Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs?

  • Molgan 7 maj 2009

    Vad gör ni för maträtter med köttfärs eller nötfärs...?

    Måste väl finnas mer än spagetti och kötfärsås, samt olika sorters pannbiffar?

    Har ni något förslag?

  • safir74 7 maj 2009

    Åh det finns ju så mycket. :D
    Lasange
    Moussaka på svenska
    Moussaka på svenska
    Köttfärsröra (köttfärs, grönsaker m.m)
    Köttfärspaj
    Hemmagjorda hamburgare

  • bahrje 7 maj 2009

    Chili con carne! Tacofärs! Köttbomb

  • gimmiahug 7 maj 2009

    Massor! Jag blev själv så trött på köttfärssås att jag nog inte lagat det på en tre-fyra år! :o

    Jag gör en Thailändsk "sallad" med köttfärs som fått tillagas utan fett i en kastrull (ska inte precis brynas, mer bara tillagas) och sedan får marinera i kikkoman soja, fisksås, limesaft, chili och koriander, sedan blandas med finhackad paprika och vårlök (lika mycket grönsaker som kött ungefär). Kött och grönsaker kan värmas upp som hastigast innan servering om man vill men jag tror att de låter den vara kall i Thailand - serveras på hett jasminris och stora salladsblad, som gärna får ligga under riset så att de värms upp lite.

    Piroger i alla dess varianter, i samma andetag Samosa med köttfyllning (båda bra att frysa in och ha färdigt)
    Cevapcici
    Tomatsås med köttbullar till pasta (låt bullarna koka klart i såsen, så får såsen en suverän smak)
    Kålpudding
    Köttfärslimpa med olika fyllningar

    Ibland gör jag också burgare eller biffar med lite olika fyllningar; svamp, ost, bacon, salami.... Och använder gärna olika sorters färs inkl kyckling- och kalkonfärs för att få ytterligare variation.

  • Erajscha 7 maj 2009

    Det här är en engelsk klassiker:
    [recept]15626 [/recept]

    det här behöver man bara bröd (eller tortillachips om det är festligare tillf'älle)
    [recept]46378 [/recept]

    Moussaka kan man göra på många sätt, här är ett recept jag hittat här:
    Moussaka á la GI

    Det här lagade jag så sent som i lördags. Perfekt i matlåda också.
    [recept]67719 [/recept]

    Dessutom brukar jag göra kålpudding på blandfärs, det är smaskens.

  • Monika46 7 maj 2009

    Här kommer mina favoriter vad det gäller köttfärs...(Y)(Y):p(L)



    Kålpudding med grädde

    Moussaka på svenska

    Omelett med köttfärs

    Danska frikadeller

  • Monika46 7 maj 2009

    Här kommer några förslag till som tillhör mina favoriter vad det gäller köttfärs...(Y)(Y):p:p(L)

    Dansk hackebiff med löksås

    Desireés franskbröd med köttfärsfyllning

    Dragonbiffar

  • Monika46 7 maj 2009

    Sist men inte minst... Denna är min favorit nr 1...(Y)(Y)(Y)(L)(L):p:p

    Kålpudding à la Monika

  • Disen 7 maj 2009

    Oj, det finns ju så mycket gott....
    Dessa rätter återkommer ofta hos oss. :p
    Köttfärsrullar i chilisås
    Köttfärsgratäng med potatis
    Grekiska köttbullar

  • Disen 7 maj 2009

    Glömde denna smarriga gratäng....:p
    Grabbarnas favorit.
    Pastagratäng

  • Glitterfia 7 maj 2009

    Mitt köttfärsbidrag:

    Baconlindade ugnsköttbullar med brunsås

    Tomat och köttfärspaj

  • Glitterfia 7 maj 2009

    Köttfärsfrestelse
    Köttfärs och broccoligratäng
    Minestronesoppa
    Ajvarbiffar
    Färsgrytor
    Lasagne
    Crépes
    Köttfärslimpa

  • grill 7 maj 2009

    Lisas falska filé

  • The_mama97mia 7 maj 2009

    Köpte blandfärs till bra pris idag på Lidl (men det är SCAN) - mina barns favoriter på senaste tiden har varit när jag blandar färs med ett ägg o sen smaksätter med salt, peppar, kebabkrydda (antingen färdig på burk) eller spiskummin, paprika, cayennepeppar. jag brukar steka ett litet smakprov o barnen nafsar mig i hälsenorna (ungefär som vår hund gjorde när jag var barn) efter första smaket.... Jag formar små biffar avlånga smala .... Det är strykande åtgång på.
    JAg har inte lagt in ngt recept för det finns rätt många snarlika.

  • boz1965 7 maj 2009

    Glöm inte den gamla hederliga köttfärslimpan. Gör bara din favortköttbullssmet (puh, långt ord) och forma till en limpa och kör i ugn 175° tills den är klar. Det funkar fint att göra den i brödform också.

  • anluk 7 maj 2009

    Köttfärs är en superråvara tycker jag. Kan varieras i det oänderliga. Här får du några förslag från mig:

    http://www.matklubben.se/matklubben/anluk/kokbok/?id=899683

    Där hittar du en del tips.

  • anluk 7 maj 2009

    Köttfärs är en superråvara tycker jag. Kan varieras i det oänderliga. Här får du några förslag från mig:

    http://www.matklubben.se/matklubben/anluk/kokbok/?id=899683

    Där hittar du en del tips.

  • stepp567 7 maj 2009

    Alla mina tänkta förslag har redan tagits upp
    av de som har varit före mig, så just nu har
    har jag torka på loftet, återkommer när jag
    jag kommer på något:p

  • stepp567 7 maj 2009

    visserligen har paj tagits upp,det här receptet
    är skrivet av lennali
    Färspaj med ananas

  • Molgan 7 maj 2009

    Tack snälla ni för alla era tipps. Många fler än förväntan:)
    Nu har jag en hel del att välja mellan.
    (hoppas att fler har blivit inspirerade)

    Jag kan nog bara tippsa om pajen som vi gör i bland:

    Färgglad köttfärspaj

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.