Jag skulle vilja ha förslag på godsaker med melon, ej desserttips.
28 augusti 2001
Det vanligaste är ju att servera den med parmaskinka, alltid lika gott. Annars är det även gott att fylla nätmelon eller honungsmelon med portvin. Dela den på mitten, gröp ur lite melonkött men låt det ligga kvar i melonen och fyll med portvin.
verlden1 juli 2007
blanda in vattenmelonen i middagssalladen, med tomat, gurka, lök, Ev sallad efter smak, olja, balsamvinäger/alt citron & salt & peppar
blanda gärna i lite färsk chili en härlig kombination till melonens svalka
Våga prova.
Lena
Christinaw18 juli 2007
Jag har recept på melon/lime-marmelad, melon- och nektarinsallad med kyckling och couscous, melon- och jordgubbssallad och mango/melonsalsa.
Finns massor av gott man kan göra av melon.
Skriver inte ut alla recept - finns på bloggen http://godmat.webblogg.se
16 augusti 2007
Det är väldigt gott att blanda melon och fetaost. Skär melonköttet i ca 1 cm stora bitar och smula över fetaost. Chevréost går också bra. Man kan även blanda i lite lufttorkad skinka.
Eller vanlig rökt skinka.
Eller varför inte göra en vattenmelongazpacho genom att rensa köttet från kärnor och köra det i mixer med lite chili och vitlök.
Jag skulle vilja ha förslag på godsaker med melon, ej desserttips.
Det vanligaste är ju att servera den med parmaskinka, alltid lika gott. Annars är det även gott att fylla nätmelon eller honungsmelon med portvin. Dela den på mitten, gröp ur lite melonkött men låt det ligga kvar i melonen och fyll med portvin.
blanda in vattenmelonen i middagssalladen, med tomat, gurka, lök, Ev sallad efter smak, olja, balsamvinäger/alt citron & salt & peppar
blanda gärna i lite färsk chili en härlig kombination till melonens svalka
Våga prova.
Lena
Jag har recept på melon/lime-marmelad, melon- och nektarinsallad med kyckling och couscous, melon- och jordgubbssallad och mango/melonsalsa.
Finns massor av gott man kan göra av melon.
Skriver inte ut alla recept - finns på bloggen http://godmat.webblogg.se
Det är väldigt gott att blanda melon och fetaost. Skär melonköttet i ca 1 cm stora bitar och smula över fetaost. Chevréost går också bra. Man kan även blanda i lite lufttorkad skinka.
Eller vanlig rökt skinka.
Eller varför inte göra en vattenmelongazpacho genom att rensa köttet från kärnor och köra det i mixer med lite chili och vitlök.
Melon är en fantastisk ingrediens i mat!
P