannagryn under vispning. Vispa med elvisp tillsammans med lingonen i 30 minuter.
Servera med kall mjölk och socker gärna med lösa lingon som garnityr.
farmoreva12 november 2007
Skrivet av Nemorosa den 12 nov 2007
Det här hittade jag på www.dagensarbete.se :
För att förvandla vanlig mannagrynsgröt till en klassisk och god efterrätt behövs en rejäl vispning. Det är det som är hemligheten. En vanlig mannagrynsgröt blir fövisso god, men också tät och kladdig. En klappgröt ska vara söt, luftig och lätt.
Det här behöver Du:
5 dl vatten
1 dl mannagryn
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Så här gör Du:
Koka upp vatten och tillsätt mannagryn under vispning. Vispa med elvisp tillsammans med lingonen i 30 minuter.
Servera med kall mjölk och socker gärna med lösa lingon som garnityr.
Hannsi13 november 2007
ja jag älskar klappgröt:) det är något som jag vuxit upp med jag gör det själv idag:) det finns verkligen inget godare.
matvraket13 november 2007
Skrivet av Nemorosa den 12 nov 2007
Det här hittade jag på www.dagensarbete.se :
För att förvandla vanlig mannagrynsgröt till en klassisk och god efterrätt behövs en rejäl vispning. Det är det som är hemligheten. En vanlig mannagrynsgröt blir fövisso god, men också tät och kladdig. En klappgröt ska vara söt, luftig och lätt.
Det här behöver Du:
5 dl vatten
1 dl mannagryn
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Så här gör Du:
Koka upp vatten och tillsätt mannagryn under vispning. Vispa med elvisp tillsammans med lingonen i 30 minuter.
Servera med kall mjölk och socker gärna med lösa lingon som garnityr.
Tack så mycket! Dags att testa om detta är ngt för mej! :)
ThomasP13 november 2007
Det var länge sen man va gott det var//Thomas
christallnibbs13 november 2007
Gillar också klappgröt och brukar göra det ibland. Angående receptet ovan så brukar jag ställa min varma grötkastrull i kallt vattenbad och köra med elvispen. Det går MYCKET snabbare, ca 5 minuter!
Hannsi13 november 2007
Skrivet av christallnibbs den 13 nov 2007
Gillar också klappgröt och brukar göra det ibland. Angående receptet ovan så brukar jag ställa min varma grötkastrull i kallt vattenbad och köra med elvispen. Det går MYCKET snabbare, ca 5 minuter!
det brukar jag också göra:) funkar utmärkt:)
annelieberggren13 november 2007
jag brukar tillsätta socker, då blir en mycket godare... (Y)
För att förvandla vanlig mannagrynsgröt till en klassisk och god efterrätt behövs en rejäl vispning. Det är det som är hemligheten. En vanlig mannagrynsgröt blir fövisso god, men också tät och kladdig. En klappgröt ska vara söt, luftig och lätt.
Det här behöver Du:
5 dl vatten
1 dl mannagryn
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Så här gör Du:
Koka upp vatten och tillsätt mannagryn under vispning. Vispa med elvisp tillsammans med lingonen i 30 minuter.
Servera med kall mjölk och socker gärna med lösa lingon som garnityr.
Bland barndomens matminnen har jag klappgröten! En fluffig, luftig supergod efterrätt som jag höll på att föräta mig på! Kommer ihåg att den skulle vispas, vispas och vispas. Måste ha varit ett tröttsamt arbete före elvispens tid!
Är det någon mer som kommer ihåg rätten?
Kanske någon som äter den fortfarande?
Ja då jag minns att min mormor gjorde den.. Kanon gott!!! Har provat själv men misslyckas./Lena
Jag minns den väl då vi åt den ganska ofta när jag var barn, sen har jag inte ätit den va vad jag kan minnas. Den bvar god minns jag.
Vi åt den ofta i samband med lingon och blåbärsplocket. Mamma och pappa gjorde det av skummet och mannagryn.
supergott vet jag att jag tyckte det var.. Tjatar om det än...:p
Klappgröt är något jag alltid velat prova, men jag har inte hittat ngt bra recept. Är det ngn som har ett bra recept som vill dela med sig av skatten?
Det här hittade jag på www.dagensarbete.se :
För att förvandla vanlig mannagrynsgröt till en klassisk och god efterrätt behövs en rejäl vispning. Det är det som är hemligheten. En vanlig mannagrynsgröt blir fövisso god, men också tät och kladdig. En klappgröt ska vara söt, luftig och lätt.
Det här behöver Du:
5 dl vatten
1 dl mannagryn
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Så här gör Du:
Koka upp vatten och tillsätt mannagryn under vispning. Vispa med elvisp tillsammans med lingonen i 30 minuter.
Servera med kall mjölk och socker gärna med lösa lingon som garnityr.
Det här hittade jag på www.dagensarbete.se :
För att förvandla vanlig mannagrynsgröt till en klassisk och god efterrätt behövs en rejäl vispning. Det är det som är hemligheten. En vanlig mannagrynsgröt blir fövisso god, men också tät och kladdig. En klappgröt ska vara söt, luftig och lätt.
Det här behöver Du:
5 dl vatten
1 dl mannagryn
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Så här gör Du:
Koka upp vatten och tillsätt mannagryn under vispning. Vispa med elvisp tillsammans med lingonen i 30 minuter.
Servera med kall mjölk och socker gärna med lösa lingon som garnityr.
ja jag älskar klappgröt:) det är något som jag vuxit upp med jag gör det själv idag:) det finns verkligen inget godare.
Det här hittade jag på www.dagensarbete.se :
För att förvandla vanlig mannagrynsgröt till en klassisk och god efterrätt behövs en rejäl vispning. Det är det som är hemligheten. En vanlig mannagrynsgröt blir fövisso god, men också tät och kladdig. En klappgröt ska vara söt, luftig och lätt.
Det här behöver Du:
5 dl vatten
1 dl mannagryn
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Så här gör Du:
Koka upp vatten och tillsätt mannagryn under vispning. Vispa med elvisp tillsammans med lingonen i 30 minuter.
Servera med kall mjölk och socker gärna med lösa lingon som garnityr.
Tack så mycket! Dags att testa om detta är ngt för mej! :)
Det var länge sen man va gott det var//Thomas
Gillar också klappgröt och brukar göra det ibland. Angående receptet ovan så brukar jag ställa min varma grötkastrull i kallt vattenbad och köra med elvispen. Det går MYCKET snabbare, ca 5 minuter!
Gillar också klappgröt och brukar göra det ibland. Angående receptet ovan så brukar jag ställa min varma grötkastrull i kallt vattenbad och köra med elvispen. Det går MYCKET snabbare, ca 5 minuter!
det brukar jag också göra:) funkar utmärkt:)
jag brukar tillsätta socker, då blir en mycket godare... (Y)
För att förvandla vanlig mannagrynsgröt till en klassisk och god efterrätt behövs en rejäl vispning. Det är det som är hemligheten. En vanlig mannagrynsgröt blir fövisso god, men också tät och kladdig. En klappgröt ska vara söt, luftig och lätt.
Det här behöver Du:
5 dl vatten
1 dl mannagryn
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Så här gör Du:
Koka upp vatten och tillsätt mannagryn under vispning. Vispa med elvisp tillsammans med lingonen i 30 minuter.
Servera med kall mjölk och socker gärna med lösa lingon som garnityr.