Jag har fått drygt 5 liter vita vanliga färska champinjoner av min mamma. En halv sån blå back som de brukar säljas i på mataffären, ni vet.
Vad ska jag göra med dem?
Just nu håller jag på att borsta dem och rensa dem fina. Sedan vill jag gärna göra något av dem, redan ikväll..
Skiva och lägga i frysen(?) till framtida pizzor kanske? Något annat gott inläggnings/bevaringsknep?
På kanske en fjärdedel av dem tänkte jag göra en enkel gryta med nötkött, men sedan har jag ingen fantasi. Jag gillar både varma mackor med champinjoner och även champinjonsoppa, men just nu vill jag inte laga det, utan gärna pröva något nytt. Har du några tips eller recept?
mattjejen31 mars 2011
Här e två tips... fyllda chmpinjoner tänkte jag göra som lite lätt kvällsmat till mig ikväll å ungarna bara älskar det...
Jag gör en variant på dom recept som finns på fyllda champinjoner, jag tar bor foten, finhackar den, steker den lätt me lite scharlottenlök, sen i med typ philadelfiaost, lite crème fraich, kryddor som man gillar... ska vara som en tjock röra... man kan ha i bacon, skinka, soltorkade tomater mm i fyllningen oxå... fyll hattarna med röran, på med lite riven ost å in i ugnen tills dom fått lite färg... Supergott!!! Har haft det som tillbehör till kött, kyckling, lax å annan stekt fisk...
Lycka till!
Lenkan31 mars 2011
Jag älskar champinjoner marinerade i vitlök och soja och sen grillade lagom "skrynkliga" på grillen, på med lite salt och bara njuuut! Fungerar också att skiva dem, marinera och steka på grillpanna.
Annars är ju champinjonsås to die for. Skivade champinjoner som bryns först i torr panna tills vattnet dras ur, i med en klick smör och ge dem lite färg, häll på 5 dl vatten och en köttbuljongtärning (eller grönsaksbuljong om man vill), låt koka länge, tills nästan all vätska är borta, häll på grädde och smaka av med salt och vitpeppar.
Ulrika9131 mars 2011
Ja champinjonsås är ju himelskt, och jag är grym på det :D haha det tycker jag själv i alla fall.
Hur gör man när man marinerar? hur länge ska dom ligga?
Ulrika9131 mars 2011
Någon mer med bra tips?
Erajscha31 mars 2011
Pastasås, bryn dem och sen mjukstek lite purjo och sen en burk creme fraiche, salt och peppar. Supergott!
Eller gör svampstuvning och fyll crepes med eller ha på varma mackor.
Om du undrar (såg ett ?) så funkar det utmärkt att frysa färska champinjoner. Jag brukar ofta köpa en ordentlig påse och skiva eller skära i bitar och frysa ner - jättelätt att ta fram det man behöver vid matlagning, pizza, pastasås eller andra maträtter.
kattis881 april 2011
Marinera dom i någon god marinad efter att foten är borta. använd sedan mjuk ädelost på tub och fyll hatten med det. Grilla dom och ät, jätte gott verkligen! {drool}
Lenkan1 april 2011
Jag lägger helt enkelt champinjonerna i en plastpåse, blandar i ordning en marinad med grillolja och vitlök, kanske lite chili och häller ned i påsen. Knådar lite så att de blir täckta, sen ska de ligga och dra sig i marinaden i minst 2 timmar, gärna över natten!
Ska ätas här idag på grillpremiären btw {eat}
The_mama97mia1 april 2011
(Y) blir inspirerad att lägga på några hattar på Webern här!
The_mama97mia1 april 2011
ursäkta blev dubbelpostat?
pygmeva1 april 2011
Ugnsstekta "hattar". De fylls med starkt kryddat vitlökssmör, och steks sedan i ca 225 grader 10 minuter. Kvällsnjutning, eller tillbehör till kött. Om svampfötterna är fina, kan de hackas och frysas förvällda.
Eva
Jag har fått drygt 5 liter vita vanliga färska champinjoner av min mamma. En halv sån blå back som de brukar säljas i på mataffären, ni vet.
Vad ska jag göra med dem?
Just nu håller jag på att borsta dem och rensa dem fina. Sedan vill jag gärna göra något av dem, redan ikväll..
Skiva och lägga i frysen(?) till framtida pizzor kanske? Något annat gott inläggnings/bevaringsknep?
På kanske en fjärdedel av dem tänkte jag göra en enkel gryta med nötkött, men sedan har jag ingen fantasi. Jag gillar både varma mackor med champinjoner och även champinjonsoppa, men just nu vill jag inte laga det, utan gärna pröva något nytt. Har du några tips eller recept?
Här e två tips... fyllda chmpinjoner tänkte jag göra som lite lätt kvällsmat till mig ikväll å ungarna bara älskar det...
Champinjonlängd.
Fyllda champinjoner med fetaost
Jag gör en variant på dom recept som finns på fyllda champinjoner, jag tar bor foten, finhackar den, steker den lätt me lite scharlottenlök, sen i med typ philadelfiaost, lite crème fraich, kryddor som man gillar... ska vara som en tjock röra... man kan ha i bacon, skinka, soltorkade tomater mm i fyllningen oxå... fyll hattarna med röran, på med lite riven ost å in i ugnen tills dom fått lite färg... Supergott!!! Har haft det som tillbehör till kött, kyckling, lax å annan stekt fisk...
Lycka till!
Jag älskar champinjoner marinerade i vitlök och soja och sen grillade lagom "skrynkliga" på grillen, på med lite salt och bara njuuut! Fungerar också att skiva dem, marinera och steka på grillpanna.
Annars är ju champinjonsås to die for. Skivade champinjoner som bryns först i torr panna tills vattnet dras ur, i med en klick smör och ge dem lite färg, häll på 5 dl vatten och en köttbuljongtärning (eller grönsaksbuljong om man vill), låt koka länge, tills nästan all vätska är borta, häll på grädde och smaka av med salt och vitpeppar.
Ja champinjonsås är ju himelskt, och jag är grym på det :D haha det tycker jag själv i alla fall.
Hur gör man när man marinerar? hur länge ska dom ligga?
Någon mer med bra tips?
Pastasås, bryn dem och sen mjukstek lite purjo och sen en burk creme fraiche, salt och peppar. Supergott!
Eller gör svampstuvning och fyll crepes med eller ha på varma mackor.
Som du skrev - går utmärkt att skiva och frysa!
Svampsås med gorgonzola
Om du undrar (såg ett ?) så funkar det utmärkt att frysa färska champinjoner. Jag brukar ofta köpa en ordentlig påse och skiva eller skära i bitar och frysa ner - jättelätt att ta fram det man behöver vid matlagning, pizza, pastasås eller andra maträtter.
Marinera dom i någon god marinad efter att foten är borta. använd sedan mjuk ädelost på tub och fyll hatten med det. Grilla dom och ät, jätte gott verkligen! {drool}
Jag lägger helt enkelt champinjonerna i en plastpåse, blandar i ordning en marinad med grillolja och vitlök, kanske lite chili och häller ned i påsen. Knådar lite så att de blir täckta, sen ska de ligga och dra sig i marinaden i minst 2 timmar, gärna över natten!
Ska ätas här idag på grillpremiären btw {eat}
(Y) blir inspirerad att lägga på några hattar på Webern här!
ursäkta blev dubbelpostat?
Ugnsstekta "hattar". De fylls med starkt kryddat vitlökssmör, och steks sedan i ca 225 grader 10 minuter. Kvällsnjutning, eller tillbehör till kött. Om svampfötterna är fina, kan de hackas och frysas förvällda.
Eva
http://www.matklubben.se/recept/faerska_champinjoner_med_graeddfil_o_loejrom_16260.html
detta är lite annorlunda som förrätt, både gott och lyxigt, självklart kan du ha röd eller svart "vanlig" caviar istället för löjrom.
Tips - även gott med lite vitlök i gräddfilen!