En "vits" som min pappa alltid tjatar om...
Vad är det för skilnad på en pannkaka...?
Svar: Det är godare med sylt på!...:p:Z
K-kristina11 augusti 2008
ja gjutjärnspanna ätr viktigt för att få det knaprigt och att det är varmt.(Y)
jeanette7311 augusti 2008
Jag har precis lagat pankakor till lunch. Jag använder speltvete och så har jag spenat i dem. Det känns lite nyttigare och barnen älskar dem, trots spenaten.
stepp56711 augusti 2008
jag lagade pannkakor till kvällsmat, använde dinkelmjöl, och honung istället för socker, det känns lite nyttigare. :o (Y)
UllaC11 augusti 2008
Jag tycker pannkakor är jättegott. Jag har flera sorters sylt på bordet, så det är bara att välja.
Jag äter det både som middag eller efter ärtsoppan.
Jag har inget recept utan gör allting på en höft. Men en sak gör jag - när jag har blandat ägg, mjölk, vetemjöl, socker och salt - så smälter jag smör i stekpannan och häller i smeten. Min mamma gjorde det och jag gör det. Jag tror att pannkakan inte fastnar på samma sätt i stekpannan sin utan. Inbillning eller inte - gott är det iallafall!!!(Y)
camiande11 augusti 2008
hej
här kommer mitt enkla recept på pannkakor
2 ägg
7dl mjölk vilken som blir oftast mellanmjölk här hemma
3,5dl vetemjöl
lite margarin till stekningen
enkelt men gott brukar bara ha sylt till:D
Chillfors18 augusti 2008
Problemet med pannkakor är väl det stora energiinnehållet och den höga procentandelen kolhydrater gentemot mättnadsgraden.
mjöl, mjölk, ägg är ju basvaror som vi behöver. Men sammansättningen blir inte helt lyckad.
Nyttighetsmässigt. Smakmässigt är den ju underbar.
Men energiinnehållet gör oftast att man får i sig alldeles för mycket, då de pga av sitt dåliga mättande gör att man äter på tok för många. (Ja, jag erkänner, deras godhet bidrar ju också till att man äter många) Och sen får man ju lite av nåt som påminner om sockerchock vid godisätande, man får mycket energi i sig snabbt men allt sjunker lika fort igen och man är hungrig kort därpå...
Och som ni sagt, sylt och dylikt gör ju inte saken bättre...
Men vad gör man när det är så syndigt gott?
Själv älskar jag pannkakor, men då det är en del jobb så tar jag vara på det och låter det få kännas jobbigt - då blir det pannkakor vid få tillfällen, och man får möjlighet att njuta extra mycket de gånger det blir!
Brukar också ha i minst hälften grahamsmjöl, senast tror jag till och med jag testade att göra på rågmjöl och graham och knappt något vetemjöl alls. vilket fungerade!
Men måste ta och testa med havregryn! havregryn som är så gott och nyttigt, det måste ju bli bra ;)
Liliankj18 augusti 2008
Själklart äter vi pannkakor till middag (Y)
Nyttigt eller inte så tycker hela familjen om det.
Vi serverar även blå bands ost o broccolisoppa till, och så
vill vi ha knaperstekt bacon. Härligt :D
stepp56720 augusti 2008
(L)Knaperstekt bacon till pannkakor tycker hela familjen om.(Y)
Nyttigt eller ej, gott är det:D
jouisyfruit20 augusti 2008
Mitt tips om just pannkakor är att ha i havregryn, de fiberberikade blir godast. så det på ett paket med fiberberikade havregryn och bestämde mig för att testa. Godast blir det om de får dra lite i smeten innan gräddning.
Sen har vi också upptäckt att det är mycket godare att göra pannkakorna på Solhavre istället för mjölk, fick det tipset av en bekant som ha barnbarn som är laktosintoleranta. Hon och hennes man gjorde numera alltid pannkakor på solhavre och det gör vi också:D
evaldo20 augusti 2008
Jag provade att steka vanilga pannkakor i våffeljärnet, det gick ganska bra men hade en tendens att fastna, så jag fick reda av smeten med lite mera mjöl.
PinkLadie20 augusti 2008
Det finns faktiskt ett gott alternativ till hemlagade pannkakor: Kungsörnens färdiggräddade Pannkakor, i frysdisken! Riktigt goda för att inte vara mina egna :p
currysarah20 augusti 2008
Efter att ha läst igenom alla förslag så blir man ju så sugan att man nästan spricker, pannkakor e´ju så himla gott... naturella, med sirap, grädde,glass,sylt, you name it ochvarför inte pannkakstårta, creps med kantarell stuvning nu i svamptider eller varför inte köttfärspannkaka.... oj oj oj det blir nog pannkakor hela nästa vecka på menyn men i olika skepnader.....
boz196520 augusti 2008
Onyttigt eller ej, det hänger ju på hur man gör dem, vilka ingredienser man har, etc. Sedan tycker jag nog att pannkakor passar till de flesta tillfällen, frukost, lunch, middag, dessert eller mellanmål. (H)
hansdotter20 augusti 2008
Jag har alltid vaniljsocker i smeten, både i pannkakssmet och i våffelsmet. Jättegott!!!
aniram20 augusti 2008
pannkakor e göttt......
brukar blanda i lite vaniljsocker i min smet, ungarna älskar det.
TESTA!
vitchokladkaka20 augusti 2008
jag tycker att pannkakor e mums o att man kan äta massor av dom, bara inte så ofta (L) hehe det e en bra metod tycker jag :)
pia6121 augusti 2008
Pannkakor tillhör min favorit också! (Y) Man kan ha i fint rivna potatisar, eller fiberhavregryn i smeten, det blir jättegott! och inte så onyttigt(Y)
... men dom vanliga hederliga är förbaskat goda...(Y)
Baddy9628 augusti 2008
ojojoj snacka om en tråd för mig! älskar pannkakor och det gör resten av famlijen också. Brukar faktiskt bli pannkakor till middag en gång i veckan(L). Och brukar göra som så att vi dels gör en fläskpannkaka i ugnen och dels vanliga pannkakor och plättar så att man kan välja vad man vill äta:D
mili28 augusti 2008
Pannkakor är ju en klassiker.(L) Ät så många du vill och orkar, det har barn/ungdommar /vuxna gjort i många herrans år, varför ska vi plötsligt börja ändra på maten för att den ska bli nyttigare?Tror ärligt talat inte det är pannkakorna som är problemet för vår hälsa i Sverige :D Det är inte onyttigare att äta det än tex köttbullar eller pasta. Så njut av dina pannkakor och ha ALDRIG dåligt samvete för det.
/Li
En "vits" som min pappa alltid tjatar om...
Vad är det för skilnad på en pannkaka...?
Svar: Det är godare med sylt på!...:p:Z
ja gjutjärnspanna ätr viktigt för att få det knaprigt och att det är varmt.(Y)
Jag har precis lagat pankakor till lunch. Jag använder speltvete och så har jag spenat i dem. Det känns lite nyttigare och barnen älskar dem, trots spenaten.
jag lagade pannkakor till kvällsmat, använde dinkelmjöl, och honung istället för socker, det känns lite nyttigare. :o (Y)
Jag tycker pannkakor är jättegott. Jag har flera sorters sylt på bordet, så det är bara att välja.
Jag äter det både som middag eller efter ärtsoppan.
Jag har inget recept utan gör allting på en höft. Men en sak gör jag - när jag har blandat ägg, mjölk, vetemjöl, socker och salt - så smälter jag smör i stekpannan och häller i smeten. Min mamma gjorde det och jag gör det. Jag tror att pannkakan inte fastnar på samma sätt i stekpannan sin utan. Inbillning eller inte - gott är det iallafall!!!(Y)
hej
här kommer mitt enkla recept på pannkakor
2 ägg
7dl mjölk vilken som blir oftast mellanmjölk här hemma
3,5dl vetemjöl
lite margarin till stekningen
enkelt men gott brukar bara ha sylt till:D
Problemet med pannkakor är väl det stora energiinnehållet och den höga procentandelen kolhydrater gentemot mättnadsgraden.
mjöl, mjölk, ägg är ju basvaror som vi behöver. Men sammansättningen blir inte helt lyckad.
Nyttighetsmässigt. Smakmässigt är den ju underbar.
Men energiinnehållet gör oftast att man får i sig alldeles för mycket, då de pga av sitt dåliga mättande gör att man äter på tok för många. (Ja, jag erkänner, deras godhet bidrar ju också till att man äter många) Och sen får man ju lite av nåt som påminner om sockerchock vid godisätande, man får mycket energi i sig snabbt men allt sjunker lika fort igen och man är hungrig kort därpå...
Och som ni sagt, sylt och dylikt gör ju inte saken bättre...
Men vad gör man när det är så syndigt gott?
Själv älskar jag pannkakor, men då det är en del jobb så tar jag vara på det och låter det få kännas jobbigt - då blir det pannkakor vid få tillfällen, och man får möjlighet att njuta extra mycket de gånger det blir!
Brukar också ha i minst hälften grahamsmjöl, senast tror jag till och med jag testade att göra på rågmjöl och graham och knappt något vetemjöl alls. vilket fungerade!
Men måste ta och testa med havregryn! havregryn som är så gott och nyttigt, det måste ju bli bra ;)
Själklart äter vi pannkakor till middag (Y)
Nyttigt eller inte så tycker hela familjen om det.
Vi serverar även blå bands ost o broccolisoppa till, och så
vill vi ha knaperstekt bacon. Härligt :D
(L)Knaperstekt bacon till pannkakor tycker hela familjen om.(Y)
Nyttigt eller ej, gott är det:D
Mitt tips om just pannkakor är att ha i havregryn, de fiberberikade blir godast. så det på ett paket med fiberberikade havregryn och bestämde mig för att testa. Godast blir det om de får dra lite i smeten innan gräddning.
Sen har vi också upptäckt att det är mycket godare att göra pannkakorna på Solhavre istället för mjölk, fick det tipset av en bekant som ha barnbarn som är laktosintoleranta. Hon och hennes man gjorde numera alltid pannkakor på solhavre och det gör vi också:D
Jag provade att steka vanilga pannkakor i våffeljärnet, det gick ganska bra men hade en tendens att fastna, så jag fick reda av smeten med lite mera mjöl.
Det finns faktiskt ett gott alternativ till hemlagade pannkakor: Kungsörnens färdiggräddade Pannkakor, i frysdisken! Riktigt goda för att inte vara mina egna :p
Efter att ha läst igenom alla förslag så blir man ju så sugan att man nästan spricker, pannkakor e´ju så himla gott... naturella, med sirap, grädde,glass,sylt, you name it ochvarför inte pannkakstårta, creps med kantarell stuvning nu i svamptider eller varför inte köttfärspannkaka.... oj oj oj det blir nog pannkakor hela nästa vecka på menyn men i olika skepnader.....
Onyttigt eller ej, det hänger ju på hur man gör dem, vilka ingredienser man har, etc. Sedan tycker jag nog att pannkakor passar till de flesta tillfällen, frukost, lunch, middag, dessert eller mellanmål. (H)
Jag har alltid vaniljsocker i smeten, både i pannkakssmet och i våffelsmet. Jättegott!!!
pannkakor e göttt......
brukar blanda i lite vaniljsocker i min smet, ungarna älskar det.
TESTA!
jag tycker att pannkakor e mums o att man kan äta massor av dom, bara inte så ofta (L) hehe det e en bra metod tycker jag :)
Pannkakor tillhör min favorit också! (Y) Man kan ha i fint rivna potatisar, eller fiberhavregryn i smeten, det blir jättegott! och inte så onyttigt(Y)
... men dom vanliga hederliga är förbaskat goda...(Y)
ojojoj snacka om en tråd för mig! älskar pannkakor och det gör resten av famlijen också. Brukar faktiskt bli pannkakor till middag en gång i veckan(L). Och brukar göra som så att vi dels gör en fläskpannkaka i ugnen och dels vanliga pannkakor och plättar så att man kan välja vad man vill äta:D
Pannkakor är ju en klassiker.(L) Ät så många du vill och orkar, det har barn/ungdommar /vuxna gjort i många herrans år, varför ska vi plötsligt börja ändra på maten för att den ska bli nyttigare?Tror ärligt talat inte det är pannkakorna som är problemet för vår hälsa i Sverige :D Det är inte onyttigare att äta det än tex köttbullar eller pasta. Så njut av dina pannkakor och ha ALDRIG dåligt samvete för det.
/Li