Jag äter gärna leverpastej, men steka lever har jag aldrig vågat mig på.
Aspholme22 december 2007
Det är enkelt. Brun fettet, lägg i skivor av lever, vänd efter en halv minut, stek en halv minut på denna sida också. lägg dem i en :pkastrull och gör en egen brunsås eller köpes som du häller över levern och låter den puttra en halvtimme på plattan. Sedan så har du en god, mör och vitaminrik maträtt att servera.
Aspholme22 december 2007
Det är enkelt. Brun fettet, lägg i skivor av lever, vänd efter en halv minut, stek en halv minut på denna sida också. lägg dem i en :p:pkastrull och gör en egen brunsås eller köpes som du häller över levern och låter den puttra en halvtimme på plattan. Sedan så har du en god, mör och vitaminrik maträtt att servera.:p
spiderwitch21 december 2009
Skrivet av Snorkfroken den 10 dec 2007
Har lite funderingar ang detta att lägga levern i mjölk innan tillagning. Har hört flera varianter på varför man ska och inte ska göra det.
En del har sagt att det är för att dra ut gifterna. Andra säger att levern blir mindre besk. Det senaste jag hörde var att levern blir seg om man lägger den i mjölk.
Någon som vet vad som stämmer?
Vill gärna även ha recept på lever :)
Min mor och min mormor lärde mig att man alltid ska lägga levern i mjölk för att dra ut gifterna och min mormor var gammal hushållerska så hon om någon skulle väl veta tycker jag. Och jag har aldrig varit med om att levern blir seg om man lägger den i mjölk. :p
amoz21 december 2009
Har aldrig lagt levern i mjölk och det har alltid blivit hur gott som helst. En annan sak, såsen är nästan det godaste:p
Jag äter gärna leverpastej, men steka lever har jag aldrig vågat mig på.
Det är enkelt. Brun fettet, lägg i skivor av lever, vänd efter en halv minut, stek en halv minut på denna sida också. lägg dem i en :pkastrull och gör en egen brunsås eller köpes som du häller över levern och låter den puttra en halvtimme på plattan. Sedan så har du en god, mör och vitaminrik maträtt att servera.
Det är enkelt. Brun fettet, lägg i skivor av lever, vänd efter en halv minut, stek en halv minut på denna sida också. lägg dem i en :p:pkastrull och gör en egen brunsås eller köpes som du häller över levern och låter den puttra en halvtimme på plattan. Sedan så har du en god, mör och vitaminrik maträtt att servera.:p
Har lite funderingar ang detta att lägga levern i mjölk innan tillagning. Har hört flera varianter på varför man ska och inte ska göra det.
En del har sagt att det är för att dra ut gifterna. Andra säger att levern blir mindre besk. Det senaste jag hörde var att levern blir seg om man lägger den i mjölk.
Någon som vet vad som stämmer?
Vill gärna även ha recept på lever :)
Min mor och min mormor lärde mig att man alltid ska lägga levern i mjölk för att dra ut gifterna och min mormor var gammal hushållerska så hon om någon skulle väl veta tycker jag. Och jag har aldrig varit med om att levern blir seg om man lägger den i mjölk. :p
Har aldrig lagt levern i mjölk och det har alltid blivit hur gott som helst. En annan sak, såsen är nästan det godaste:p