Jag älskar ostsås till pasta men ofta så skär den sig,eller blir grynig. Vad sjutton gör jag för fel?! Har jag för hög temperatur? Ska osten smälta ner långsamt i bechamelen för att bli sådär len och fin?
justinethyme5 september 2010
Vad använder du för ost?
Du gör väl såsen färdig och sen har i osten?
Beckis835 september 2010
har prövat de flesta olika sorter..men man ska alltså göra såsen helt klar innan man lägger i osten? Och inte koka den efter det?
justinethyme5 september 2010
Jag gör så och har aldrig misslyckats..
charlottat5 september 2010
Osten får aldrig koka, då blir den grynig. Sen finns det olika sorters ost som funkar olika bra, oh det får man prova sig fram lite till, beror ju på vad man gillar för ost oxå. men osten får aldrig koka.
vinciqator5 september 2010
Ost som tillsätts så skall helst vara grynpipig, annars kan såsen bli trådig. Den ska tillsättas efter det att såsens gjorts klar och helst vara kylskåpskall för att inte riskera temperaturseparation av ostproteinet som gärna bildat komplex med andra proteiner om värmen är för hög. Hård omrörning när osten tillsätts ger en viss marginal mot lokal separation.
amoz5 september 2010
Skrivet av vinciqator den 5 sep 2010
Ost som tillsätts så skall helst vara grynpipig, annars kan såsen bli trådig. Den ska tillsättas efter det att såsens gjorts klar och helst vara kylskåpskall för att inte riskera temperaturseparation av ostproteinet som gärna bildat komplex med andra proteiner om värmen är för hög. Hård omrörning när osten tillsätts ger en viss marginal mot lokal separation.
Phu! Du lägger verkligen ut texten så man får gnugga geniknölarna för att läsa ut vad det är du skriver egentligen!{silly}
Ser ju att du är ordentligt påläst, men risken är kanske att man tycker det är för komplicerat det du skriver. Tror du skulle vinna på att skriva lite enklare, eller har jag helt fel?
vinciqator5 september 2010
Koka inte ostsås.
amoz5 september 2010
Skrivet av vinciqator den 5 sep 2010
Koka inte ostsås.
Hihi! Ja tänk så enkelt det kan vara!:DD
vinciqator5 september 2010
It's all in the mind of the beholder.
amoz5 september 2010
{clap}:DD
Beckis836 september 2010
okej tack för hjälpen! Får se om jag lyckas nästa gång..
Jag älskar ostsås till pasta men ofta så skär den sig,eller blir grynig. Vad sjutton gör jag för fel?! Har jag för hög temperatur? Ska osten smälta ner långsamt i bechamelen för att bli sådär len och fin?
Vad använder du för ost?
Du gör väl såsen färdig och sen har i osten?
har prövat de flesta olika sorter..men man ska alltså göra såsen helt klar innan man lägger i osten? Och inte koka den efter det?
Jag gör så och har aldrig misslyckats..
Osten får aldrig koka, då blir den grynig. Sen finns det olika sorters ost som funkar olika bra, oh det får man prova sig fram lite till, beror ju på vad man gillar för ost oxå. men osten får aldrig koka.
Ost som tillsätts så skall helst vara grynpipig, annars kan såsen bli trådig. Den ska tillsättas efter det att såsens gjorts klar och helst vara kylskåpskall för att inte riskera temperaturseparation av ostproteinet som gärna bildat komplex med andra proteiner om värmen är för hög. Hård omrörning när osten tillsätts ger en viss marginal mot lokal separation.
Ost som tillsätts så skall helst vara grynpipig, annars kan såsen bli trådig. Den ska tillsättas efter det att såsens gjorts klar och helst vara kylskåpskall för att inte riskera temperaturseparation av ostproteinet som gärna bildat komplex med andra proteiner om värmen är för hög. Hård omrörning när osten tillsätts ger en viss marginal mot lokal separation.
Phu! Du lägger verkligen ut texten så man får gnugga geniknölarna för att läsa ut vad det är du skriver egentligen!{silly}
Ser ju att du är ordentligt påläst, men risken är kanske att man tycker det är för komplicerat det du skriver. Tror du skulle vinna på att skriva lite enklare, eller har jag helt fel?
Koka inte ostsås.
Koka inte ostsås.
Hihi! Ja tänk så enkelt det kan vara!:DD
It's all in the mind of the beholder.
{clap}:DD
okej tack för hjälpen! Får se om jag lyckas nästa gång..