Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivolja; annan olja, margarin eller flytande margarin?

  • Molgan 12 september 2009

    Jag använder för det mesta flytande margarin. Tycker också oljan skvätter och fräser så mycket när det blir varmt.

    Har också reagerat på att olivolja kan ge en liten bismak, när jag stekt kött i det.
    Jag kanske ska prova rapsolja.... ..


    Intressant att alla gör så olika.:)

  • Okänd 12 september 2009

    Vi använder uteslutande smör och olja till stekning. Vilken olja det skall vara avgörs av vad som skall stekas. T.ex en skiva lantbröd som gnids med en vitlöksklyfta skall stekas i olivolja. Det är viktigt att inte steka i för hög temperatur när man använder olivolja. Smör och lite kallpressad rapsolja ger annars ett bra resultat. Den färdigblandade smör och rapsoljan är bra till att steka köttbullar och pannbiff i. Men steker jag lammfärs måste det vara olivolja.
    Endast i viss bakning använder vi margarin.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.