Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Överbliven julskinka

  • redd 27 december 2008

    Tärnar en del och fryser in i portionsförpakningar, hamnar i mest i pytt längre fram..

    Har även införskaffat en skärmaskin i år så skall ta och testa att skära tunna skivor och frysa in för att ha som vanligt pålägg längre fram. Tycker det blir på tok för tjocka skivor att ha på mackor till vardags om man skär med kniv.

  • Amika 28 december 2008

    Jag brukar göra allt möjligt med den. Men att göra pastasås på julskinkan är väldigt underskattat. :)

  • systeryster 28 december 2008

    Skrivet av elpatron den 26 dec 2008

    Skrivet av Linlock den 26 dec 2008

    Skrivet av elpatron den 26 dec 2008

    Min skinka är inte överbliven men däremot efterbliven, hur gör jag med den då? :o :D

    Boka tid hos terapeut! Rekommenderas att ni går dit tillsammans (du och skinkan) i alla fall de första träffarna!(Y)


    Ok, tar med skinkan i foliepaket då med lite hål i så den kan andas, är det ok tror du? :D


    Ett gott råd från en psyksyrra: Gå till en privat terapeut, går du till psykjouren får möjligtvis skinkan gå hem, men du blir nog kvar "för observation" om du dyker upp med en skinka i kattburen som har problem?(H)

  • busan37 28 december 2008

    Skrivet av babbs den 27 dec 2008

    Hur gör ni för att få julskinka över? Äter ni inte av den?


    Man köper en alldeles för stor skinka och äter av den tills man tröttnar, sen brukar jag göra skinkjansson på resterna. :p

  • kfors 28 december 2008

    Skrivet av babbs den 27 dec 2008

    Hur gör ni för att få julskinka över? Äter ni inte av den?



    Min julskinka som blir kvar kan tyvärr i bland hamna i soporna :'( trättnar väldigt fort på den tycker jag,
    i år tänkte ja göra en skinkssås att ha till pasta, gott
    med "vanlig" mat efter all julmat.

    :) kfors

  • marialm 28 december 2008

    vi gör ibland den klassiska chiliskinkan. skinka och vispad grädde blandad medchilisås och in i ugnen servera med pressad kokt potatis, enkelt och gott.:D

  • Kaneta 28 december 2008

    Inte för att jag brukar ha skinka över så ofta men blir det julskinka över så är det bästa att tärna ner den och ha den i ärtsoppan. (Y)

  • susodus 28 december 2008

    jag ska göra en skinkpaj med broccoli av den överblivna skinkan. :D

  • AnnoMundi 28 december 2008

    Skrivet av systeryster den 28 dec 2008

    Skrivet av elpatron den 26 dec 2008

    Skrivet av Linlock den 26 dec 2008

    Skrivet av elpatron den 26 dec 2008

    Min skinka är inte överbliven men däremot efterbliven, hur gör jag med den då? :o :D

    Boka tid hos terapeut! Rekommenderas att ni går dit tillsammans (du och skinkan) i alla fall de första träffarna!(Y)


    Ok, tar med skinkan i foliepaket då med lite hål i så den kan andas, är det ok tror du? :D


    Ett gott råd från en psyksyrra: Gå till en privat terapeut, går du till psykjouren får möjligtvis skinkan gå hem, men du blir nog kvar "för observation" om du dyker upp med en skinka i kattburen som har problem?(H)


    Hahaha! Så underbart med lite sköna kommentarer här inne!! (Y)

    I övrigt vill jag tacka för alla bra tips. :) Idag blir det nog att vi tärnar ner lite skinka och gör en makaronpudding.

  • barabbas 28 december 2008

    Hej Här i min familj ätes den upp under juldagarna ,:)
    så i morgon ska jag åka och köpa en till för halva priset.
    Den är säkert uppäten till nyårsdagen.

    GOTT NYTT ÅR.:D

  • anluk 28 december 2008

    Krämig pastagratäng med skinka

    Denna gjorde jag idag av överbliven julskinka. Mycket god och enkel att göra!

  • sefyria 29 december 2008

    Jag fick ett tips på att skära ut ca 1½ cm tjocka skivor och panera i mjöl, ägg och ströbröd, och sen steka. Har aldrig smakat på panerad julskinka men det kanske är värt ett försök.

  • Teareyes 29 december 2008

    Jag brukar göra kasslergratäng på min. Byter helt enkelt bara ut kasslern mot den tradiga julskinkan. Mums! Ett annat tips är att ha den istället för jansson. (till kräsna gäster)
    Jag brukar göra Kajsa36:s kasslergratäng, den är kanon!
    Kramen T

  • boz1965 29 december 2008

    Skrivet av elpatron den 26 dec 2008

    Skrivet av Linlock den 26 dec 2008
    Nja, en sån där kattbur kanske vore lämpligare..


    Ahh, ok, tänkte mer på en sån där skinkbur eller en skinklåda med syrgastub i...så jobbit med kattbur då kattsand o leksaker o allt ska tas med... lättare med ett koppel o skinklåda, tror du inte? Eller måste man sätta på handbojjor oxo tro? Kloroform? :D


    Det beror på hur gammal den är. Är den bara tillräckligt gammal hoppar den ut ur kylen av sig själv om man visslar på den.

  • boz1965 29 december 2008

    Skrivet av Kaneta den 28 dec 2008

    Inte för att jag brukar ha skinka över så ofta men blir det julskinka över så är det bästa att tärna ner den och ha den i ärtsoppan. (Y)


    Härhemma brukar det bli pyttkött av den.

  • The_mama97mia 29 december 2008

    Jag o mina föräldrar brukar dela på en julskinka, i år var den på 2,5 kg ca, när den var kokt alltså.
    Gjorde pizza på skinka som blivit över, enligt barnen var den genom tiderna bästa pizzan jag nånsin gjort. Ända tills Lina kom på att det var skinka på - hon är inne i nån djur-aktivist period. (N)

    Den sista snutten skinka blir det pyttipanna av. Får kalla skinkan för nåt annat då... hmmm...

  • snuosm 29 december 2008

    Ser att någon till föreslår makaronipudding. Igår gjorde jag det, men jag tog hälften julskinka och hälften rökt sidfläsk i bitar, mums...:)

  • evaldo 29 december 2008

    Varför inte använda den överblivna julskinkan och lite annat överblivet från julmaten till t ex en makaronigratäng. Ju mera jocks det är i den ju godare blir den.:D(Y)

  • sorbyannika 29 december 2008

    Skinkpaj är alltid gott! Skivad skinka, purjolök eller annan lök hackad, ost och äggstanning=två/tre ägg+två-tre dl gräddmjölk som blandas och hälles över, riven ost på.

    En sallad och en filsås till och det är festligt värre:D. Hälsningar sorbyannika

  • Penne 29 december 2008

    Skrivet av barabbas den 28 dec 2008

    Hej Här i min familj ätes den upp under juldagarna ,:)
    så i morgon ska jag åka och köpa en till för halva priset.
    Den är säkert uppäten till nyårsdagen.

    GOTT NYTT ÅR.:D



    Så är det här oxå! Jag lever fortfarande, och så länge det går, på skinkmackor med taffelsenap... Tror aldrig jag kommer tröttna på det...!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.