Vad brukar du ha på din pizza? Vad gör du för pizzadeg?
Amika18 januari 2013
Antingen gör jag pizza på surdeg, vilket är otroligt gott! Eller så tar jag bara 3dl vatten, 2 msk olja, 1 tsk salt, 25g jäst och ca 7 dl vetemjöl.
På brukar det variera beroende på vad jag har hemma. Men favorit är antingen:
1. tomatsås, mozzarella, pesto blandad med creme fraiche i små kluttar och körsbärstomater
2. tomatsås, mozzarella, parmesanost, gouda och präst- eller västerbottenost. (Bara lite av varje men så det blir en quattro formaggio.
3. tomatsås, mozzarella och parmaskinka.
MagnusClar18 januari 2013
Jag brukar fuska med degen, men på Pizzan så brukar jag lägga på i denna ordningen:
1. Tomatsås
2. Riven Mozzarella
3. Hackad Pfeferoni
4. Stark Salami
5. Tomatskivor
6. Röd lök
7. Fetaost smulad över, med en koncentration i mitten
Bästa Pizzan ever, Ska prova ditt recept på deg nästa gång Amika!
svengelsk18 januari 2013
Min bakmaskin har ett 45 minuters pizzadegsprogram. Medan det går kokar jag ihop en burk tomater med en tsk socker och en krossad vitlöksklyfta tills det blir lagom bredbar konsistens. Sedan blir det oftast sardeller och ost eller skinka och champinjoner. Oljan i sardellburken använder jag i degen. Sardeller får tjock röd understrykning när jag skriver det. Används det ordet inte längre i svenskan?
720118 januari 2013
Sardeller och Kapris (Y)
Oxfile och Kapris (Y)
SUPERGOTT....och jag vrider över en massa svartpeppar.{eat}
Virvlande18 januari 2013
Om jag inte gör degen själv brukar jag köpa runda turkiska "tunnbröd", kostar inte mer än 9 kr på hemköp och då får man fem-sex stycken stora bröd. Sen tar jag på tomatsås (passerade tomater, låt koka med lagerblad och pizzakrydda), stekta färska champinjoner, skinka ananas och ost.
Salami är också gott att ha på. Sambon lägger på dem i hela skivor, jag brukar strimla dem över.
CongosKitchen18 januari 2013
Se den här!
http://www.youtube.com/watch?v=MlvVGJ9Q1fo
bjoli19818 januari 2013
gör jag hemmagjord pizza brukar jag ha på en standardköttfärssås som jag kryddar med oregano på. behöver egentligen ingen ost heller
flabban18 januari 2013
Jag har en kanonbra deg till piroger, måste ju funka lika bra till pizza också.
50 g jäst
225 g smält smör
4 ½ dl mjölk, ljummen
1 ½ tsk salt
3 ägg
17 dl vetemjöl
Jag blandar allt i degblandaren, men, jag varken smälter smöret eller värmer mjölken, utan blandar allt kallt, och degen blir så smidig och lättarbetad.
Aive18 januari 2013
Lite annorlunda fyllning:
- sweet chili + ketchup på botten
- stekt kycklingfilè i småbitar, kryddade m. salt och peppar
- ananas
- cashewnötter
-jalapeno
- ost
När pizzan är stekt färdig kan man lägga på hackad koriander och limeklyftor.
Lycka till!
Ninni8418 januari 2013
Åh vad många goda tips ;)) tackar
pihal18 januari 2013
Jag brukar använda mig av följande deg Grundrecept för pizzadeg
Sen gör jag en sås på burktomater, hackad gul lök, vitlök och oregano och låter allt koka ihop.
Fyllning brukar oftast bli tacokryddad köttfärs, skinka, ananas och jalapeno, samt mozzarellaost och vanlig ost. Använder mig av pizzasten vilket ger en helt underbart krisig och god botten.
maxxess19 januari 2013
Måste slå ett slag för en tomatsås som tyvärr glömt var jag hittade, men den är lätt den bästa pizzasås jag provat. Går att frysa också vilket är smidigt.
Vi köpte ica basics tomatsås till pasta och använde som pizzasås sist. Funkade utmärkt. Vi gör också degen i bakmaskinen men byter oftast ut en del av vetemjölet mot vetemjöl special fullkorn. Gott är också att nypa in ost i kanterna.
Uppepå har jag ofta kronärtskocka, skinka, champinjoner och skivad lök.
frokenviol19 januari 2013
Jag gör alltid en "riktig" pizzadag på jäst. Gillar bäst min egen tomatsås. Fräser hackad gul lök med en vitlöksklyfta i lite olja. Häller på ett paket (400g) passerade tomater. Slänger i ett par lagerblad, lite salt, peppar, oregano och basilika. Detta får reducera till en lite tjockare sås.
Breder tomatsåsen på pizzan, täcker med riven ost (gärna en lite starkare variant), lägger sist på pålägget. Skinka, champinjoner, mozarella, ananas, oliver, salami, köttfärsås, lökringar är några av våra vanligaste pålägg. Sist strör jag över lite oregano. När pizzan är färdiggräddad penslar jag kanterna med en god olivolja.
Serverar oftast hemmagjord vitkålssallad till. Föredrar lite mildare vinägersmak än vad de köpta har :)
MosterNettan20 januari 2013
Dom få gånger jag gör pizza hemma köper jag pizzadegmix, eftersom det här med jäst och sånt inte är min grej. Min tomatbotten är chilisås som jag blandar med lite olja. Som fyllning har jag champinjoner, skinka, salami, feferoni och mycket ost.
Det är kanske inte efter konstens alla regler men jag tycker det duger. Helst köper jag "riktig" pizza.
Linlock20 januari 2013
Gör jag pizza hemma brukar jag improvisera en pizzadeg med vetemjöl, vatten, salt och lite jäst. Kalljäser helst om jag har tid. Kokar ihop en burk tomater med lite kryddor, sen tycker jag mozarella, vanlig god ost typ gouda, stekt svart trumpetsvamp med salt, peppar och lite vitlök är jättegott på!
Annrh20 januari 2013
Min favoritpizza har en sås av tomatpuré och mango chutney med soltorkade tomater, stekta kantareller, stekt kyckling och toppad med strimlad basilika.
Vad brukar du ha på din pizza? Vad gör du för pizzadeg?
Antingen gör jag pizza på surdeg, vilket är otroligt gott! Eller så tar jag bara 3dl vatten, 2 msk olja, 1 tsk salt, 25g jäst och ca 7 dl vetemjöl.
På brukar det variera beroende på vad jag har hemma. Men favorit är antingen:
1. tomatsås, mozzarella, pesto blandad med creme fraiche i små kluttar och körsbärstomater
2. tomatsås, mozzarella, parmesanost, gouda och präst- eller västerbottenost. (Bara lite av varje men så det blir en quattro formaggio.
3. tomatsås, mozzarella och parmaskinka.
Jag brukar fuska med degen, men på Pizzan så brukar jag lägga på i denna ordningen:
1. Tomatsås
2. Riven Mozzarella
3. Hackad Pfeferoni
4. Stark Salami
5. Tomatskivor
6. Röd lök
7. Fetaost smulad över, med en koncentration i mitten
Bästa Pizzan ever, Ska prova ditt recept på deg nästa gång Amika!
Min bakmaskin har ett 45 minuters pizzadegsprogram. Medan det går kokar jag ihop en burk tomater med en tsk socker och en krossad vitlöksklyfta tills det blir lagom bredbar konsistens. Sedan blir det oftast sardeller och ost eller skinka och champinjoner. Oljan i sardellburken använder jag i degen. Sardeller får tjock röd understrykning när jag skriver det. Används det ordet inte längre i svenskan?
Sardeller och Kapris (Y)
Oxfile och Kapris (Y)
SUPERGOTT....och jag vrider över en massa svartpeppar.{eat}
Om jag inte gör degen själv brukar jag köpa runda turkiska "tunnbröd", kostar inte mer än 9 kr på hemköp och då får man fem-sex stycken stora bröd. Sen tar jag på tomatsås (passerade tomater, låt koka med lagerblad och pizzakrydda), stekta färska champinjoner, skinka ananas och ost.
Salami är också gott att ha på. Sambon lägger på dem i hela skivor, jag brukar strimla dem över.
Se den här!
http://www.youtube.com/watch?v=MlvVGJ9Q1fo
gör jag hemmagjord pizza brukar jag ha på en standardköttfärssås som jag kryddar med oregano på. behöver egentligen ingen ost heller
Jag har en kanonbra deg till piroger, måste ju funka lika bra till pizza också.
50 g jäst
225 g smält smör
4 ½ dl mjölk, ljummen
1 ½ tsk salt
3 ägg
17 dl vetemjöl
Jag blandar allt i degblandaren, men, jag varken smälter smöret eller värmer mjölken, utan blandar allt kallt, och degen blir så smidig och lättarbetad.
Lite annorlunda fyllning:
- sweet chili + ketchup på botten
- stekt kycklingfilè i småbitar, kryddade m. salt och peppar
- ananas
- cashewnötter
-jalapeno
- ost
När pizzan är stekt färdig kan man lägga på hackad koriander och limeklyftor.
Lycka till!
Åh vad många goda tips ;)) tackar
Jag brukar använda mig av följande deg
Grundrecept för pizzadeg
Sen gör jag en sås på burktomater, hackad gul lök, vitlök och oregano och låter allt koka ihop.
Fyllning brukar oftast bli tacokryddad köttfärs, skinka, ananas och jalapeno, samt mozzarellaost och vanlig ost. Använder mig av pizzasten vilket ger en helt underbart krisig och god botten.
Måste slå ett slag för en tomatsås som tyvärr glömt var jag hittade, men den är lätt den bästa pizzasås jag provat. Går att frysa också vilket är smidigt.
Snabba tomatsåsen
Vi köpte ica basics tomatsås till pasta och använde som pizzasås sist. Funkade utmärkt. Vi gör också degen i bakmaskinen men byter oftast ut en del av vetemjölet mot vetemjöl special fullkorn. Gott är också att nypa in ost i kanterna.
Uppepå har jag ofta kronärtskocka, skinka, champinjoner och skivad lök.
Jag gör alltid en "riktig" pizzadag på jäst. Gillar bäst min egen tomatsås. Fräser hackad gul lök med en vitlöksklyfta i lite olja. Häller på ett paket (400g) passerade tomater. Slänger i ett par lagerblad, lite salt, peppar, oregano och basilika. Detta får reducera till en lite tjockare sås.
Breder tomatsåsen på pizzan, täcker med riven ost (gärna en lite starkare variant), lägger sist på pålägget. Skinka, champinjoner, mozarella, ananas, oliver, salami, köttfärsås, lökringar är några av våra vanligaste pålägg. Sist strör jag över lite oregano. När pizzan är färdiggräddad penslar jag kanterna med en god olivolja.
Serverar oftast hemmagjord vitkålssallad till. Föredrar lite mildare vinägersmak än vad de köpta har :)
Dom få gånger jag gör pizza hemma köper jag pizzadegmix, eftersom det här med jäst och sånt inte är min grej. Min tomatbotten är chilisås som jag blandar med lite olja. Som fyllning har jag champinjoner, skinka, salami, feferoni och mycket ost.
Det är kanske inte efter konstens alla regler men jag tycker det duger. Helst köper jag "riktig" pizza.
Gör jag pizza hemma brukar jag improvisera en pizzadeg med vetemjöl, vatten, salt och lite jäst. Kalljäser helst om jag har tid. Kokar ihop en burk tomater med lite kryddor, sen tycker jag mozarella, vanlig god ost typ gouda, stekt svart trumpetsvamp med salt, peppar och lite vitlök är jättegott på!
Min favoritpizza har en sås av tomatpuré och mango chutney med soltorkade tomater, stekta kantareller, stekt kyckling och toppad med strimlad basilika.
SÅ GOD!!