Jag har en liten fundering kring skinn på kycklingklubbor.
Om man ska ha kvar skinnet, är det i så fall det där bleka, knottriga, inte alltför tunna lagret som kan sitta på när man köper dem som man ska äta? Har inget emot att äta kycklingskinn, men när kycklingen är rå så ser det där lagret ganska motbjudande ut.
Jag brukar annars tycka att instinkten vad gäller om något kan ätas eller inte ofta stämmer. Men om det är det lagret man menar när man tycker att kycklingklubbor ska ha skinnet kvar, så är min instinkt helt ute och cyklar :P
MatAnders7 juni 2011
Helt rätt skinnet är ju nästan det godaste och det är det som du tycker ser blekt och knottrigt ut, Marinera gärna klubborna i lite olja,soja,dom kryddor du gillar några timmar sen in i ugnen på ca 200-225 i runt 45-50 minuter (stick i dom och kolla så saften inte är blodig) ibland bör man täcka dom med folie efter halva tiden så dom inte blir brända sen kommer du känna igen dom :) Sedan kan man ju om man inte har tid att marinera bara pensla dom med olja och salt och kryddor gärna paprika pulver det ger en fin färg och god smak (det går åt en del).
Lycka till nu
Så här gör jag ungefär beräknat på 4 klubbor
ca 1 dl olja
drygt 1 msk kinesisk soja
1 msk paprika pulver
1/2 citron
svart peppar
salt
lite cayenne peppar
The_mama97mia7 juni 2011
hehe, ja Anders har helt rätt.
När jag gör kyckling i ugnen så kör jag den (klubban eller hel pippi) med skinnsidan ner först, sen efter ett tag vänder jag på den så att skinnsidan är den som sist får hög värme på och därmed blir knaprig.
Hej!
Jag har en liten fundering kring skinn på kycklingklubbor.
Om man ska ha kvar skinnet, är det i så fall det där bleka, knottriga, inte alltför tunna lagret som kan sitta på när man köper dem som man ska äta? Har inget emot att äta kycklingskinn, men när kycklingen är rå så ser det där lagret ganska motbjudande ut.
Jag brukar annars tycka att instinkten vad gäller om något kan ätas eller inte ofta stämmer. Men om det är det lagret man menar när man tycker att kycklingklubbor ska ha skinnet kvar, så är min instinkt helt ute och cyklar :P
Helt rätt skinnet är ju nästan det godaste och det är det som du tycker ser blekt och knottrigt ut, Marinera gärna klubborna i lite olja,soja,dom kryddor du gillar några timmar sen in i ugnen på ca 200-225 i runt 45-50 minuter (stick i dom och kolla så saften inte är blodig) ibland bör man täcka dom med folie efter halva tiden så dom inte blir brända sen kommer du känna igen dom :) Sedan kan man ju om man inte har tid att marinera bara pensla dom med olja och salt och kryddor gärna paprika pulver det ger en fin färg och god smak (det går åt en del).
Lycka till nu
Så här gör jag ungefär beräknat på 4 klubbor
ca 1 dl olja
drygt 1 msk kinesisk soja
1 msk paprika pulver
1/2 citron
svart peppar
salt
lite cayenne peppar
hehe, ja Anders har helt rätt.
När jag gör kyckling i ugnen så kör jag den (klubban eller hel pippi) med skinnsidan ner först, sen efter ett tag vänder jag på den så att skinnsidan är den som sist får hög värme på och därmed blir knaprig.
Tack så mycket för svaren :)