Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maträtter.

  • kajsa36 25 november 2008

    ja du... grädde är aldrig fel.....synd att det sätter sig runt midjan bara....

  • Wombat04 25 november 2008

    Det är minnen och dofter som lagrats i hjärnan!

  • elpatron 25 november 2008

    smakkörtlarna i munnen är nog viktigast, utan dom smakar allt ingenting

  • stepp567 25 november 2008

    Håller med dig, elpatron! utan våra smaklökar i munen hade maten smakat ingenting.

  • elpatron 25 november 2008

    Skrivet av stepp567 den 25 nov 2008

    Håller med dig, elpatron! utan våra smaklökar i munen hade maten smakat ingenting.


    tack :)

  • Feffy 26 november 2008

    Utan smaklökarna skulle inte maten smaka något. Sen ska maten helst se tilltalande ut och doften ska tilltala en. Om maten inte ser god ut brukar man inte tycka att den är det heller. Inte heller om det luktar konstigt.

    Sen är det självklart kryddningen och konsistens på maten som spelar in.

    För att vi ska gilla en maträtt måste vi nog finna det behagligt på något sätt att äta den.

  • babbs 26 november 2008

    Det är väl ofta smaklökarna tillsammans med luktsinnet som gör om man tycker det smakar gott eller inte. Sedan finns ju det gamla ordspråket "hungern är den bästa kryddan".

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.