Två förslag från mig, pepparkycklingen blir det här på lördag.
Annars finns det mkt trevliga recept på kyckling i lergryta, om du har en sån.
anluk15 september 2010
Detta är ett supergott kycklingrecept.
MatAnders15 september 2010
Jag skulle antingen köra i lergryta om du har annars köp en o.m.g(blir saftigare & godare) eller dela upp den i bitar och bryn och låt småputtra i grädde och lite höns buljong och servera ris till, men det finns ju massor att göra.
Kyckling med currysås och ris.
Ta av skinnet och dela den i två halvor. Koka den i vatten som precis täcker ihop med lök, morötter, salt,peppar och lagerblad. Ev en buljongtärning också. När köttet släpper benen är den klar. Ta upp den och fortsätt koka ner skyn lite till. Rensa kycklingen samt sila av skyn. Smält smör som du bryner curryn i. Slå på skyn och grädde. Red av och smaka av med mer curry och salt om det behövs. Ha ner det rensade kycklingköttet och servera med ris. Såååååå gott!
maxxess17 september 2010
1: grilla indirekt på kollgrill
2: lergryta
Så är mina smaklökar funtade. Har man ingen lergryta kan detta vara ett utmärkt shoppingtillfälle :-)
Ulrika9117 september 2010
gör som jag gjorde häromdagen. Stek i ugnen i typ 70 minuter på 175 grader med goda kryddor, smör och soya. Låt kallna, ställ in i kylen och vips så har du en sån grillad kyckling du kan köpa i affären (men förmodligen till halva priset). Plocka isär och använd tex i Caesarsallad :)
Har köpt en hel kyckling men har ingen idé vad jag ska göra med den. Tänkte att ni kanske hade lite förslag? =)
Solgul kyckling
Grillad pepparkyckling
Två förslag från mig, pepparkycklingen blir det här på lördag.
Annars finns det mkt trevliga recept på kyckling i lergryta, om du har en sån.
Detta är ett supergott kycklingrecept.
Jag skulle antingen köra i lergryta om du har annars köp en o.m.g(blir saftigare & godare) eller dela upp den i bitar och bryn och låt småputtra i grädde och lite höns buljong och servera ris till, men det finns ju massor att göra.
Hur som hellst lycka till.
Jag rekommenderar Citronkyckling på potatisbädd
Kyckling med currysås och ris.
Ta av skinnet och dela den i två halvor. Koka den i vatten som precis täcker ihop med lök, morötter, salt,peppar och lagerblad. Ev en buljongtärning också. När köttet släpper benen är den klar. Ta upp den och fortsätt koka ner skyn lite till. Rensa kycklingen samt sila av skyn. Smält smör som du bryner curryn i. Slå på skyn och grädde. Red av och smaka av med mer curry och salt om det behövs. Ha ner det rensade kycklingköttet och servera med ris. Såååååå gott!
1: grilla indirekt på kollgrill
2: lergryta
Så är mina smaklökar funtade. Har man ingen lergryta kan detta vara ett utmärkt shoppingtillfälle :-)
gör som jag gjorde häromdagen. Stek i ugnen i typ 70 minuter på 175 grader med goda kryddor, smör och soya. Låt kallna, ställ in i kylen och vips så har du en sån grillad kyckling du kan köpa i affären (men förmodligen till halva priset). Plocka isär och använd tex i Caesarsallad :)
Det här gillar jag, och istället för 4 klubbor så delar du kycklingen i 6-8 bitar eller mer
Min egen chili-kyckling (i lergryta)