Är det någon i detta avlånga land som har ett recept på knuts frestelse? vore tacksam för det (L)
The_mama97mia12 mars 2008
tyvärr kan jag inte hjälpa dig.... men jag blir sååå nyfis! Vad skulle Knut ha som inte Jansson har??? ;) alltså vad ska det typ innehålla???? :=)
Okänd12 mars 2008
Hej! Här är en till som är nyfiken( Som vanligt)(Y)
tantdrake12 mars 2008
Är det den Knut som innehåller brynt köttfärs istället för ansjovis? I så fall så är det samma ingredienser som i Jansson med undantag för bytet till köttfärs. Åtminstone i de jag fått serverat som Knuts Frestelse. (L) Gott. Fast en vanlig köttfärsgratäng.
lennali12 mars 2008
Hej Lena
Hittade ett recept på internet, kan det vara nåt.
http://www.flensted.se/recept.asp
Receptet är på 10 eller 100 portioner :D du får räkna om själv. Fast jag tyckte det var lite köttfärs på 10 portioner?
Hälsningar Lena
MammaModesty12 mars 2008
man ska ha senap i grädden i knuts frestelse... min svärmor gör den och den är super... tror det ska vara dijon senap
Lena12 mars 2008
Den ska innehålla köttfärs med smak av senap och något mer kommer inte i håg vad det var mer (potatis)
MammaModesty12 mars 2008
creme friaché
MammaModesty12 mars 2008
hm fick hjälp av minstingen där... lök potatis brynt köttfärs och sen grädde cremefraiché och senap
tantdrake12 mars 2008
:( fick ingen dijonsenap i min.....låter godare! Ska också leta upp receptet. Tack för tipsen!
lennali12 mars 2008
Här kommer hela receptet.
Knuts frestelse Ingredienser:
Antal portioner 10 100
Strimlad minutpotatis 1,5 kg 15 kg
Köttfärs stekt 475 g 4,75 kg
Crème fraiche 3 dl 3 l
Matlagningsgrädde el dyl 2,5 dl 2,5 l
Lök stekt 250 g 2,5 kg
Svensk senap
(alt Dijonsenap tas bara drygt hälften av mängden) 125 g 1,25 kg
Salt och peppar
Gör så här:
Stek köttfärsen och löken, krydda med salt och peppar, varva därefter i smorda bleck med den strimlade potatisen.
Blanda ihop senap, crème fraiche och grädde, häll sedan blandningen över potatisen och köttfärsen.
Grädda i konvektionsugn 180º-200º i cirka 20-25 minuter.
tantdrake12 mars 2008
lennali du är en pärla!!!! (Y) tack!
MatAnders12 mars 2008
Låter spännande, senap är lite underskattad som smaksättare fungerar ju utmärkt till det mesta, måste testas...
Lovis12 mars 2008
Låter jättegott, måste testa också !!!
evaldo12 mars 2008
Knuts frestelse
Ingredienser:
Antal portioner 10 100
Strimlad minutpotatis art.nr: 10093 1,5 kg 15 kg
Köttfärs stekt 475 g 4,75 kg
Crème fraiche 3 dl 3 l
Matlagningsgrädde el dyl 2,5 dl 2,5 l
Lök stekt 250 g 2,5 kg
Svensk senap
(alt Dijonsenap tas bara drygt hälften av mängden) 125 g 1,25 kg
Salt och peppar
Gör så här:
Stek köttfärsen och löken, krydda med salt och peppar, varva därefter i smorda bleck med den strimlade potatisen.
Blanda ihop senap, crème fraiche och grädde, häll sedan blandningen över potatisen och köttfärsen.
Grädda i konvektionsugn 180º-200º i cirka 20-25 minuter.
celice12 mars 2008
:D Knuts frestelse har jag aldrig hört talas om men efter att läst receptet kommer jag att prova det, är detta något recept som är gammalt? Det verkar som inte bara jag var ovetande.
barnbarn12 mars 2008
Låter gott.Måste prova.Men kan någon berätta vad minutpotatis är???
tantdrake12 mars 2008
Skrivet av barnbarn den 12 mar 2008
Låter gott.Måste prova.Men kan någon berätta vad minutpotatis är???
Var in på flenstads hemsida (som lennali satte ut en länk till först) och de säljer storköksprodukter, främst potatis ser det ut som. Minutpotatis är ett produktnamn, med flera olika utseenden, hos dem. Det går finfint att i hemmiljö använda någon potatis du annars skulle tagit till en gratäng. (Y)
tantdrake12 mars 2008
:p flensted heter de ju.....rätt ska vara rätt!
Okänd13 mars 2008
Minutpotatis är vaccumpackad potatis,skalad och förkokt.Man sköljer potatisen och kokar dem i ca 1-2 minuter sen är de klara.Vi har dessa i skolan och i dagiskök(Jobbar på dagis denna vecka)
De är faktiskt riktigt goda,men viktigt är att skölja dem ordentligt.
Potatismos av dessa potatisar blir kanongott.
Är det någon i detta avlånga land som har ett recept på knuts frestelse? vore tacksam för det (L)
tyvärr kan jag inte hjälpa dig.... men jag blir sååå nyfis! Vad skulle Knut ha som inte Jansson har??? ;) alltså vad ska det typ innehålla???? :=)
Hej! Här är en till som är nyfiken( Som vanligt)(Y)
Är det den Knut som innehåller brynt köttfärs istället för ansjovis? I så fall så är det samma ingredienser som i Jansson med undantag för bytet till köttfärs. Åtminstone i de jag fått serverat som Knuts Frestelse. (L) Gott. Fast en vanlig köttfärsgratäng.
Hej Lena
Hittade ett recept på internet, kan det vara nåt.
http://www.flensted.se/recept.asp
Receptet är på 10 eller 100 portioner :D du får räkna om själv. Fast jag tyckte det var lite köttfärs på 10 portioner?
Hälsningar Lena
man ska ha senap i grädden i knuts frestelse... min svärmor gör den och den är super... tror det ska vara dijon senap
Den ska innehålla köttfärs med smak av senap och något mer kommer inte i håg vad det var mer (potatis)
creme friaché
hm fick hjälp av minstingen där... lök potatis brynt köttfärs och sen grädde cremefraiché och senap
:( fick ingen dijonsenap i min.....låter godare! Ska också leta upp receptet. Tack för tipsen!
Här kommer hela receptet.
Knuts frestelse Ingredienser:
Antal portioner 10 100
Strimlad minutpotatis 1,5 kg 15 kg
Köttfärs stekt 475 g 4,75 kg
Crème fraiche 3 dl 3 l
Matlagningsgrädde el dyl 2,5 dl 2,5 l
Lök stekt 250 g 2,5 kg
Svensk senap
(alt Dijonsenap tas bara drygt hälften av mängden) 125 g 1,25 kg
Salt och peppar
Gör så här:
Stek köttfärsen och löken, krydda med salt och peppar, varva därefter i smorda bleck med den strimlade potatisen.
Blanda ihop senap, crème fraiche och grädde, häll sedan blandningen över potatisen och köttfärsen.
Grädda i konvektionsugn 180º-200º i cirka 20-25 minuter.
lennali du är en pärla!!!! (Y) tack!
Låter spännande, senap är lite underskattad som smaksättare fungerar ju utmärkt till det mesta, måste testas...
Låter jättegott, måste testa också !!!
Knuts frestelse
Ingredienser:
Antal portioner 10 100
Strimlad minutpotatis art.nr: 10093 1,5 kg 15 kg
Köttfärs stekt 475 g 4,75 kg
Crème fraiche 3 dl 3 l
Matlagningsgrädde el dyl 2,5 dl 2,5 l
Lök stekt 250 g 2,5 kg
Svensk senap
(alt Dijonsenap tas bara drygt hälften av mängden) 125 g 1,25 kg
Salt och peppar
Gör så här:
Stek köttfärsen och löken, krydda med salt och peppar, varva därefter i smorda bleck med den strimlade potatisen.
Blanda ihop senap, crème fraiche och grädde, häll sedan blandningen över potatisen och köttfärsen.
Grädda i konvektionsugn 180º-200º i cirka 20-25 minuter.
:D Knuts frestelse har jag aldrig hört talas om men efter att läst receptet kommer jag att prova det, är detta något recept som är gammalt? Det verkar som inte bara jag var ovetande.
Låter gott.Måste prova.Men kan någon berätta vad minutpotatis är???
Låter gott.Måste prova.Men kan någon berätta vad minutpotatis är???
Var in på flenstads hemsida (som lennali satte ut en länk till först) och de säljer storköksprodukter, främst potatis ser det ut som. Minutpotatis är ett produktnamn, med flera olika utseenden, hos dem. Det går finfint att i hemmiljö använda någon potatis du annars skulle tagit till en gratäng. (Y)
:p flensted heter de ju.....rätt ska vara rätt!
Minutpotatis är vaccumpackad potatis,skalad och förkokt.Man sköljer potatisen och kokar dem i ca 1-2 minuter sen är de klara.Vi har dessa i skolan och i dagiskök(Jobbar på dagis denna vecka)
De är faktiskt riktigt goda,men viktigt är att skölja dem ordentligt.
Potatismos av dessa potatisar blir kanongott.