:DNär vi har så många medlemar inom klubben, vore det jätte roligt, att skriva om olika recept från olika delar av Sverige, jag har sökt någon kokbok som har ladskapsrecept,
men inte hittat någon av intresse.(L)
Skriv gärna, jag är intresserad av alla recept:D(Y)
Chocoholic30 augusti 2008
Hm. Häruppe äter man ju surströmming, vilket jag gillar!
Och i Piteå äts det "pitepalt" :)
Annras31 augusti 2008
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
monac31 augusti 2008
DET FINNS EN BOK OM "LANDSKAPSRÄTTER".....
kolla på biblioteket eller titta på Adlibris:)
Don_Pedro31 augusti 2008
Skrivet av monac den 31 aug 2008
DET FINNS EN BOK OM "LANDSKAPSRÄTTER".....
kolla på biblioteket eller titta på Adlibris:)
(Y):DTack för tipset! Skall kolla efter den, men det skulle vara roligare, om medlemmarnas egna recept, själv är jag uppvuxer i Mexiko, men också i Göteborg och har stort intresse av just landskapsrätter (L)(Y)
gnutten131 augusti 2008
Klassisk värmländsk rätt: Nävgröt och fläsk med lingonsylt
Nävgröt är gjord på skrädmjöl. Jättegott
gnutten131 augusti 2008
Håller med Annper: Spettkaka är hur gott som helst!
farmoringer31 augusti 2008
Skrivet av Annper den 31 aug 2008
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
Rögad ål vad är det?
Eery31 augusti 2008
hittade inte "landskapsrätter" på adlibris men på antikvariat.net
kan iofs finnas på nån annan boklåda på nätet
http://antikvariat.net/get/search.cgi?post
Don_Pedro31 augusti 2008
Skrivet av Eery den 31 aug 2008
hittade inte "landskapsrätter" på adlibris men på antikvariat.net
kan iofs finnas på nån annan boklåda på nätet
http://antikvariat.net/get/search.cgi?post
(Y)Tack! har beställt redan(Y)(Y)
festmaten31 augusti 2008
Skrivet av farmoringer den 31 aug 2008
Skrivet av Annper den 31 aug 2008
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
Rögad ål vad är det?
Rögad är skånska, betyder rökt. Är alltså rökt ål!!
Recept på slättbosnus Slättbosnus
segerwitch31 augusti 2008
Skrivet av kalasmad den 31 aug 2008
Skrivet av farmoringer den 31 aug 2008
Skrivet av Annper den 31 aug 2008
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
Rögad ål vad är det?
Rögad är skånska, betyder rökt. Är alltså rökt ål!!
Recept på slättbosnus Slättbosnus
:D(Y)Jag tackar så mycket! har satt in den i min kokbok under " Landskapsrätter:D(Y)
ros31 augusti 2008
:)Här i Småland är det småländsk ostkaka som gäller.
:)Den bästa är Vrigstad ostkaka som serveras ljummen med lättvispad grädde och hjortronsylt.
Det är en intressant tråd(Y)(Y)(Y)
gladavmat31 augusti 2008
Jag undar om det bara är här uppe vi äter blöta o bryta(brutten) Blöta som är vanligast till jul dvs dopp i grytan, ljusugnsbröd värms i skinkspad, men vi äter det ofta men dopppar då o buljong. Bryta, då bryter man ned samma typ av bröd i kall mjölk och gärna sylt till. Men jag tror detta är vanligare i mina föräldrars generation. (är drygt 50 år)
Countrygirl31 augusti 2008
Vad är väl godare än äkta småländskt isterband. Där är Börjes från Aneby oslagbart. Sedan lite Brostorps ostkaka därefter. Mums!(Y)
marwis31 augusti 2008
Här i Bohuslän har vi äggost som landskapsrätt. Den äts beroendepå vari Bohuslaän du är med tillbehör som syl, sill, kanel mm. Själv föredrar jag den naturell eller med björnbärssylt:D
segerwitch31 augusti 2008
Skrivet av gladavmat den 31 aug 2008
Jag undar om det bara är här uppe vi äter blöta o bryta(brutten) Blöta som är vanligast till jul dvs dopp i grytan, ljusugnsbröd värms i skinkspad, men vi äter det ofta men dopppar då o buljong. Bryta, då bryter man ned samma typ av bröd i kall mjölk och gärna sylt till. Men jag tror detta är vanligare i mina föräldrars generation. (är drygt 50 år)
:DJag har hört talas om blöta, men det var tunnbröd i bitar som blandades med gräddmjölk och lingon??????:o
anluk31 augusti 2008
Skrivet av gladavmat den 31 aug 2008
Jag undar om det bara är här uppe vi äter blöta o bryta(brutten) Blöta som är vanligast till jul dvs dopp i grytan, ljusugnsbröd värms i skinkspad, men vi äter det ofta men dopppar då o buljong. Bryta, då bryter man ned samma typ av bröd i kall mjölk och gärna sylt till. Men jag tror detta är vanligare i mina föräldrars generation. (är drygt 50 år)
Bryta var klassisk frukost när jag som barn var och hälsade på min systers svärföräldrar i Långbäcken (Lappland). Gottigt!
Småland är väl ostkakan, skall vara hemmagjord, grädde och jordgubbssylt tycker jag!
The_mama97mia31 augusti 2008
Men hallå alla östgötar? Jag vet faktiskt inte om ngt är särskilt för ÖG. Dock har jag för mig att just Lingonsylt till stekt strömming med pot mos kan vara lokalt fenomen?????
boz196531 augusti 2008
Skrivet av Annper den 31 aug 2008
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
:DNär vi har så många medlemar inom klubben, vore det jätte roligt, att skriva om olika recept från olika delar av Sverige, jag har sökt någon kokbok som har ladskapsrecept,
men inte hittat någon av intresse.(L)
Skriv gärna, jag är intresserad av alla recept:D(Y)
Hm. Häruppe äter man ju surströmming, vilket jag gillar!
Och i Piteå äts det "pitepalt" :)
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
DET FINNS EN BOK OM "LANDSKAPSRÄTTER".....
kolla på biblioteket eller titta på Adlibris:)
DET FINNS EN BOK OM "LANDSKAPSRÄTTER".....
kolla på biblioteket eller titta på Adlibris:)
(Y):DTack för tipset! Skall kolla efter den, men det skulle vara roligare, om medlemmarnas egna recept, själv är jag uppvuxer i Mexiko, men också i Göteborg och har stort intresse av just landskapsrätter (L)(Y)
Klassisk värmländsk rätt: Nävgröt och fläsk med lingonsylt
Nävgröt är gjord på skrädmjöl. Jättegott
Håller med Annper: Spettkaka är hur gott som helst!
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
Rögad ål vad är det?
hittade inte "landskapsrätter" på adlibris men på antikvariat.net
kan iofs finnas på nån annan boklåda på nätet
http://antikvariat.net/get/search.cgi?post
hittade inte "landskapsrätter" på adlibris men på antikvariat.net
kan iofs finnas på nån annan boklåda på nätet
http://antikvariat.net/get/search.cgi?post
(Y)Tack! har beställt redan(Y)(Y)
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
Rögad ål vad är det?
Rögad är skånska, betyder rökt. Är alltså rökt ål!!
Recept på slättbosnus
Slättbosnus
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
Rögad ål vad är det?
Rögad är skånska, betyder rökt. Är alltså rökt ål!!
Recept på slättbosnus
Slättbosnus
:D(Y)Jag tackar så mycket! har satt in den i min kokbok under " Landskapsrätter:D(Y)
:)Här i Småland är det småländsk ostkaka som gäller.
:)Den bästa är Vrigstad ostkaka som serveras ljummen med lättvispad grädde och hjortronsylt.
Det är en intressant tråd(Y)(Y)(Y)
Jag undar om det bara är här uppe vi äter blöta o bryta(brutten) Blöta som är vanligast till jul dvs dopp i grytan, ljusugnsbröd värms i skinkspad, men vi äter det ofta men dopppar då o buljong. Bryta, då bryter man ned samma typ av bröd i kall mjölk och gärna sylt till. Men jag tror detta är vanligare i mina föräldrars generation. (är drygt 50 år)
Vad är väl godare än äkta småländskt isterband. Där är Börjes från Aneby oslagbart. Sedan lite Brostorps ostkaka därefter. Mums!(Y)
Här i Bohuslän har vi äggost som landskapsrätt. Den äts beroendepå vari Bohuslaän du är med tillbehör som syl, sill, kanel mm. Själv föredrar jag den naturell eller med björnbärssylt:D
Jag undar om det bara är här uppe vi äter blöta o bryta(brutten) Blöta som är vanligast till jul dvs dopp i grytan, ljusugnsbröd värms i skinkspad, men vi äter det ofta men dopppar då o buljong. Bryta, då bryter man ned samma typ av bröd i kall mjölk och gärna sylt till. Men jag tror detta är vanligare i mina föräldrars generation. (är drygt 50 år)
:DJag har hört talas om blöta, men det var tunnbröd i bitar som blandades med gräddmjölk och lingon??????:o
Jag undar om det bara är här uppe vi äter blöta o bryta(brutten) Blöta som är vanligast till jul dvs dopp i grytan, ljusugnsbröd värms i skinkspad, men vi äter det ofta men dopppar då o buljong. Bryta, då bryter man ned samma typ av bröd i kall mjölk och gärna sylt till. Men jag tror detta är vanligare i mina föräldrars generation. (är drygt 50 år)
Bryta var klassisk frukost när jag som barn var och hälsade på min systers svärföräldrar i Långbäcken (Lappland). Gottigt!
Småland är väl ostkakan, skall vara hemmagjord, grädde och jordgubbssylt tycker jag!
Men hallå alla östgötar? Jag vet faktiskt inte om ngt är särskilt för ÖG. Dock har jag för mig att just Lingonsylt till stekt strömming med pot mos kan vara lokalt fenomen?????
Här nere i Skåne äter vi mycket sill och ål; rögad ål och luad ål! Spettkakan ska vi inte glömma, mums! Äppelkaka gjord på kavring och äppelmos = Släbbosnus! (L)(L)(L)
Glöm inte Äggakaga... :)