Olivolja; annan olja, margarin eller flytande margarin?
Molgan12 september 2009
Jag använder för det mesta flytande margarin. Tycker också oljan skvätter och fräser så mycket när det blir varmt.
Har också reagerat på att olivolja kan ge en liten bismak, när jag stekt kött i det.
Jag kanske ska prova rapsolja.... ..
Intressant att alla gör så olika.:)
Okänd12 september 2009
Vi använder uteslutande smör och olja till stekning. Vilken olja det skall vara avgörs av vad som skall stekas. T.ex en skiva lantbröd som gnids med en vitlöksklyfta skall stekas i olivolja. Det är viktigt att inte steka i för hög temperatur när man använder olivolja. Smör och lite kallpressad rapsolja ger annars ett bra resultat. Den färdigblandade smör och rapsoljan är bra till att steka köttbullar och pannbiff i. Men steker jag lammfärs måste det vara olivolja.
Endast i viss bakning använder vi margarin.
Jag använder för det mesta flytande margarin. Tycker också oljan skvätter och fräser så mycket när det blir varmt.
Har också reagerat på att olivolja kan ge en liten bismak, när jag stekt kött i det.
Jag kanske ska prova rapsolja.... ..
Intressant att alla gör så olika.:)
Vi använder uteslutande smör och olja till stekning. Vilken olja det skall vara avgörs av vad som skall stekas. T.ex en skiva lantbröd som gnids med en vitlöksklyfta skall stekas i olivolja. Det är viktigt att inte steka i för hög temperatur när man använder olivolja. Smör och lite kallpressad rapsolja ger annars ett bra resultat. Den färdigblandade smör och rapsoljan är bra till att steka köttbullar och pannbiff i. Men steker jag lammfärs måste det vara olivolja.
Endast i viss bakning använder vi margarin.