Nån som har nåt bra recept som är typiskt för Lappland...??????
Okänd17 oktober 2007
Blodpalt!!!!(Y)
Ysi17 oktober 2007
souvas, (renkött,) det är gott!(Y)
kmn19 oktober 2007
Var får man tag på LEVERFÄRS ,,,,,,att tex göra leverbiffar av ,,,(Y)
klotet19 oktober 2007
Hej kmn! Här i Leksand finns det fryst leverfärs hos Ica. Det brukar jag köpa ibland. Det är ju så himla gott med leverfärsbiffar. Fråga din handlare! Den jag köper är tillverkad av Lithells. Lycka till!
:D
kmn19 oktober 2007
´Tack för det KLOTET jag ska undersöka ICA butikerna i em ,,,,,,,,:@
Hannsi19 oktober 2007
ja något som är typiskt för lapplänskt mat är väll ändå renköttsoppa, blod palt, blod plättar och souvas:)
Aspholme19 oktober 2007
Till alla som läser. Souvas stavas Suovas och inget annat! :@
Hannsi19 oktober 2007
men ingen har skrivit annat än souvas..?:o
zeth3 november 2007
(Y)
Hej!
Du får inte glömma den finaste fjällfisken Sverige har, nämligen Rödingen.
Receptet får du gratis.
1- ja det bestämmer du själv antal rödingar
Ugnen på 175 grader
3 dl grädde eller mer beronde hur många fiskar
en bakplåt med en smörklick på
messmör
frusna lingon
mandel potatis
Tillagning;
Stek rödingen i ugnen ca 20 min ös med vispgrädden på fisken.
Den sky som blir av grädden, smöret och fiskbuljongen, koka ihop den och red den med ca 1 msk messmör.
Dekorera fisken med de frusna lingon och servera med nykokt mandepotatis till.
Vintipset får du själv stå för
onyatom4 november 2007
Ja Roding var ju lange sedan, yummy, bor pa sri lanka sa inte blir det roding har inte, provar ditt recept med Seerfish och far hitta ngt i stallet for messmor och aterkommer med resultatet,
C YA
jessicaalm4 november 2007
Varför inte lappskojs!! Rödabiten kött med potatismos och rödbetor helt underbart (Y)
:p:p
jessicaalm4 november 2007
OJ det heter ju saltabiten och inget annat förlåt
4 november 2007
Syrran gör ofta Palt (typ kroppkakor men utan fläsk i). Hennes gubbe kommer från Lappland och där äter de ofta det. Och så rökt renkött förståss.
mistralwind4 november 2007
Jag har tidigare arbetat på en delikatessbutik, då stavade vi det "suovas", men å andra sidan förstår väl de flesta vad det gäller ändå =)
Vilt som ren, älg och även björn för dem som gillar det är väl rätt "norrländsk"?
Röding och öring tycker jag personligen är absolut godast kokt, eller snarare sjuden, i saltat vatten. Var noga att inte överkoka (eller steka) fisk smakar inte gott då! Gör en enkel sås på spadet från koket och smaksätt med gräslök, servera med potatis. Ack så gott!
/m.
Nån som har nåt bra recept som är typiskt för Lappland...??????
Blodpalt!!!!(Y)
souvas, (renkött,) det är gott!(Y)
Var får man tag på LEVERFÄRS ,,,,,,att tex göra leverbiffar av ,,,(Y)
Hej kmn! Här i Leksand finns det fryst leverfärs hos Ica. Det brukar jag köpa ibland. Det är ju så himla gott med leverfärsbiffar. Fråga din handlare! Den jag köper är tillverkad av Lithells. Lycka till!
:D
´Tack för det KLOTET jag ska undersöka ICA butikerna i em ,,,,,,,,:@
ja något som är typiskt för lapplänskt mat är väll ändå renköttsoppa, blod palt, blod plättar och souvas:)
Till alla som läser. Souvas stavas Suovas och inget annat! :@
men ingen har skrivit annat än souvas..?:o
(Y)
Hej!
Du får inte glömma den finaste fjällfisken Sverige har, nämligen Rödingen.
Receptet får du gratis.
1- ja det bestämmer du själv antal rödingar
Ugnen på 175 grader
3 dl grädde eller mer beronde hur många fiskar
en bakplåt med en smörklick på
messmör
frusna lingon
mandel potatis
Tillagning;
Stek rödingen i ugnen ca 20 min ös med vispgrädden på fisken.
Den sky som blir av grädden, smöret och fiskbuljongen, koka ihop den och red den med ca 1 msk messmör.
Dekorera fisken med de frusna lingon och servera med nykokt mandepotatis till.
Vintipset får du själv stå för
Ja Roding var ju lange sedan, yummy, bor pa sri lanka sa inte blir det roding har inte, provar ditt recept med Seerfish och far hitta ngt i stallet for messmor och aterkommer med resultatet,
C YA
Varför inte lappskojs!! Rödabiten kött med potatismos och rödbetor helt underbart (Y)
:p:p
OJ det heter ju saltabiten och inget annat förlåt
Syrran gör ofta Palt (typ kroppkakor men utan fläsk i). Hennes gubbe kommer från Lappland och där äter de ofta det. Och så rökt renkött förståss.
Jag har tidigare arbetat på en delikatessbutik, då stavade vi det "suovas", men å andra sidan förstår väl de flesta vad det gäller ändå =)
Vilt som ren, älg och även björn för dem som gillar det är väl rätt "norrländsk"?
Röding och öring tycker jag personligen är absolut godast kokt, eller snarare sjuden, i saltat vatten. Var noga att inte överkoka (eller steka) fisk smakar inte gott då! Gör en enkel sås på spadet från koket och smaksätt med gräslök, servera med potatis. Ack så gott!
/m.