Det absolut enklaste receptet på köttfärs måste vara "Bamsebiff"!
400 g nötfärs
salt och vitpeppar
1 msk sojamjöl
1 ägg
4 dl kelda matlagningsgrädde (varav 1 dl till smeten)
1,5 msk kinesisk soja
1 msk matolja
1 msk smör
Blanda färsen med mjöl,ägg salt och peppar.
Arbeta ner 1 dl av grädde och 1/2 msk soja.
Forma färsen till en stor bamsebiff.
Stek i panna med hög kant ca 4 minuter.
Vänd på biffen och stek ytterligare 4 minuter, dela biffen i fyra lika stora tårtbitar med en stekspade.
Blanda resten av grädden med sojan och häll ner i det i stekpannan, låt småputtra ytterligare 5 minuter.
Serveras med vad som man tycker passar just då, pasta, potatis, ris, potatismos, ja vi har provat allt och det passar faktiskt med vilket som helst!
Det absolut enklaste receptet på köttfärs måste vara "Bamsebiff"!
400 g nötfärs
salt och vitpeppar
1 msk sojamjöl
1 ägg
4 dl kelda matlagningsgrädde (varav 1 dl till smeten)
1,5 msk kinesisk soja
1 msk matolja
1 msk smör
Blanda färsen med mjöl,ägg salt och peppar.
Arbeta ner 1 dl av grädde och 1/2 msk soja.
Forma färsen till en stor bamsebiff.
Stek i panna med hög kant ca 4 minuter.
Vänd på biffen och stek ytterligare 4 minuter, dela biffen i fyra lika stora tårtbitar med en stekspade.
Blanda resten av grädden med sojan och häll ner i det i stekpannan, låt småputtra ytterligare 5 minuter.
Serveras med vad som man tycker passar just då, pasta, potatis, ris, potatismos, ja vi har provat allt och det passar faktiskt med vilket som helst!