Jag lyckas ibland förträffligt och ibland blir det inte 100% (beror ju på att jag lagar mat på känn) Men hur gör ni eran för att den ska bli kanon?, Finns ju massa olika recept?
Queenie8 februari 2008
Jag kör alltid med blandfärs oftast. Först steker jag upp lök, ibland även med lite vitlök, lägger i köttfärsen och bryner runt ett tag. River 1-2 morötter fint och rör i, krossade tomater, ketchup och till sist häller jag på grädde. Ibland har jag även i lite knaperstekt bacon. Den blir himla god i alla fall :-)
Queenie8 februari 2008
Glömde att jag alltid kryddar med vitpeppar
8 februari 2008
läs här:
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/hur_goer_du_din_koettfaerssaas__2840.html
Svesse608 februari 2008
Hackar lök 1-2 beroende hur mycket köttfärs jag tar. Steker upp löken tillsammans med 2 vitlöksklyftor, på inte alltför hög värme. Detta får stå och småfräsa en längre stund. River ner 2 morötter och låter dessa puttra med löken en stund. Häller i ½ dl vatten. Häller upp detta på en tallrik, medan jag fräser upp köttfärsen. Kryddar med köttbuljong (1-2 tärningar), svartpeppar, ketchup, lite tomatpuré och på slutet häller jag i 2 små burkar creme fraiche. Blandas ihop med löken och morötterna. Häller i lite vatten om det behövs. (Y)
Philip8 februari 2008
Vad som även sätter lite piff på köttfärssåsen är att ta med
hackad röd paprika och ev. champinjoner samt krydda med basilika och oregano.
Jag brukar även röra ner riven parmesan i såsen.
irrevirre8 februari 2008
Jag har madeiravin i min. Det blir mustigt och gott.
Kryddan är basilika!
Ofta får den vara mer som en köttfärsröra än sås i konsistens.
ikah8 februari 2008
Steker köttfärs, kryddar med salt, vitpeppar och santa marias köttfärskrydda.
Strör på lite vetemjöl, en klick kethup, 1 dl vatten och till sist grädde.
Jättegott(Y)
Hjotrongull8 februari 2008
Jag steker gul lök och bryner färsen, alltid blandfärs. Därefter tar jag i krossade tomater, tomatpuré och en buljongtärning. Kryddar med färskpressad vitlök. svartpeppar, salt, basilika och en pastakrydda. Sist tar jag i vatten (använder aldrig grädde i min köttfärssås) och låter allt småputtra. Toppar med riven parmesan innan servering!! Oj!! Gott!! Blir riktigt sugen på köttfärssås nu!!! Det får det nog bli till lunch i helgen!!!(Y)
Aspholme8 februari 2008
Provsmakar under tillagningen :-)
Okänd8 februari 2008
Bryner lök och älgfärs.Kryddar med salt,vitpeppar och grillkrydda.Slår sen på grädde,creme fraiche,ketchup och soja.Låter det puttra en stund.Brukar ofta reda av det också.
Jag är frikostig med grillkryddan.Det blir kanongott.
Ibland använder jag bara matlagningsgrädde och ibland creme fraiche, beror på vad jag har hemma.
anluk8 februari 2008
Bryner lök och färs. Tillsätter kryddor (svartpeppar, salt och vitlök). Tillsätter vatten och ibland även en burk med tomatsås (Glenn Strömbergs är supergod). Puttra och smaka av. Enklare kan det inte bli. En sak jag lärt mig är att alltid servera köttfärssåsen med färskriven parmesan. Det förhöjer det hela ett par snäpp!
Myrina15 februari 2008
Här kommer mitt bästa köttfärssåsrecept:
Bryn 500 g nötfärs ganska hårt. Tillsätt 1-2 mediumhackade lökar, 3-4 klyftor finhackad vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt några msk tomatpuré och fräs. I med två paket krossade tomater och lite vatten. Rör om. Tillsätt 1-2 matskedar kalvfond. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att tillsätta ett paket frysta procencalska örter. Viktigt att inte låta örterna koka för mycket, då tappar de smak. Servera med pasta och färsk parmesan. Jag kan verkligen rekommendera detta recept, passar perfekt en vadagskväll eller en fredag med ett glas rött.
MatAnders15 februari 2008
Tack ska ni ha allihop ska försöka att inte labborera för mycket, men buljongtärning har jag aldrig haft det ska jag definitivt testa.
evaldo15 februari 2008
Jag kör med brynt lök, krossade tomater, olika kryddor, salt och peppar.
kanke också lite vatten, buljong och en aning mjöl att reda av med.
När det är tomater med i rätten så brukar jah tillsätta lite socker för smakbrytningen.
Metatron15 februari 2008
När det kommer till köttfärssås så kan man ju ha hur många olika varianter som helst. (Y)
Men dom flesta använder iaf lök och köttfärs så använder jag det som bas så brukar jag variera med:
Röd chilllipeppar som e finhackad (grön funkar oxå)
Vitlök med purjolök
Röd och gul paprika
Senap
Och det jag har upptäck mest när det kommer till köttfärssås är att jag blandar ihop passerade tomater och chilisås i mixern och blandar det där. Tillsätter även lite matlagningsgrädde eller vatten, beroende på vilken bas jag vill ha.
Sedan har jag alltid salt och svartpeppar i. Inte testat vitpeppar då den kryddan inte är nån favvis men skall testa det nästa gång. :D
Linn_Z15 februari 2008
Skrivet av Myrina den 15 feb 2008
Här kommer mitt bästa köttfärssåsrecept:
Bryn 500 g nötfärs ganska hårt. Tillsätt 1-2 mediumhackade lökar, 3-4 klyftor finhackad vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt några msk tomatpuré och fräs. I med två paket krossade tomater och lite vatten. Rör om. Tillsätt 1-2 matskedar kalvfond. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att tillsätta ett paket frysta procencalska örter. Viktigt att inte låta örterna koka för mycket, då tappar de smak. Servera med pasta och färsk parmesan. Jag kan verkligen rekommendera detta recept, passar perfekt en vadagskväll eller en fredag med ett glas rött.
Kör nästan samma recept, brukar dock fräsa men en röd chili tillsammans med löken samt krydda med någon msk soya för extra sälta och smak.
Countrygirl16 februari 2008
Oftast gör man felet att inte koka den tillräckligt länge. Lägg till 30 minuter extra koktid. Det händer mycket med grytor om man bara kokar dem längre. Då behövs inga fler kryddor.
Myrina16 februari 2008
Vi brukar köra din variant också när vi ska variera oss lite! Vad kul att någon har precis samma smak , haha. Även någon nypa socker och någon matsked rödvinsvinäger eller lite rödvin kan vara gott i.
Skrivet av Linn_Z den 15 feb 2008
Skrivet av Myrina den 15 feb 2008
Här kommer mitt bästa köttfärssåsrecept:
Bryn 500 g nötfärs ganska hårt. Tillsätt 1-2 mediumhackade lökar, 3-4 klyftor finhackad vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt några msk tomatpuré och fräs. I med två paket krossade tomater och lite vatten. Rör om. Tillsätt 1-2 matskedar kalvfond. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att tillsätta ett paket frysta procencalska örter. Viktigt att inte låta örterna koka för mycket, då tappar de smak. Servera med pasta och färsk parmesan. Jag kan verkligen rekommendera detta recept, passar perfekt en vadagskväll eller en fredag med ett glas rött.
Kör nästan samma recept, brukar dock fräsa men en röd chili tillsammans med löken samt krydda med någon msk soya för extra sälta och smak.
Heisjo18 februari 2008
Jag får smaka mig fram, kan inte laga köttfärsås med recept....
Men det som ALLTID finns med är:
Blandfärs, lök, vitlök, köttbuljong....och sedan kan jag variera brett!!
Jag lyckas ibland förträffligt och ibland blir det inte 100% (beror ju på att jag lagar mat på känn) Men hur gör ni eran för att den ska bli kanon?, Finns ju massa olika recept?
Jag kör alltid med blandfärs oftast. Först steker jag upp lök, ibland även med lite vitlök, lägger i köttfärsen och bryner runt ett tag. River 1-2 morötter fint och rör i, krossade tomater, ketchup och till sist häller jag på grädde. Ibland har jag även i lite knaperstekt bacon. Den blir himla god i alla fall :-)
Glömde att jag alltid kryddar med vitpeppar
läs här:
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/hur_goer_du_din_koettfaerssaas__2840.html
Hackar lök 1-2 beroende hur mycket köttfärs jag tar. Steker upp löken tillsammans med 2 vitlöksklyftor, på inte alltför hög värme. Detta får stå och småfräsa en längre stund. River ner 2 morötter och låter dessa puttra med löken en stund. Häller i ½ dl vatten. Häller upp detta på en tallrik, medan jag fräser upp köttfärsen. Kryddar med köttbuljong (1-2 tärningar), svartpeppar, ketchup, lite tomatpuré och på slutet häller jag i 2 små burkar creme fraiche. Blandas ihop med löken och morötterna. Häller i lite vatten om det behövs. (Y)
Vad som även sätter lite piff på köttfärssåsen är att ta med
hackad röd paprika och ev. champinjoner samt krydda med basilika och oregano.
Jag brukar även röra ner riven parmesan i såsen.
Jag har madeiravin i min. Det blir mustigt och gott.
Kryddan är basilika!
Ofta får den vara mer som en köttfärsröra än sås i konsistens.
Steker köttfärs, kryddar med salt, vitpeppar och santa marias köttfärskrydda.
Strör på lite vetemjöl, en klick kethup, 1 dl vatten och till sist grädde.
Jättegott(Y)
Jag steker gul lök och bryner färsen, alltid blandfärs. Därefter tar jag i krossade tomater, tomatpuré och en buljongtärning. Kryddar med färskpressad vitlök. svartpeppar, salt, basilika och en pastakrydda. Sist tar jag i vatten (använder aldrig grädde i min köttfärssås) och låter allt småputtra. Toppar med riven parmesan innan servering!! Oj!! Gott!! Blir riktigt sugen på köttfärssås nu!!! Det får det nog bli till lunch i helgen!!!(Y)
Provsmakar under tillagningen :-)
Bryner lök och älgfärs.Kryddar med salt,vitpeppar och grillkrydda.Slår sen på grädde,creme fraiche,ketchup och soja.Låter det puttra en stund.Brukar ofta reda av det också.
Jag är frikostig med grillkryddan.Det blir kanongott.
Ibland använder jag bara matlagningsgrädde och ibland creme fraiche, beror på vad jag har hemma.
Bryner lök och färs. Tillsätter kryddor (svartpeppar, salt och vitlök). Tillsätter vatten och ibland även en burk med tomatsås (Glenn Strömbergs är supergod). Puttra och smaka av. Enklare kan det inte bli. En sak jag lärt mig är att alltid servera köttfärssåsen med färskriven parmesan. Det förhöjer det hela ett par snäpp!
Här kommer mitt bästa köttfärssåsrecept:
Bryn 500 g nötfärs ganska hårt. Tillsätt 1-2 mediumhackade lökar, 3-4 klyftor finhackad vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt några msk tomatpuré och fräs. I med två paket krossade tomater och lite vatten. Rör om. Tillsätt 1-2 matskedar kalvfond. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att tillsätta ett paket frysta procencalska örter. Viktigt att inte låta örterna koka för mycket, då tappar de smak. Servera med pasta och färsk parmesan. Jag kan verkligen rekommendera detta recept, passar perfekt en vadagskväll eller en fredag med ett glas rött.
Tack ska ni ha allihop ska försöka att inte labborera för mycket, men buljongtärning har jag aldrig haft det ska jag definitivt testa.
Jag kör med brynt lök, krossade tomater, olika kryddor, salt och peppar.
kanke också lite vatten, buljong och en aning mjöl att reda av med.
När det är tomater med i rätten så brukar jah tillsätta lite socker för smakbrytningen.
När det kommer till köttfärssås så kan man ju ha hur många olika varianter som helst. (Y)
Men dom flesta använder iaf lök och köttfärs så använder jag det som bas så brukar jag variera med:
Röd chilllipeppar som e finhackad (grön funkar oxå)
Vitlök med purjolök
Röd och gul paprika
Senap
Och det jag har upptäck mest när det kommer till köttfärssås är att jag blandar ihop passerade tomater och chilisås i mixern och blandar det där. Tillsätter även lite matlagningsgrädde eller vatten, beroende på vilken bas jag vill ha.
Sedan har jag alltid salt och svartpeppar i. Inte testat vitpeppar då den kryddan inte är nån favvis men skall testa det nästa gång. :D
Här kommer mitt bästa köttfärssåsrecept:
Bryn 500 g nötfärs ganska hårt. Tillsätt 1-2 mediumhackade lökar, 3-4 klyftor finhackad vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt några msk tomatpuré och fräs. I med två paket krossade tomater och lite vatten. Rör om. Tillsätt 1-2 matskedar kalvfond. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att tillsätta ett paket frysta procencalska örter. Viktigt att inte låta örterna koka för mycket, då tappar de smak. Servera med pasta och färsk parmesan. Jag kan verkligen rekommendera detta recept, passar perfekt en vadagskväll eller en fredag med ett glas rött.
Kör nästan samma recept, brukar dock fräsa men en röd chili tillsammans med löken samt krydda med någon msk soya för extra sälta och smak.
Oftast gör man felet att inte koka den tillräckligt länge. Lägg till 30 minuter extra koktid. Det händer mycket med grytor om man bara kokar dem längre. Då behövs inga fler kryddor.
Vi brukar köra din variant också när vi ska variera oss lite! Vad kul att någon har precis samma smak , haha. Även någon nypa socker och någon matsked rödvinsvinäger eller lite rödvin kan vara gott i.
Här kommer mitt bästa köttfärssåsrecept:
Bryn 500 g nötfärs ganska hårt. Tillsätt 1-2 mediumhackade lökar, 3-4 klyftor finhackad vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt några msk tomatpuré och fräs. I med två paket krossade tomater och lite vatten. Rör om. Tillsätt 1-2 matskedar kalvfond. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att tillsätta ett paket frysta procencalska örter. Viktigt att inte låta örterna koka för mycket, då tappar de smak. Servera med pasta och färsk parmesan. Jag kan verkligen rekommendera detta recept, passar perfekt en vadagskväll eller en fredag med ett glas rött.
Kör nästan samma recept, brukar dock fräsa men en röd chili tillsammans med löken samt krydda med någon msk soya för extra sälta och smak.
Jag får smaka mig fram, kan inte laga köttfärsås med recept....
Men det som ALLTID finns med är:
Blandfärs, lök, vitlök, köttbuljong....och sedan kan jag variera brett!!