Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lergrytans vänner, förenen eder!

  • boz1965 9 januari 2010

    Skrivet av mama97mia den 10 jan 2010

    Jag har letat, men hittar inte ngt recept där man kokar RIS samtidigt i lergryta? Ngn som testat? Går det inte?


    Italian Sausage Casserole
    2 oz. bacon, cut in strips
    2 large onions
    8 Italian sausages
    6 tomatoes, peeled and quartered
    1 green pepper, cut in strips
    1 cup long grain rice
    2 cups beef broth
    2 oz. grated cheese
    Salt and pepper
    Paprika
    Garlic powder

    Soak lid of Glazed Schlemmertopf.
    Fry bacon strips and onions in a skillet until light brown.
    Now mix all ingredients in a large bowl.
    Put into the Schlemmertopf and put on cover.
    Place pot in the cold oven and turn temperature to 425F, bake for 80 minutes.
    Check after 70 minutes of baking time.
    If extra liquid is required, add some warm broth.
    Sprinkle with grated cheese and bake uncovered for 10 more minutes, until nice and crusty.

    Skillet = stekpanna
    Broth = buljong
    Grated = riven

  • boz1965 9 januari 2010

    Översättning av mått och vikt här: http://hem.bredband.net/bhj56bhj/javascript/convert/index_s.html

  • The_mama97mia 9 januari 2010

    Tack så mycket boz, det var det första jag sett med RIs i !!! Skall testas!

  • MrsC 10 januari 2010

    Fläskkarré i lergryta

  • Miltons7a 10 januari 2010

    Man kan gör goda grova limpor, men helst inte i samma som man lagar mat i, tar smak av varandra .

  • Linlock 10 januari 2010

    Skrivet av mama97mia den 10 jan 2010

    Tack så mycket boz, det var det första jag sett med RIs i !!! Skall testas!


    Jag har ätit ris och kyckling i lergryta, jättegott, men tänk bara på om man har kyckling att skinnet släpper mycket fett och gör riset väldigt fett- inte så gott i min smak iaf... men det är ju bara att ta bort skinnet från kycklingen!(Y)

  • The_mama97mia 10 januari 2010

    MMM får testa med kycklingfilé o buljong till riset, tänkte väl att det måste gå

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.