Tjenare!(H)
jag undrar en liten sak.
i dom flesta pizzadegs recepten så är det olija i, men i alla smala recept så är det ingen olja i?:o
då borde ju det betyda att oljan bara är dom "smaksättning" och att man kan ha en pizzadeg utan olja utan att den fastnar?
men kan ju alltid lägga den på bakplåtspapper, då borde den ju inte fastna?
stämmer den här teorin eller varför har vissa pizzarecept ingen olja?
tack :)
monac26 juni 2008
oljan tillsätter man för att degen ska bli smidigare att arbeta med tänker jag!
zudette26 juni 2008
Andra pizzarecept har oftast annat fett istället - smör eller margarin! Funktionen är nog både smak och att degen blir smidigare! I de degar som innehåller olja är det ofta så lite att det knappast spelar nån roll och ofta är det olivolja som är ansedd som en nyttig olja!
Kroppen behöver fett - Hjärnan behöver fett! Jag hör till dem som tror att alltför hälosamt leverne inte alltid är särskilt hälsosamt!
DevourMe26 juni 2008
Skrivet av monac den 26 jun 2008
oljan tillsätter man för att degen ska bli smidigare att arbeta med tänker jag!
ahh så då funkar det alltså utan =) tack
DevourMe26 juni 2008
Skrivet av zudette den 26 jun 2008
Andra pizzarecept har oftast annat fett istället - smör eller margarin! Funktionen är nog både smak och att degen blir smidigare! I de degar som innehåller olja är det ofta så lite att det knappast spelar nån roll och ofta är det olivolja som är ansedd som en nyttig olja!
Kroppen behöver fett - Hjärnan behöver fett! Jag hör till dem som tror att alltför hälosamt leverne inte alltid är särskilt hälsosamt!
jo men jag har hittat utan margarin och olja, that´s why...
ja men det kommer ju fett på pizzen sen ;) jag tycker att det smakar godast utan olja och sånt
Tjenare!(H)
jag undrar en liten sak.
i dom flesta pizzadegs recepten så är det olija i, men i alla smala recept så är det ingen olja i?:o
då borde ju det betyda att oljan bara är dom "smaksättning" och att man kan ha en pizzadeg utan olja utan att den fastnar?
men kan ju alltid lägga den på bakplåtspapper, då borde den ju inte fastna?
stämmer den här teorin eller varför har vissa pizzarecept ingen olja?
tack :)
oljan tillsätter man för att degen ska bli smidigare att arbeta med tänker jag!
Andra pizzarecept har oftast annat fett istället - smör eller margarin! Funktionen är nog både smak och att degen blir smidigare! I de degar som innehåller olja är det ofta så lite att det knappast spelar nån roll och ofta är det olivolja som är ansedd som en nyttig olja!
Kroppen behöver fett - Hjärnan behöver fett! Jag hör till dem som tror att alltför hälosamt leverne inte alltid är särskilt hälsosamt!
oljan tillsätter man för att degen ska bli smidigare att arbeta med tänker jag!
ahh så då funkar det alltså utan =) tack
Andra pizzarecept har oftast annat fett istället - smör eller margarin! Funktionen är nog både smak och att degen blir smidigare! I de degar som innehåller olja är det ofta så lite att det knappast spelar nån roll och ofta är det olivolja som är ansedd som en nyttig olja!
Kroppen behöver fett - Hjärnan behöver fett! Jag hör till dem som tror att alltför hälosamt leverne inte alltid är särskilt hälsosamt!
jo men jag har hittat utan margarin och olja, that´s why...
ja men det kommer ju fett på pizzen sen ;) jag tycker att det smakar godast utan olja och sånt