Jag gillar ju absolut inte curry. Den sk klassiska curryn. Är det den som är den gula? Har ju hört att det finns olika sorter. Finns det någon curry som helt skiljer sig i smak från den klassiska curryn? Har för mig att jag provsmakade på en matvarubutik en gång när de hade demo och tyckte denna var god. Vilka sorter finns det eg? Är dessa mkt olika i smak?
Okänd4 mars 2008
prova currypasta mycket bättre än torr curry
MatAnders4 mars 2008
Curry finns i hur många typer som hellst sägs att nästan varje familj i Indien har ett eget recept, men jag förstår vad du menar. Nu är ju den Thailänska curryn i pastaform poppulär och den skiljer sig rätt mycket från den"vanliga Indiska typen" Du kanske skulle ta och prova finns i grön,röd och gul beroende på vilken typ av chile man har men personligen tycker jag den gröna med kokosmjölk och kyckling, limeblad och nudlar är riktigt gott.
Lycka till i curry ljungeln
Lotten_J4 mars 2008
Skrivet av zarre den 4 mar 2008
prova currypasta mycket bättre än torr curry
Ooohh va besvärligt detta var med curry :p currypasta? finns den bara som en enda sort då? den smakar väl inte curry som den klassiska smaken curry?
Lotten_J4 mars 2008
Skrivet av MatAnders den 4 mar 2008
Curry finns i hur många typer som hellst sägs att nästan varje familj i Indien har ett eget recept, men jag förstår vad du menar. Nu är ju den Thailänska curryn i pastaform poppulär och den skiljer sig rätt mycket från den"vanliga Indiska typen" Du kanske skulle ta och prova finns i grön,röd och gul beroende på vilken typ av chile man har men personligen tycker jag den gröna med kokosmjölk och kyckling, limeblad och nudlar är riktigt gott.
Lycka till i curry ljungeln
Oj oj .... men om jag säger röd curry.....den smakar väl inte i närheten så hemskans hemskt som den curry jag menar? är det som så att man har olika sorters curry till olika specifika rätter eller kan man ta vilken curry som helst oavsett vad man än gör?
MatAnders4 mars 2008
Ja om man säger som så att man skall göra nasigoreng eller liknande så är det i pulverform, men det är svårt att säga, vad ska du laga för något? Jag tycker båda sorterna är jättegoda.
MatAnders4 mars 2008
Skrivet av Lotten_J den 4 mar 2008
Skrivet av MatAnders den 4 mar 2008
Curry finns i hur många typer som hellst sägs att nästan varje familj i Indien har ett eget recept, men jag förstår vad du menar. Nu är ju den Thailänska curryn i pastaform poppulär och den skiljer sig rätt mycket från den"vanliga Indiska typen" Du kanske skulle ta och prova finns i grön,röd och gul beroende på vilken typ av chile man har men personligen tycker jag den gröna med kokosmjölk och kyckling, limeblad och nudlar är riktigt gott.
Lycka till i curry ljungeln
Oj oj .... men om jag säger röd curry.....den smakar väl inte i närheten så hemskans hemskt som den curry jag menar? är det som så att man har olika sorters curry till olika specifika rätter eller kan man ta vilken curry som helst oavsett vad man än gör?
Det stämmer det skiljer sil lite åt och sen kan man ta så mycket man vill om man gillar lite svagare för det är bra drag i pastacurryn..
Gillar personligen den gröna currypastan.( den smakar inte som gul curry)
The_mama97mia4 mars 2008
jag gillar både röd och grön currypasta. Den gröna är liksom mer syrlig - det gillar jag o det går så bra ihop med ingefära som jag gillar.
Vanlig curry - alltså curry är väl egentligen bara ett namn på "kryddblandning". I Indien finns det antagligen lika många curry sorter som helst. En för varje by, eller varje matmamma.
För ett antal år sedan fanns ju bara den gula currykryddan här. Det är kul att det kommer så mkt mer att välja på. :)
Lotten_J4 mars 2008
Skrivet av MatAnders den 4 mar 2008
Ja om man säger som så att man skall göra nasigoreng eller liknande så är det i pulverform, men det är svårt att säga, vad ska du laga för något? Jag tycker båda sorterna är jättegoda.
Tänkte prova någon ny kycklinggryta och det är ju den där :@ curryn i glasflaska, typ Santa Maria som finns i kryddhyllan som jag bara avskyr. Så jag hoppas att inte de andra ens är lika i smaken
Jag läste ditt recept som bygger på den klassiska tillagningen med lök, äpple och curry, vilket jag tycker är det bästa sättet att laga currygrunder på.
Att man sedan varierar mellan olika sorters curry beror ju lite på vad det skall användas till men just lök och äpple i kombination med curry ger en "äkta" och god currysmak.
Din sås ser god ut !!
/BÅ :p
welma5 mars 2008
Curry vindaloo tycker jag är god. Gillar inte curry så värst mycket, men den tycker jag är helt ok!
enAnnan12 mars 2008
Många som inte gillar curry,
gillar egentligen inte spiskummin som är en stor del av just curry
Curry är ju en blandning av väldigt många kryddor,
och ofta slår just spiskummin igenom...
Jag gillar ju absolut inte curry. Den sk klassiska curryn. Är det den som är den gula? Har ju hört att det finns olika sorter. Finns det någon curry som helt skiljer sig i smak från den klassiska curryn? Har för mig att jag provsmakade på en matvarubutik en gång när de hade demo och tyckte denna var god. Vilka sorter finns det eg? Är dessa mkt olika i smak?
prova currypasta mycket bättre än torr curry
Curry finns i hur många typer som hellst sägs att nästan varje familj i Indien har ett eget recept, men jag förstår vad du menar. Nu är ju den Thailänska curryn i pastaform poppulär och den skiljer sig rätt mycket från den"vanliga Indiska typen" Du kanske skulle ta och prova finns i grön,röd och gul beroende på vilken typ av chile man har men personligen tycker jag den gröna med kokosmjölk och kyckling, limeblad och nudlar är riktigt gott.
Lycka till i curry ljungeln
prova currypasta mycket bättre än torr curry
Ooohh va besvärligt detta var med curry :p currypasta? finns den bara som en enda sort då? den smakar väl inte curry som den klassiska smaken curry?
Curry finns i hur många typer som hellst sägs att nästan varje familj i Indien har ett eget recept, men jag förstår vad du menar. Nu är ju den Thailänska curryn i pastaform poppulär och den skiljer sig rätt mycket från den"vanliga Indiska typen" Du kanske skulle ta och prova finns i grön,röd och gul beroende på vilken typ av chile man har men personligen tycker jag den gröna med kokosmjölk och kyckling, limeblad och nudlar är riktigt gott.
Lycka till i curry ljungeln
Oj oj .... men om jag säger röd curry.....den smakar väl inte i närheten så hemskans hemskt som den curry jag menar? är det som så att man har olika sorters curry till olika specifika rätter eller kan man ta vilken curry som helst oavsett vad man än gör?
Ja om man säger som så att man skall göra nasigoreng eller liknande så är det i pulverform, men det är svårt att säga, vad ska du laga för något? Jag tycker båda sorterna är jättegoda.
Curry finns i hur många typer som hellst sägs att nästan varje familj i Indien har ett eget recept, men jag förstår vad du menar. Nu är ju den Thailänska curryn i pastaform poppulär och den skiljer sig rätt mycket från den"vanliga Indiska typen" Du kanske skulle ta och prova finns i grön,röd och gul beroende på vilken typ av chile man har men personligen tycker jag den gröna med kokosmjölk och kyckling, limeblad och nudlar är riktigt gott.
Lycka till i curry ljungeln
Oj oj .... men om jag säger röd curry.....den smakar väl inte i närheten så hemskans hemskt som den curry jag menar? är det som så att man har olika sorters curry till olika specifika rätter eller kan man ta vilken curry som helst oavsett vad man än gör?
Det stämmer det skiljer sil lite åt och sen kan man ta så mycket man vill om man gillar lite svagare för det är bra drag i pastacurryn..
http://www.matklubben.se/recept/grillsaas_med_curry_560.html
PROVA MITT RECEPT PÅ EN GOD CURRYSÅS
Gillar personligen den gröna currypastan.( den smakar inte som gul curry)
jag gillar både röd och grön currypasta. Den gröna är liksom mer syrlig - det gillar jag o det går så bra ihop med ingefära som jag gillar.
Vanlig curry - alltså curry är väl egentligen bara ett namn på "kryddblandning". I Indien finns det antagligen lika många curry sorter som helst. En för varje by, eller varje matmamma.
För ett antal år sedan fanns ju bara den gula currykryddan här. Det är kul att det kommer så mkt mer att välja på. :)
Ja om man säger som så att man skall göra nasigoreng eller liknande så är det i pulverform, men det är svårt att säga, vad ska du laga för något? Jag tycker båda sorterna är jättegoda.
Tänkte prova någon ny kycklinggryta och det är ju den där :@ curryn i glasflaska, typ Santa Maria som finns i kryddhyllan som jag bara avskyr. Så jag hoppas att inte de andra ens är lika i smaken
http://www.matklubben.se/recept/grillsaas_med_curry_560.html
PROVA MITT RECEPT PÅ EN GOD CURRYSÅS
Jag läste ditt recept som bygger på den klassiska tillagningen med lök, äpple och curry, vilket jag tycker är det bästa sättet att laga currygrunder på.
Att man sedan varierar mellan olika sorters curry beror ju lite på vad det skall användas till men just lök och äpple i kombination med curry ger en "äkta" och god currysmak.
Din sås ser god ut !!
/BÅ :p
Curry vindaloo tycker jag är god. Gillar inte curry så värst mycket, men den tycker jag är helt ok!
Många som inte gillar curry,
gillar egentligen inte spiskummin som är en stor del av just curry
Curry är ju en blandning av väldigt många kryddor,
och ofta slår just spiskummin igenom...