Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt grill-mat

 • Annettenn 23 maj 2008

  Hej!
  Vi ska på grill-kväll på dotterns dagis på måndag. Man ska själv ha med sig det man vill grilla, och jag känner att jag vill ha något annat än korv eller hamburgare.
  Men samtidigt vill jag ha något som är snabbt, lätt och barnvänligt...detta har ju helt klart gett mig huvudbry! För det ska ju inte fylla ut som en hel måltid heller, vi ska träffas till 18, och då grillarna ska vara förberedda så man kan börja grilla med en gång.
  Ska man kanske bara köra på typ efterrätts-liknande? Banan på grill, eller ska man ta nåt "matigt"?
  Jag är tacksam för alla tankar och tips..för jag har kört fast. Har möjligen liiiite prestationsångest också! :D

 • EnsammaMamman 23 maj 2008

  Färs på spett är jättegott och lätt.

 • jannamia-78 23 maj 2008

  Gör spett med någon god korv, någon köttbulle, färsk anannas i bitar, samt paprika i olika färger, pensla med lite grillolja. Det brukar gå hem hos barnen!

 • Jessika 23 maj 2008

  Marinera kycklingfilé som du skär i strimlor ca 2x2 cm tjocka. Trä på spett och låt dom ligga i marinad i en påse tills du ska grilla (då torkar inte grillpinnarna heller). Kokot kall skivad potatis med en liten klick aromsmör/örtsmör inlindat i folie är gott att lägga på grillen och äta till spätten.

 • Jessika 23 maj 2008

  Missade att skriva att man skär strimlorna längs med länden så dom blir ca 10 cm långa.

 • gogo 23 maj 2008

  Jag tycker absolut att du skall försöka göra ngr goda spett. Älgfärsspett, kycklingspett eller spett med kött och god korv, gärna en lite kryddigare sådan. Gör en enkel sås, el tzatsiki beroende på vad du tar med dig för spett och efter tycke och smak. Och gör ngr efterrättsspett med frukt och marschmallows........det borde barnen uppskatt. Om du vill ha med dig potatis....gör ett foliepaket med potatis (förkokta) i delar, olivolja, vitlök och lite färska kryddor, citron och värm paketet på grillen. Enkelt och gott.
  Lycka till och ha en trevlig dag.

 • monac 24 maj 2008

  ja...mat på spett är alltid populärt och gott,...var så mycket bra tips här att jag inte behövde lägga till nått!:p:D(Y)
  vad som kan bli lite trixigt är när alla ska få plats med allt på grillen...vilket man lätt kan lösa med några x-tra engångsgrillar.  ...

 • The_mama97mia 24 maj 2008

  Ngt som är bra att ta med sig är en grilltång....

 • Annettenn 26 maj 2008

  Tack för alla toppen-förslag!! :) Tyvärr så regnade hela dagen bort.. Istället blev det picknick inne i lekhallen, så det blev lite tunnbrödsrullar och plättar till slut. Sen givetvis de, nästan, obligatoriska kanelbullarna! :)
  Era förslag bär jag med mig tills nästa tillfälle ges, kul med lite inspiration!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.