Hej ska ha runt 12 personer på bjudning på middag tänkte 2 rätters.Kom gärna med era förslag ,för det stå helt stilla för mig.
Monchichine5 oktober 2012
Jag gjorde häromveckan en RIKTIGT god morotssoppa, den var riktigt lyxig,hade även i lite timjan, ca 1tsk och vitlök. Tänkte göra den ikväll igen, men denna gång även en liten förrätt: bröd med lökmarmelad och getost. Man hackar lök fint, ca 6-7st till 12 pers. slänger i den i en kastrull och häller över lite socker och ringlar ca 1-2 dl honung över och låter puttra(ej steka) tills den har en marmeladliknande konsistens (typ 30min). Under tiden skivar du getosten i ca 0,5cm breda skivor och skivar brödet gärna vitt bröd. Sedan då marmeladen är färdig brer du på en rejäl klick och lägger på getosten. Gratinera sedan i ugnen på ca 210 grader tills den har fått en fin gyllene färg ca 10 min. Och detta går att förbereda i förväg och slänga in i ugnen då det är dags. Ringla sedan lite extra honung på det färdiga verket och NJUUT!! Krämig morotssoppa Sen kan man ju fixa lite plättar till dessert :) Med glass och bär. Bon appetit!! :)
haggatan85 oktober 2012
Hej1
Jag brukar ofta bjuda på Kräftsoppa till förrätt, den är himmelsk god, receptet finns här på MK.
Sen blir det Makalös kycklinggratäng på det, finns oxå här. Den är sååååå god.
Hej ska ha runt 12 personer på bjudning på middag tänkte 2 rätters.Kom gärna med era förslag ,för det stå helt stilla för mig.
Jag gjorde häromveckan en RIKTIGT god morotssoppa, den var riktigt lyxig,hade även i lite timjan, ca 1tsk och vitlök. Tänkte göra den ikväll igen, men denna gång även en liten förrätt: bröd med lökmarmelad och getost. Man hackar lök fint, ca 6-7st till 12 pers. slänger i den i en kastrull och häller över lite socker och ringlar ca 1-2 dl honung över och låter puttra(ej steka) tills den har en marmeladliknande konsistens (typ 30min). Under tiden skivar du getosten i ca 0,5cm breda skivor och skivar brödet gärna vitt bröd. Sedan då marmeladen är färdig brer du på en rejäl klick och lägger på getosten. Gratinera sedan i ugnen på ca 210 grader tills den har fått en fin gyllene färg ca 10 min. Och detta går att förbereda i förväg och slänga in i ugnen då det är dags. Ringla sedan lite extra honung på det färdiga verket och NJUUT!! Krämig morotssoppa Sen kan man ju fixa lite plättar till dessert :) Med glass och bär. Bon appetit!! :)
Hej1
Jag brukar ofta bjuda på Kräftsoppa till förrätt, den är himmelsk god, receptet finns här på MK.
Sen blir det Makalös kycklinggratäng på det, finns oxå här. Den är sååååå god.