Gillar faktiskt Ica´s grillkyckling (ej file) som snurrar och ligger på pysvärme i timmar. Fast jag gör ju helst min egen kyckling dock. Undrar om ni kanske vet vad för kryddblandning / marinad Ica använder för sina grillfåglar? Som jag anser är relativt kanongod.
Är det bara grillkrydda? Tror inte det. Pga smaken tränger in i köttet.
MatAnders5 december 2011
Jag har hört att dom marineras i något dygn i en salt & socker blandning (har dock inte måtten) det gör att dom blir mycket saftigare och smakar mer, gällande kryddblandningen så vet jag inte. Har dock för mig att det finns en bra tråd ang detta på flashback.
MatAnders5 december 2011
Skrivet av Rajder den 5 dec 2011
Gillar faktiskt Ica´s grillkyckling (ej file) som snurrar och ligger på pysvärme i timmar. Fast jag gör ju helst min egen kyckling dock. Undrar om ni kanske vet vad för kryddblandning / marinad Ica använder för sina grillfåglar? Som jag anser är relativt kanongod.
Är det bara grillkrydda? Tror inte det. Pga smaken tränger in i köttet.
Det är precis som Chubs skriver. Sockret och saltet är de detaljerna som egentligen mörar och smaksätter köttet. Faktum är att det räcker med dessa två ingredienser. Så gör man t ex på min lokala ICA.
Först i samband med grillningen så smetar man på den evigt förekommande grillkryddeglazen. Den innehåller förutom grillkrydda också nejlika (!), ingefära (pulver), honung, soja, tomatpuré och en liten mängd Maizena. Man glazar dock inte förrän det återstår ca 10 minuter att hela tillagningstiden. Två ggr med 5 minuters intervall.
Jag har kört med detta förhållande mellan socker, salt och vatten: ½ salt, ½ socker, 4 dl vatten. Placera kycklingköttet i en tättslutande påse, häll på laken och sug försiktigt bort vattnet (pga bakterier bör man inte ha kontakt med fuktig påse). Gör en knut på det hela och låt vila i kyl i minst 16 h.
Bumbis5 december 2011
Butikerna köper sina hela kycklingar som ska grillas färdigmarinerade. Kanske inte en saluhall men en vanlig mataffär iallafall. Det finns flera olika leverantöret beroende på var man bor. Här i mina trakter är det mycket Lagerbergs och Kronfågel. Kolla med butiken och hör sedan av dig till leverantören. Dom blir säkert glada för att du gillar deras kyckling.
Rajdon6 december 2011
Tack för alla detaljerade svar ! Verkligen uppskattat :):)
Gillar faktiskt Ica´s grillkyckling (ej file) som snurrar och ligger på pysvärme i timmar. Fast jag gör ju helst min egen kyckling dock. Undrar om ni kanske vet vad för kryddblandning / marinad Ica använder för sina grillfåglar? Som jag anser är relativt kanongod.
Är det bara grillkrydda? Tror inte det. Pga smaken tränger in i köttet.
Jag har hört att dom marineras i något dygn i en salt & socker blandning (har dock inte måtten) det gör att dom blir mycket saftigare och smakar mer, gällande kryddblandningen så vet jag inte. Har dock för mig att det finns en bra tråd ang detta på flashback.
Gillar faktiskt Ica´s grillkyckling (ej file) som snurrar och ligger på pysvärme i timmar. Fast jag gör ju helst min egen kyckling dock. Undrar om ni kanske vet vad för kryddblandning / marinad Ica använder för sina grillfåglar? Som jag anser är relativt kanongod.
Är det bara grillkrydda? Tror inte det. Pga smaken tränger in i köttet.
Det är precis som Chubs skriver. Sockret och saltet är de detaljerna som egentligen mörar och smaksätter köttet. Faktum är att det räcker med dessa två ingredienser. Så gör man t ex på min lokala ICA.
Först i samband med grillningen så smetar man på den evigt förekommande grillkryddeglazen. Den innehåller förutom grillkrydda också nejlika (!), ingefära (pulver), honung, soja, tomatpuré och en liten mängd Maizena. Man glazar dock inte förrän det återstår ca 10 minuter att hela tillagningstiden. Två ggr med 5 minuters intervall.
Jag har kört med detta förhållande mellan socker, salt och vatten: ½ salt, ½ socker, 4 dl vatten. Placera kycklingköttet i en tättslutande påse, häll på laken och sug försiktigt bort vattnet (pga bakterier bör man inte ha kontakt med fuktig påse). Gör en knut på det hela och låt vila i kyl i minst 16 h.
Butikerna köper sina hela kycklingar som ska grillas färdigmarinerade. Kanske inte en saluhall men en vanlig mataffär iallafall. Det finns flera olika leverantöret beroende på var man bor. Här i mina trakter är det mycket Lagerbergs och Kronfågel. Kolla med butiken och hör sedan av dig till leverantören. Dom blir säkert glada för att du gillar deras kyckling.
Tack för alla detaljerade svar ! Verkligen uppskattat :):)