När du gör lax på planka - Har du särskilda plankor till det eller använder du samma plankor till kött och fisk???:o
/undrar jag som oxå vill göra laxplanor men som är rädd att förstöra plankorna som vi använder till kött!
Vet inte hur mama97mia gör men jag använder alltid skillda plankor till kött och fisk, mmmmm en plankad piggvar (eller lax) med duchesse och hollandaise - då är livet rättvist :p:p
Molgan6 oktober 2009
Ja, det är första gången som jag tänkt tillaga lax själv. Har stekt laxkotletter, men det var så länge sedan.
Tack för all hjälp. :)
Majainorr6 oktober 2009
Den här laxrätten brukar serveras hemma hos oss! (Y) 23-minuterslax
maria_wijk6 oktober 2009
Min favorit är nog laxkotletter marinerade i olivolja, pressad citron och pepparmix som sedan grillas på kolgrillen.
ros6 december 2009
:)Hej på er!
Är det någon som har ett gott recept på en varm sås som kan serveras till ugnsbakad lax???
*puffar upp tråden* har köpt en stor bit färsk lax till helgen, COOP hade extrapris.
Hade missat att svara på frågan ang plankor - jag gör bara fisk på mina plankor. Tror det är bra att skilja på kött och fisk så med avseende på smaken ju.
jimboz12 maj 2010
I höstas på TV4 programmet Halv åtta hos mig så bjöd en lirare på en laxrätt som fick Laxmotståndarna att omvändas snabbare än Ulf Ekman lämnar Uppsala....Det ska vara rent djävulskt gott detta ....
LÅnar tråden till en fundering, jag skulle gärna vilja grava lax själv. NU har jag alltså en stor bit fin färsk laxfilé, hur liten bit kan man grava? Måste jag frysa den först? Har du ngt bra recept på gravad lax?
sikaal12 maj 2010
Skrivet av mama97mia den 12 maj 2010
LÅnar tråden till en fundering, jag skulle gärna vilja grava lax själv. NU har jag alltså en stor bit fin färsk laxfilé, hur liten bit kan man grava? Måste jag frysa den först? Har du ngt bra recept på gravad lax?
Jag har väl inget bra recept på att grava, men det skall vara mer socker än salt annars blir det rimmad. Kockarna här på MK har säkert recept som kommer.
MEN du måste frysa laxen, minst 24 hellst 48 timmar! Antingen fryser du den färsk eller när du gravat den, den fungerar vilket som.
Lycka till
Lena
:DD jag älskar lax i alla former hihi bara att lägga i grillpannan med nypotais o citronsås är delikat men ok får ju nyfångad alltid men funkar med frysta med kolla min kokbok på alla lax rätter den ena är godare än den andra haha lycka till(Y)
:)Vi älskar lax....
Lax under crème fraichetäcke
Lax allt-i-ett från ugnen
Laxsoppa à la Nettan
Vår favorit är Lax på planka....
När du gör lax på planka - Har du särskilda plankor till det eller använder du samma plankor till kött och fisk???:o
/undrar jag som oxå vill göra laxplanor men som är rädd att förstöra plankorna som vi använder till kött!
Vet inte hur mama97mia gör men jag använder alltid skillda plankor till kött och fisk, mmmmm en plankad piggvar (eller lax) med duchesse och hollandaise - då är livet rättvist :p:p
Ja, det är första gången som jag tänkt tillaga lax själv. Har stekt laxkotletter, men det var så länge sedan.
Tack för all hjälp. :)
Den här laxrätten brukar serveras hemma hos oss! (Y)
23-minuterslax
Min favorit är nog laxkotletter marinerade i olivolja, pressad citron och pepparmix som sedan grillas på kolgrillen.
:)Hej på er!
Är det någon som har ett gott recept på en varm sås som kan serveras till ugnsbakad lax???
Tack på förhand!
Det här är vår favorit
Laxfilé i ugn
Lax är jättegott. Här kommer mina bästa
Halmstadlax
Fiskburgare av lax
Laxfilé under täcke av fetaost
Saltbakad lax med citronsås
Örtbakad lax
*puffar upp tråden* har köpt en stor bit färsk lax till helgen, COOP hade extrapris.
Hade missat att svara på frågan ang plankor - jag gör bara fisk på mina plankor. Tror det är bra att skilja på kött och fisk så med avseende på smaken ju.
I höstas på TV4 programmet Halv åtta hos mig så bjöd en lirare på en laxrätt som fick Laxmotståndarna att omvändas snabbare än Ulf Ekman lämnar Uppsala....Det ska vara rent djävulskt gott detta ....
http://www.recept.nu/1.302470/torbjorn_andersson/huvudratter/fisk_skaldjur/fiskahandlarsonens_overbakade_laxfile
Supersnabb, superlätt och supergod :P
Supergod hummerlax
LÅnar tråden till en fundering, jag skulle gärna vilja grava lax själv. NU har jag alltså en stor bit fin färsk laxfilé, hur liten bit kan man grava? Måste jag frysa den först? Har du ngt bra recept på gravad lax?
LÅnar tråden till en fundering, jag skulle gärna vilja grava lax själv. NU har jag alltså en stor bit fin färsk laxfilé, hur liten bit kan man grava? Måste jag frysa den först? Har du ngt bra recept på gravad lax?
Jag har väl inget bra recept på att grava, men det skall vara mer socker än salt annars blir det rimmad. Kockarna här på MK har säkert recept som kommer.
MEN du måste frysa laxen, minst 24 hellst 48 timmar! Antingen fryser du den färsk eller när du gravat den, den fungerar vilket som.
Lycka till
Lena
Laxbakelse
Lime- och honungsmarinerad lax med ris och purjo crème fraiche
:DD jag älskar lax i alla former hihi bara att lägga i grillpannan med nypotais o citronsås är delikat men ok får ju nyfångad alltid men funkar med frysta med kolla min kokbok på alla lax rätter den ena är godare än den andra haha lycka till(Y)
Lax Lorensberg denna sås är supergod till lax.
puff* jag tror det blir lax på planka ikväll, men ska nog korsbefrukta med mitt recept på lax i paket med Millans smör.
Lax i paket med Millans smör*