Undrar om någon har något förslag på hur man kan göra en god lasange utan tomat... Det går ju inte att ersätta tomaten med samma mängd ajvar direkt
Gnurf28 januari 2010
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Erajscha28 januari 2010
Man kan ju göra köttfärsåsen på köttfärs, riven morot, lök, lite ajvar, soja, buljong, kryddor och creme fraiche.
Amika28 januari 2010
Skrivet av Gnurf den 28 jan 2010
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Oh, vad det lät gott! Det ska jag prova! :) Sen kan man ju ha stekt zucchini i också! :)
Erajscha28 januari 2010
Skrivet av Gnurf den 28 jan 2010
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Låter ungefär som hur jag gör Moussaka (L)
Gnurf28 januari 2010
Mmm...fast med lasagneplattor oxå alltså...:p
Skrivet av Erajscha den 28 jan 2010
Skrivet av Gnurf den 28 jan 2010
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Låter ungefär som hur jag gör Moussaka (L)
Gnurf28 januari 2010
Ja gör det...å skriv in receptet sen. Å så kan jag ju fortsättningsvis sitta å klura ut maträtter som du lagar upp och skriver in recept på. Har alltid drömt om en egen Sekreterare....(L):D
Skrivet av Amika den 28 jan 2010
Skrivet av Gnurf den 28 jan 2010
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Oh, vad det lät gott! Det ska jag prova! :) Sen kan man ju ha stekt zucchini i också! :)
NicolinaZ28 januari 2010
Jag brukar göra en lasagne med spenat, pesto, mozzarella, parmesan, pinjefrön och bechamelsås, ingen bantningsmat precis men gudomligt gott med en sallad till!!!!
Boctor28 januari 2010
Man måste ju inte nödvändigtvis ha köttfärs i lasagnen heller. Om du använder lax (rökt, kallrökt, gravad eller stekt går alla bra) och anpassar ingredienserna efter detta så borde det lösa sig. Som NicolinaZ skriver funkar det bra med t.ex. spenat eller pesto. Tänk på bara att ha någonting ganska smakrikt med i blandningen, både för att lyfta fram laxsmaken och för att kontrastera till bechamelsåsen.
jimboz28 januari 2010
När man gör Tacos så innehåller kryddblandningen Maizenastärkelse för att binda ihop köttfärsen bättre ,så mitt förslag är att som ovan nämnde att ha Paprika gärna inlagd lite Maizena och vatten, då får du en fast men saftig köttfärs.
almerase8 februari 2010
Oj, hade uppenbarligen helt missat att både spara min tråd och kryssa i att jag skulle vilja veta när folk svarade på den!
Har ju fått en massa spännande receptförslag! Kommer ta mig ett antal veckor av att äta lasange för att testa alla! :D
Gnurf - Jag älskar att skriva saker, har dock varit mycket dålig på att skriva recept men kanske skall ändra på saken om jag får något att skriva ner :D
asasto8 februari 2010
Farsan brukar göra en jättegod lasagne med en massa fisk och skaldjur i en vit sås med vin och dill (+han brukar koka ur skalen när han gör såsen) ingen tomat överhuvudtaget i den lasagnen.
idea_8 februari 2010
Hmm, min favorit när jag exprimenterat med lasagne är en pumpaversion jag gjorde i höstas. :D Ungsbakade butternutpumpa (kallas på engelska för butternutsquash, bra att veta om man känner igen den lilla raringen från Jamie Olivers trädgårdsprogram) och mixade det mjuka, varma, fruktköttet med två burkar CF och en burk (eller var det två burkar av det också, varför antecknar jag aldrig...) philadelphia, lite salt, peppar och timjan. Varvade plattorna med denna sås (sås överst och underst) och avslutade med ett lager skivad västerbottens ost. Använde färska lasagneplattor och läste på det paketet hur lång tillagningstid de ville ha. Mmm säger jag bara. (Y)
Shoutoutloud9 februari 2010
jag gjorde en lasagne i höstas och bjöd mina föräldrar, den var riktigt god. jag hade i kanske 3 laxfiléer, en burk cremé bonjour grekisk vitlök, en hackad rödlök, grön sparris som jag stekt i smör..och massa fler saker som jag inte kom ihåg. tror jag hade i bladspenat också. mellan lagren hade jag nog ost sås. men man kan även ha keso.man behöver absolut inte ha tomater i...=)
lycka till med att experimentera fram nåt:p
siggemums9 februari 2010
Skrivet av NicolinaZ den 28 jan 2010
Jag brukar göra en lasagne med spenat, pesto, mozzarella, parmesan, pinjefrön och bechamelsås, ingen bantningsmat precis men gudomligt gott med en sallad till!!!!
Det låter väldigt gott skulle man kunna få receptet på den?
siggemums9 februari 2010
Skrivet av asasto den 8 feb 2010
Farsan brukar göra en jättegod lasagne med en massa fisk och skaldjur i en vit sås med vin och dill (+han brukar koka ur skalen när han gör såsen) ingen tomat överhuvudtaget i den lasagnen.
Den vill jag också gärna ha recept på!(Y)
almerase13 februari 2010
Skrivet av idea_ den 9 feb 2010
Hmm, min favorit när jag exprimenterat med lasagne är en pumpaversion jag gjorde i höstas. :D Ungsbakade butternutpumpa (kallas på engelska för butternutsquash, bra att veta om man känner igen den lilla raringen från Jamie Olivers trädgårdsprogram) och mixade det mjuka, varma, fruktköttet med två burkar CF och en burk (eller var det två burkar av det också, varför antecknar jag aldrig...) philadelphia, lite salt, peppar och timjan. Varvade plattorna med denna sås (sås överst och underst) och avslutade med ett lager skivad västerbottens ost. Använde färska lasagneplattor och läste på det paketet hur lång tillagningstid de ville ha. Mmm säger jag bara. (Y)
Oj vad spännande recept! måste testas det med!
Som sagt jag kommer äta lasange i flera veckor framöver :D
almerase15 februari 2010
Ungsbakade butternutpumpa lasagne med kycking testat och inlagt som recept :)
idea_15 februari 2010
Kul att jag kunde inspirera till ett nytt recept, nu måste jag ta en titt på det också :D
Hmm, jaha, trode du gjort mer än lagt till kyckling till det jag skrev, men glad att du gillade smakkombinationen,
almerase15 februari 2010
Jag har aldrig lagat någonting med pumpa och har bara ätit en pumpapaj jord av de jättestora pumporna tidigare så man måste juh börja någonstans :D men jag kan garantera att det kommer göras flera varianter på den :)
Hej,
Undrar om någon har något förslag på hur man kan göra en god lasange utan tomat... Det går ju inte att ersätta tomaten med samma mängd ajvar direkt
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Man kan ju göra köttfärsåsen på köttfärs, riven morot, lök, lite ajvar, soja, buljong, kryddor och creme fraiche.
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Oh, vad det lät gott! Det ska jag prova! :) Sen kan man ju ha stekt zucchini i också! :)
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Låter ungefär som hur jag gör Moussaka (L)
Mmm...fast med lasagneplattor oxå alltså...:p
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Låter ungefär som hur jag gör Moussaka (L)
Ja gör det...å skriv in receptet sen. Å så kan jag ju fortsättningsvis sitta å klura ut maträtter som du lagar upp och skriver in recept på. Har alltid drömt om en egen Sekreterare....(L):D
Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p
Oh, vad det lät gott! Det ska jag prova! :) Sen kan man ju ha stekt zucchini i också! :)
Jag brukar göra en lasagne med spenat, pesto, mozzarella, parmesan, pinjefrön och bechamelsås, ingen bantningsmat precis men gudomligt gott med en sallad till!!!!
Man måste ju inte nödvändigtvis ha köttfärs i lasagnen heller. Om du använder lax (rökt, kallrökt, gravad eller stekt går alla bra) och anpassar ingredienserna efter detta så borde det lösa sig. Som NicolinaZ skriver funkar det bra med t.ex. spenat eller pesto. Tänk på bara att ha någonting ganska smakrikt med i blandningen, både för att lyfta fram laxsmaken och för att kontrastera till bechamelsåsen.
När man gör Tacos så innehåller kryddblandningen Maizenastärkelse för att binda ihop köttfärsen bättre ,så mitt förslag är att som ovan nämnde att ha Paprika gärna inlagd lite Maizena och vatten, då får du en fast men saftig köttfärs.
Oj, hade uppenbarligen helt missat att både spara min tråd och kryssa i att jag skulle vilja veta när folk svarade på den!
Har ju fått en massa spännande receptförslag! Kommer ta mig ett antal veckor av att äta lasange för att testa alla! :D
Gnurf - Jag älskar att skriva saker, har dock varit mycket dålig på att skriva recept men kanske skall ändra på saken om jag får något att skriva ner :D
Farsan brukar göra en jättegod lasagne med en massa fisk och skaldjur i en vit sås med vin och dill (+han brukar koka ur skalen när han gör såsen) ingen tomat överhuvudtaget i den lasagnen.
Hmm, min favorit när jag exprimenterat med lasagne är en pumpaversion jag gjorde i höstas. :D Ungsbakade butternutpumpa (kallas på engelska för butternutsquash, bra att veta om man känner igen den lilla raringen från Jamie Olivers trädgårdsprogram) och mixade det mjuka, varma, fruktköttet med två burkar CF och en burk (eller var det två burkar av det också, varför antecknar jag aldrig...) philadelphia, lite salt, peppar och timjan. Varvade plattorna med denna sås (sås överst och underst) och avslutade med ett lager skivad västerbottens ost. Använde färska lasagneplattor och läste på det paketet hur lång tillagningstid de ville ha. Mmm säger jag bara. (Y)
jag gjorde en lasagne i höstas och bjöd mina föräldrar, den var riktigt god. jag hade i kanske 3 laxfiléer, en burk cremé bonjour grekisk vitlök, en hackad rödlök, grön sparris som jag stekt i smör..och massa fler saker som jag inte kom ihåg. tror jag hade i bladspenat också. mellan lagren hade jag nog ost sås. men man kan även ha keso.man behöver absolut inte ha tomater i...=)
lycka till med att experimentera fram nåt:p
Jag brukar göra en lasagne med spenat, pesto, mozzarella, parmesan, pinjefrön och bechamelsås, ingen bantningsmat precis men gudomligt gott med en sallad till!!!!
Det låter väldigt gott skulle man kunna få receptet på den?
Farsan brukar göra en jättegod lasagne med en massa fisk och skaldjur i en vit sås med vin och dill (+han brukar koka ur skalen när han gör såsen) ingen tomat överhuvudtaget i den lasagnen.
Den vill jag också gärna ha recept på!(Y)
Hmm, min favorit när jag exprimenterat med lasagne är en pumpaversion jag gjorde i höstas. :D Ungsbakade butternutpumpa (kallas på engelska för butternutsquash, bra att veta om man känner igen den lilla raringen från Jamie Olivers trädgårdsprogram) och mixade det mjuka, varma, fruktköttet med två burkar CF och en burk (eller var det två burkar av det också, varför antecknar jag aldrig...) philadelphia, lite salt, peppar och timjan. Varvade plattorna med denna sås (sås överst och underst) och avslutade med ett lager skivad västerbottens ost. Använde färska lasagneplattor och läste på det paketet hur lång tillagningstid de ville ha. Mmm säger jag bara. (Y)
Oj vad spännande recept! måste testas det med!
Som sagt jag kommer äta lasange i flera veckor framöver :D
Ungsbakade butternutpumpa lasagne med kycking testat och inlagt som recept :)
Kul att jag kunde inspirera till ett nytt recept, nu måste jag ta en titt på det också :D
Hmm, jaha, trode du gjort mer än lagt till kyckling till det jag skrev, men glad att du gillade smakkombinationen,
Jag har aldrig lagat någonting med pumpa och har bara ätit en pumpapaj jord av de jättestora pumporna tidigare så man måste juh börja någonstans :D men jag kan garantera att det kommer göras flera varianter på den :)