Klyftpotatis i ugn är alltid gott till. Krydda gärna med timjan på :D
Tillberga6 mars 2009
vad är luffarfilé?:o
willart6 mars 2009
Vad är luffarfile
Bumbis6 mars 2009
Hejsan. Luffarfilé heter med ett annat ord benfri kotlett. Det låter väl finare att kalla den filé.
qrummelur10 februari 2011
Är väl lite sent ute men måste ändå påpeka att luffarfilé inte alls är benfri kotlett utan en muskel som sitter vid skinkan. Den går att använda som fläskfilé (på nötkött kallas den rulle och sitter ihop med rostbiffen).
Mistys10 februari 2011
Skrivet av qrummelur den 10 feb 2011
Är väl lite sent ute men måste ändå påpeka att luffarfilé inte alls är benfri kotlett utan en muskel som sitter vid skinkan. Den går att använda som fläskfilé (på nötkött kallas den rulle och sitter ihop med rostbiffen).
Är du säker på att det heter Rulle?? Nötrulle är nämligen ett väldigt segt kött som bör kokas, används oftast till "salta biten" kött och sjömansgryta. Det är inte Rostas du menar.
knyppeltanten10 februari 2011
Skrivet av Misty09 den 10 feb 2011
Skrivet av qrummelur den 10 feb 2011
Är väl lite sent ute men måste ändå påpeka att luffarfilé inte alls är benfri kotlett utan en muskel som sitter vid skinkan. Den går att använda som fläskfilé (på nötkött kallas den rulle och sitter ihop med rostbiffen).
Är du säker på att det heter Rulle?? Nötrulle är nämligen ett väldigt segt kött som bör kokas, används oftast till "salta biten" kött och sjömansgryta. Det är inte Rostas du menar.
Marinera rullen i kylen några dagar skuren i bitar sen blir den jättefin att grilla på spett. Jag har även använt rulle till Pot Roast, kött som steks i ugn i cirka 4 tim, den blev mör och fin som stek också.
qrummelur12 februari 2011
Skrivet av knyppeltanten den 10 feb 2011
Skrivet av Misty09 den 10 feb 2011
Skrivet av qrummelur den 10 feb 2011
Är väl lite sent ute men måste ändå påpeka att luffarfilé inte alls är benfri kotlett utan en muskel som sitter vid skinkan. Den går att använda som fläskfilé (på nötkött kallas den rulle och sitter ihop med rostbiffen).
Är du säker på att det heter Rulle?? Nötrulle är nämligen ett väldigt segt kött som bör kokas, används oftast till "salta biten" kött och sjömansgryta. Det är inte Rostas du menar.
Marinera rullen i kylen några dagar skuren i bitar sen blir den jättefin att grilla på spett. Jag har även använt rulle till Pot Roast, kött som steks i ugn i cirka 4 tim, den blev mör och fin som stek också.
Jo självklart menar jag rostas, ursäkta skrev i hast.
nilami12 februari 2011
Rullen är super att göra "kärlaknul" på. Dvs att man stoppar in den frusen på kvällen på låg temp och lägger den i saltlag på morgonen. Vad heter det egentligen på svenska?
luffarfolé av fläskkött vad ska jag göra till:)
Klyftpotatis i ugn är alltid gott till. Krydda gärna med timjan på :D
vad är luffarfilé?:o
Vad är luffarfile
Hejsan. Luffarfilé heter med ett annat ord benfri kotlett. Det låter väl finare att kalla den filé.
Är väl lite sent ute men måste ändå påpeka att luffarfilé inte alls är benfri kotlett utan en muskel som sitter vid skinkan. Den går att använda som fläskfilé (på nötkött kallas den rulle och sitter ihop med rostbiffen).
Är väl lite sent ute men måste ändå påpeka att luffarfilé inte alls är benfri kotlett utan en muskel som sitter vid skinkan. Den går att använda som fläskfilé (på nötkött kallas den rulle och sitter ihop med rostbiffen).
Är du säker på att det heter Rulle?? Nötrulle är nämligen ett väldigt segt kött som bör kokas, används oftast till "salta biten" kött och sjömansgryta. Det är inte Rostas du menar.
Är väl lite sent ute men måste ändå påpeka att luffarfilé inte alls är benfri kotlett utan en muskel som sitter vid skinkan. Den går att använda som fläskfilé (på nötkött kallas den rulle och sitter ihop med rostbiffen).
Är du säker på att det heter Rulle?? Nötrulle är nämligen ett väldigt segt kött som bör kokas, används oftast till "salta biten" kött och sjömansgryta. Det är inte Rostas du menar.
Marinera rullen i kylen några dagar skuren i bitar sen blir den jättefin att grilla på spett. Jag har även använt rulle till Pot Roast, kött som steks i ugn i cirka 4 tim, den blev mör och fin som stek också.
Är väl lite sent ute men måste ändå påpeka att luffarfilé inte alls är benfri kotlett utan en muskel som sitter vid skinkan. Den går att använda som fläskfilé (på nötkött kallas den rulle och sitter ihop med rostbiffen).
Är du säker på att det heter Rulle?? Nötrulle är nämligen ett väldigt segt kött som bör kokas, används oftast till "salta biten" kött och sjömansgryta. Det är inte Rostas du menar.
Marinera rullen i kylen några dagar skuren i bitar sen blir den jättefin att grilla på spett. Jag har även använt rulle till Pot Roast, kött som steks i ugn i cirka 4 tim, den blev mör och fin som stek också.
Jo självklart menar jag rostas, ursäkta skrev i hast.
Rullen är super att göra "kärlaknul" på. Dvs att man stoppar in den frusen på kvällen på låg temp och lägger den i saltlag på morgonen. Vad heter det egentligen på svenska?
Tjälknöl.....