Konsten att alltid ha en god vardagssallad på bordet.
Arkenstone9 maj 2009
Jag vill bara dela med mig av min "salladsrutin" som inneburit att jag alltid kan ha en sallad på bordet trots att jag inte kommer hem förrän klockan 18:00 på kvällarna.
Ungefär en gång i veckan gör jag en stor sats av min favvopizzasallad alternativt Jessikas vitkålssallad här från forumet. De håller sig hela veckan. Ett par gånger i veckan strimlar jag ner ett halv huvud isbergssallad, hackar gurka och paprika och lägger i en stor burk med lock. I det utförandet klarar den sig också flera dagar. Varje måltid åker de båda burkarna fram och den i sig ganska trista grönsalladen blir rena godiset toppad med någon av vitkålssalladerna.
Kan naturligtvis varieras i det oändliga men vissa grönsaker försämrar hållbarheten.
Hur gör ni?
Jessikas vitkålssallad (jag brukar skippa rödlöken): http://www.matklubben.se/recept/vitkaalssallad_4741.html
flingsalt9 maj 2009
Något som är otroligt gott att ha på sallad är rostade sesamfrön. Det kan verkligen göra den enklaste salladen god! (L)
(Rosta i torr stekpanna och salta!)
farmoringer9 maj 2009
Jag brukar också göra en vitkålssallad av nåt slag. Perfekt när det håller sig i fem dagar. (Y)
stepp5679 maj 2009
Jag brukar ha ananas i min vitkålssallad.(Y)
lockemicke9 maj 2009
du kan ju slänga ihop en Rhode Iceland sås det är alltid gööt till sallader.
jag gör olika sallader varge dag då det är viktigt att variera sig och lära sig nya saker men en sak som ständigt dyger upp är ju en vanlig hedelig Grön sallad.
andra saker som är bra och lätt att hålla och håller sig länge är rårivna morötter med lite citron saft så håller den sig fräch och god 3-4 dagar.
The_mama97mia10 maj 2009
Rivna morötter är ju toppen, testa gärna att riva lite kålrot i också. Herbamare örtsalt på.
MatAnders10 maj 2009
Jg har i sumac och persilja i min.
farmoringer10 maj 2009
Skrivet av mama97mia den 10 maj 2009
Rivna morötter är ju toppen, testa gärna att riva lite kålrot i också. Herbamare örtsalt på.
Den här salladen är god plus att jag brukar ha rivet äpple i också. En svag vinigrette på det. Den håller i och för sig inte så många dar. Men god är den..
farmoringer10 maj 2009
Är det nån förresten som har tips på olika vitkålssallader så kan ni väl skriva in dem här...(L)
Strimlad vitkål, strimlad rödkål, fint skivad rödlök, julienneskuren morot, strimlad paprika i regnbågens färger...å så på med en vinaigrette....(Y) (L)
mooseella10 maj 2009
Skrivet av mama97mia den 10 maj 2009
Rivna morötter är ju toppen, testa gärna att riva lite kålrot i också. Herbamare örtsalt på.
Håller med att det är gott med rivna morötter
Men att spara dem är inte ok, alla vitaminer försvinner eftersom de blir påverkade av syret i luften. Så morötter ska avnjutas nyrivna. Det har jag lärt mig....De håller lite bättre om man droppar citronsaft på dem.. men hur länge vet jag inte....
Jag vill bara dela med mig av min "salladsrutin" som inneburit att jag alltid kan ha en sallad på bordet trots att jag inte kommer hem förrän klockan 18:00 på kvällarna.
Ungefär en gång i veckan gör jag en stor sats av min favvopizzasallad alternativt Jessikas vitkålssallad här från forumet. De håller sig hela veckan. Ett par gånger i veckan strimlar jag ner ett halv huvud isbergssallad, hackar gurka och paprika och lägger i en stor burk med lock. I det utförandet klarar den sig också flera dagar. Varje måltid åker de båda burkarna fram och den i sig ganska trista grönsalladen blir rena godiset toppad med någon av vitkålssalladerna.
Kan naturligtvis varieras i det oändliga men vissa grönsaker försämrar hållbarheten.
Hur gör ni?
Jessikas vitkålssallad (jag brukar skippa rödlöken): http://www.matklubben.se/recept/vitkaalssallad_4741.html
Något som är otroligt gott att ha på sallad är rostade sesamfrön. Det kan verkligen göra den enklaste salladen god! (L)
(Rosta i torr stekpanna och salta!)
Jag brukar också göra en vitkålssallad av nåt slag. Perfekt när det håller sig i fem dagar. (Y)
Jag brukar ha ananas i min vitkålssallad.(Y)
du kan ju slänga ihop en Rhode Iceland sås det är alltid gööt till sallader.
jag gör olika sallader varge dag då det är viktigt att variera sig och lära sig nya saker men en sak som ständigt dyger upp är ju en vanlig hedelig Grön sallad.
andra saker som är bra och lätt att hålla och håller sig länge är rårivna morötter med lite citron saft så håller den sig fräch och god 3-4 dagar.
Rivna morötter är ju toppen, testa gärna att riva lite kålrot i också. Herbamare örtsalt på.
Jg har i sumac och persilja i min.
Rivna morötter är ju toppen, testa gärna att riva lite kålrot i också. Herbamare örtsalt på.
Den här salladen är god plus att jag brukar ha rivet äpple i också. En svag vinigrette på det. Den håller i och för sig inte så många dar. Men god är den..
Är det nån förresten som har tips på olika vitkålssallader så kan ni väl skriva in dem här...(L)
Denna är fantastiskt god! (Y)
Blåhammarens vitkålssallad
Sen gör jag en med:
strimlad vitkål
fint riven morot
1 brk krossad ananas med spadet
1msk vitvinsvinäger
3 msk olja
salt
peppar
salladskrydda
Jättegod! (Y) Håller sig också flera dagar
Färgglad och god vitkålssallad
Den här blir det denna veckan..
Den här salladen kan jag rekommendera varmt! Gör den gärna med prästost eller västerbotten! Mmmmm så god!:D
(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Anna sallad
Dietistens våta Dröm :p
Strimlad vitkål, strimlad rödkål, fint skivad rödlök, julienneskuren morot, strimlad paprika i regnbågens färger...å så på med en vinaigrette....(Y) (L)
Rivna morötter är ju toppen, testa gärna att riva lite kålrot i också. Herbamare örtsalt på.
Håller med att det är gott med rivna morötter
Men att spara dem är inte ok, alla vitaminer försvinner eftersom de blir påverkade av syret i luften. Så morötter ska avnjutas nyrivna. Det har jag lärt mig....De håller lite bättre om man droppar citronsaft på dem.. men hur länge vet jag inte....