Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrländsk blodkorv

  • JanLid43 8 december 2016

    {silly}Tänkte koka farmors goda Norrländsk blodkorv i fjälster. Hitta ej receptet. behöver hjälp att återskapa ett blodkorvsrecept utan sirap eller russin.
    Skall vara blod från får eller gris, som skall spädas med vatten men hur mycket?. Rågmjöl + vetemjöl hur mycket? Tärnad /mald njurtalg 20-25% eller hur mycket? För att förfina smaken skall det vara tärnad lever ( 10-15% ) i korven eller hur mycket?Kryddor salt, vitpeppar, kryddpeppar, ev ingerfära, och timjan. Dagens kokböcker eller recept på nätet innehåller nästan alltid sötningsmedel.
    Norrländsk matlagning från början av 1900-talet var nog baserad på de ingredienser man hade att tillgå. Då var det nog lite svårt med exklusiva kryddor, man tog vad man hade. Någon som kan matkemin och vet vilka kryddor som passar att använda till blodkorv och vilka proportioner av de olika ingredienserna vänligen hör av Er så jag kan återskapa den goda Norrlandskorven av blod
    Jan-Ivar Lidström

  • JanLid43 8 december 2016

    PS! glömde skriva att farmor kokade blodpalt med rimmat fläsk inne i palten av överbliven paltsmet. Hon la till mer mjöl i sådan mängd att man kunde rulla paltar av smeten. Var det rågmjöl och vetemjöl hon använde!?
    Jan-Ivar

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.