Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasange utan tomat

  • almerase 28 januari 2010

    Hej,

    Undrar om någon har något förslag på hur man kan göra en god lasange utan tomat... Det går ju inte att ersätta tomaten med samma mängd ajvar direkt

  • Gnurf 28 januari 2010

    Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p

  • Erajscha 28 januari 2010

    Man kan ju göra köttfärsåsen på köttfärs, riven morot, lök, lite ajvar, soja, buljong, kryddor och creme fraiche.

  • Amika 28 januari 2010

    Skrivet av Gnurf den 28 jan 2010

    Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p


    Oh, vad det lät gott! Det ska jag prova! :) Sen kan man ju ha stekt zucchini i också! :)

  • Erajscha 28 januari 2010

    Skrivet av Gnurf den 28 jan 2010

    Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p


    Låter ungefär som hur jag gör Moussaka (L)

  • Gnurf 28 januari 2010

    Mmm...fast med lasagneplattor oxå alltså...:p

    Skrivet av Erajscha den 28 jan 2010

    Skrivet av Gnurf den 28 jan 2010

    Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p


    Låter ungefär som hur jag gör Moussaka (L)

  • Gnurf 28 januari 2010

    Ja gör det...å skriv in receptet sen. Å så kan jag ju fortsättningsvis sitta å klura ut maträtter som du lagar upp och skriver in recept på. Har alltid drömt om en egen Sekreterare....(L):D

    Skrivet av Amika den 28 jan 2010

    Skrivet av Gnurf den 28 jan 2010

    Det skulle nog gå bra att få till något riktigt smarrigt genom att varva köttfärs med paprikapuré (ajvar) och stekt aubergine å så ostbechamelsås såklart. Borde inte utgöra något större problem...:p


    Oh, vad det lät gott! Det ska jag prova! :) Sen kan man ju ha stekt zucchini i också! :)

  • NicolinaZ 28 januari 2010

    Jag brukar göra en lasagne med spenat, pesto, mozzarella, parmesan, pinjefrön och bechamelsås, ingen bantningsmat precis men gudomligt gott med en sallad till!!!!

  • Boctor 28 januari 2010

    Man måste ju inte nödvändigtvis ha köttfärs i lasagnen heller. Om du använder lax (rökt, kallrökt, gravad eller stekt går alla bra) och anpassar ingredienserna efter detta så borde det lösa sig. Som NicolinaZ skriver funkar det bra med t.ex. spenat eller pesto. Tänk på bara att ha någonting ganska smakrikt med i blandningen, både för att lyfta fram laxsmaken och för att kontrastera till bechamelsåsen.

  • jimboz 29 januari 2010

    När man gör Tacos så innehåller kryddblandningen Maizenastärkelse för att binda ihop köttfärsen bättre ,så mitt förslag är att som ovan nämnde att ha Paprika gärna inlagd lite Maizena och vatten, då får du en fast men saftig köttfärs.

  • almerase 8 februari 2010

    Oj, hade uppenbarligen helt missat att både spara min tråd och kryssa i att jag skulle vilja veta när folk svarade på den!

    Har ju fått en massa spännande receptförslag! Kommer ta mig ett antal veckor av att äta lasange för att testa alla! :D

    Gnurf - Jag älskar att skriva saker, har dock varit mycket dålig på att skriva recept men kanske skall ändra på saken om jag får något att skriva ner :D

  • asasto 8 februari 2010

    Farsan brukar göra en jättegod lasagne med en massa fisk och skaldjur i en vit sås med vin och dill (+han brukar koka ur skalen när han gör såsen) ingen tomat överhuvudtaget i den lasagnen.

  • idea_ 9 februari 2010

    Hmm, min favorit när jag exprimenterat med lasagne är en pumpaversion jag gjorde i höstas. :D Ungsbakade butternutpumpa (kallas på engelska för butternutsquash, bra att veta om man känner igen den lilla raringen från Jamie Olivers trädgårdsprogram) och mixade det mjuka, varma, fruktköttet med två burkar CF och en burk (eller var det två burkar av det också, varför antecknar jag aldrig...) philadelphia, lite salt, peppar och timjan. Varvade plattorna med denna sås (sås överst och underst) och avslutade med ett lager skivad västerbottens ost. Använde färska lasagneplattor och läste på det paketet hur lång tillagningstid de ville ha. Mmm säger jag bara. (Y)

  • Shoutoutloud 9 februari 2010

    jag gjorde en lasagne i höstas och bjöd mina föräldrar, den var riktigt god. jag hade i kanske 3 laxfiléer, en burk cremé bonjour grekisk vitlök, en hackad rödlök, grön sparris som jag stekt i smör..och massa fler saker som jag inte kom ihåg. tror jag hade i bladspenat också. mellan lagren hade jag nog ost sås. men man kan även ha keso.man behöver absolut inte ha tomater i...=)
    lycka till med att experimentera fram nåt:p

  • siggemums 9 februari 2010

    Skrivet av NicolinaZ den 28 jan 2010

    Jag brukar göra en lasagne med spenat, pesto, mozzarella, parmesan, pinjefrön och bechamelsås, ingen bantningsmat precis men gudomligt gott med en sallad till!!!!


    Det låter väldigt gott skulle man kunna få receptet på den?

  • siggemums 9 februari 2010

    Skrivet av asasto den 8 feb 2010

    Farsan brukar göra en jättegod lasagne med en massa fisk och skaldjur i en vit sås med vin och dill (+han brukar koka ur skalen när han gör såsen) ingen tomat överhuvudtaget i den lasagnen.


    Den vill jag också gärna ha recept på!(Y)

  • almerase 13 februari 2010

    Skrivet av idea_ den 9 feb 2010

    Hmm, min favorit när jag exprimenterat med lasagne är en pumpaversion jag gjorde i höstas. :D Ungsbakade butternutpumpa (kallas på engelska för butternutsquash, bra att veta om man känner igen den lilla raringen från Jamie Olivers trädgårdsprogram) och mixade det mjuka, varma, fruktköttet med två burkar CF och en burk (eller var det två burkar av det också, varför antecknar jag aldrig...) philadelphia, lite salt, peppar och timjan. Varvade plattorna med denna sås (sås överst och underst) och avslutade med ett lager skivad västerbottens ost. Använde färska lasagneplattor och läste på det paketet hur lång tillagningstid de ville ha. Mmm säger jag bara. (Y)


    Oj vad spännande recept! måste testas det med!

    Som sagt jag kommer äta lasange i flera veckor framöver :D

  • almerase 15 februari 2010

    Ungsbakade butternutpumpa lasagne med kycking testat och inlagt som recept :)

  • idea_ 15 februari 2010

    Kul att jag kunde inspirera till ett nytt recept, nu måste jag ta en titt på det också :D

    Hmm, jaha, trode du gjort mer än lagt till kyckling till det jag skrev, men glad att du gillade smakkombinationen,

  • almerase 15 februari 2010

    Jag har aldrig lagat någonting med pumpa och har bara ätit en pumpapaj jord av de jättestora pumporna tidigare så man måste juh börja någonstans :D men jag kan garantera att det kommer göras flera varianter på den :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.