Som barn åt jag och mina syskon kanelbullar med kaviar.
En annan favorit var husmans med smör och aromatkrydda doppad i varm choklad.
Matglad-5421 mars 2009
:D En hård brödsmacka med falukorvs skivor och pepparotsvisp.....
Sweli21 mars 2009
En rätt som jag gör vid speciella tillfällen är Hare i chokladsås. Jag lärde mig receptet av en kock, hemma i Argentina när jag växte upp. Det är fantastisk gott :)
Maria_johansson7 april 2009
kycklingnuggets som man doppar i vaniljglass... MMMmmm..
Fläskpannkaka med hallonsylt.. :D
Majainorr7 april 2009
Har testat våfflor till tacos. Smakar sagolikt! (Y)(Y)(Y)
aurianz7 april 2009
Sirap på blodpudding ska det vara!(Y)
Sen kan man faktiskt doppa jordgubbar i lite vitpeppar... smakar ännu mera "gubbe" då...:D
Ketchup på tomaten blir samma resultat...mer tomatsmak (Y)
Kanel å socker på pannkakan e bäst(L)
Mycke mums å knas...:p
popik7 april 2009
Brukar ibland äta fattigmans hamburgare. Två skivor bröd med ketchup och rå lök emellan, faktiskt riktigt gott.:D
aurianz7 april 2009
...eller vad sägs om falukorv med kaviar på grov macka...(Y)
(L)
katten47 april 2009
Jag vill ha ett tjockt lager socker på blöta! Ni skulle ha sett min hemkunskapslärares min när vi skulle äta blöta och jag frågade var sockret fanns, hahaha!
boz19657 april 2009
Vad är "blöta"?
Gnurf7 april 2009
Norrland boz...Norrland...blöta är Norrland !!! (L)
Majainorr7 april 2009
Mmmm... Minns min barndoms blöta... med smör på...
Dintan7 april 2009
Självklart ska man ha ketchup till fiskgratäng och fiskpinnar
Självklart ska man ha skivad banan på limpmacka
Självklart ska man ha socker och smör på pannkakor
Självklart ska man ha frysta björnbär till rödvin
Gnurf7 april 2009
Jag hade smöret under blötan, å undrar om det inte pudrades över lite socker oxå. Åt man ju till frukost ganska ofta som barn...(L) Knepigt att man aldrig äter det nuförtiden...det är väl för dåligt GI kanske....:p
Dintan7 april 2009
Vad är "blöta" för oss som bor söder om Dalälven?
Gnurf7 april 2009
Det kan inte beskrivas...det måste upplevas. Blöta är en alldeles för subtil delikatess för att låta sig fångas i ord. Som Gudars nektar helt enkelt...ligger däruppe i de allra högsta kulinariska Rymderna...froterar sig med sina gigantiska jämlikar; Palt, Doppikopp, Smålanedi, Krokvälling, Klimpvälling och Kaffeost....(Y)
Dintan7 april 2009
Skrivet av Gnurf den 7 apr 2009
Det kan inte beskrivas...det måste upplevas. Blöta är en alldeles för subtil delikatess för att låta sig fångas i ord. Som Gudars nektar helt enkelt...ligger däruppe i de allra högsta kulinariska Rymderna...froterar sig med sina gigantiska jämlikar; Palt, Doppikopp, Smålanedi, Krokvälling, Klimpvälling och Kaffeost....(Y)
Tack för det uttömmande svaret!
Palt och kaffeost har jag ätit men blöta verkar vara något speciellt (hihi). Jag får helt enkelt googla så jag kan få ett svar.
Gnurf7 april 2009
Du KAN inte googla blöta...det är Topphemligt. BARA Norrlänningar känner till receptet och Vi är edsvurna att aldrig yppa det för några utomstående....:p
Dintan7 april 2009
Verkar vara tunnbröd uppblött i mjölk och salt (hm) Kan det vara gott, det?
Man kan faktiskt googla på det men det kanske bara är förbehållet oss 08-or
Gnurf7 april 2009
Men sicken knasig kombination!! :D Å ännu knasigare blir det väl med smör, socker å kanske lingonsylt....:p
Skrivet av susanneedgren den 7 apr 2009
Verkar vara tunnbröd uppblött i mjölk och salt (hm) Kan det vara gott, det?
Man kan faktiskt googla på det men det kanske bara är förbehållet oss 08-or
Som barn åt jag och mina syskon kanelbullar med kaviar.
En annan favorit var husmans med smör och aromatkrydda doppad i varm choklad.
:D En hård brödsmacka med falukorvs skivor och pepparotsvisp.....
En rätt som jag gör vid speciella tillfällen är Hare i chokladsås. Jag lärde mig receptet av en kock, hemma i Argentina när jag växte upp. Det är fantastisk gott :)
kycklingnuggets som man doppar i vaniljglass... MMMmmm..
Fläskpannkaka med hallonsylt.. :D
Har testat våfflor till tacos. Smakar sagolikt! (Y)(Y)(Y)
Sirap på blodpudding ska det vara!(Y)
Sen kan man faktiskt doppa jordgubbar i lite vitpeppar... smakar ännu mera "gubbe" då...:D
Ketchup på tomaten blir samma resultat...mer tomatsmak (Y)
Kanel å socker på pannkakan e bäst(L)
Mycke mums å knas...:p
Brukar ibland äta fattigmans hamburgare. Två skivor bröd med ketchup och rå lök emellan, faktiskt riktigt gott.:D
...eller vad sägs om falukorv med kaviar på grov macka...(Y)
(L)
Jag vill ha ett tjockt lager socker på blöta! Ni skulle ha sett min hemkunskapslärares min när vi skulle äta blöta och jag frågade var sockret fanns, hahaha!
Vad är "blöta"?
Norrland boz...Norrland...blöta är Norrland !!! (L)
Mmmm... Minns min barndoms blöta... med smör på...
Självklart ska man ha ketchup till fiskgratäng och fiskpinnar
Självklart ska man ha skivad banan på limpmacka
Självklart ska man ha socker och smör på pannkakor
Självklart ska man ha frysta björnbär till rödvin
Jag hade smöret under blötan, å undrar om det inte pudrades över lite socker oxå. Åt man ju till frukost ganska ofta som barn...(L) Knepigt att man aldrig äter det nuförtiden...det är väl för dåligt GI kanske....:p
Vad är "blöta" för oss som bor söder om Dalälven?
Det kan inte beskrivas...det måste upplevas. Blöta är en alldeles för subtil delikatess för att låta sig fångas i ord. Som Gudars nektar helt enkelt...ligger däruppe i de allra högsta kulinariska Rymderna...froterar sig med sina gigantiska jämlikar; Palt, Doppikopp, Smålanedi, Krokvälling, Klimpvälling och Kaffeost....(Y)
Det kan inte beskrivas...det måste upplevas. Blöta är en alldeles för subtil delikatess för att låta sig fångas i ord. Som Gudars nektar helt enkelt...ligger däruppe i de allra högsta kulinariska Rymderna...froterar sig med sina gigantiska jämlikar; Palt, Doppikopp, Smålanedi, Krokvälling, Klimpvälling och Kaffeost....(Y)
Tack för det uttömmande svaret!
Palt och kaffeost har jag ätit men blöta verkar vara något speciellt (hihi). Jag får helt enkelt googla så jag kan få ett svar.
Du KAN inte googla blöta...det är Topphemligt. BARA Norrlänningar känner till receptet och Vi är edsvurna att aldrig yppa det för några utomstående....:p
Verkar vara tunnbröd uppblött i mjölk och salt (hm) Kan det vara gott, det?
Man kan faktiskt googla på det men det kanske bara är förbehållet oss 08-or
Men sicken knasig kombination!! :D Å ännu knasigare blir det väl med smör, socker å kanske lingonsylt....:p
Verkar vara tunnbröd uppblött i mjölk och salt (hm) Kan det vara gott, det?
Man kan faktiskt googla på det men det kanske bara är förbehållet oss 08-or