Hej söker efter en bra pizzadeg. Har du möjligen ett bra recept ?
boklunden18 september 2015
Hej!
jag brukar använda mig av Tina Nordströms recept på pizzadeg. Den är lätt att bara trycka ut på ett bakplåtspapper om man gör pizza på en hel ugnsplåt. Degen är beräknad för fyra portioner och är som följer.
1/4 paket jäst (ca 12 g)
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 tesked salt
6 dl vetemjöl special
Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet. Blanda till en deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Jag brukar pensla degkanterna med lite olivolja. Pizzan ska bakas av på het plåt. så sätt in plåten samtidigt som du sätter på värmen i ugnen. Har man tryckt ut degen på ett bakplåtspapper och lagt på valfri fyllning så är det lätt att bara dra över hela pizzan på den varma plåten.
asasto26 september 2015
Vill man att pizzadegen ska bli ännu godare så minskar man mängden jäst och använder kall degvätska + kalljäser ex. i svalen 10-12timmar
mammis2 oktober 2015
Leilas pizzadeg är bäst tycker jag
LillaJa8 oktober 2015
Gå in på min kokbok sök under flik 43 efter Pizzadeg .Som på pizzerian....
Den kan jag verkligen rekommendera/lycka till {lashes} önskar LillaJa
Hej söker efter en bra pizzadeg. Har du möjligen ett bra recept ?
Hej!
jag brukar använda mig av Tina Nordströms recept på pizzadeg. Den är lätt att bara trycka ut på ett bakplåtspapper om man gör pizza på en hel ugnsplåt. Degen är beräknad för fyra portioner och är som följer.
1/4 paket jäst (ca 12 g)
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 tesked salt
6 dl vetemjöl special
Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet. Blanda till en deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Jag brukar pensla degkanterna med lite olivolja. Pizzan ska bakas av på het plåt. så sätt in plåten samtidigt som du sätter på värmen i ugnen. Har man tryckt ut degen på ett bakplåtspapper och lagt på valfri fyllning så är det lätt att bara dra över hela pizzan på den varma plåten.
Vill man att pizzadegen ska bli ännu godare så minskar man mängden jäst och använder kall degvätska + kalljäser ex. i svalen 10-12timmar
Leilas pizzadeg är bäst tycker jag
Gå in på min kokbok sök under flik 43 efter Pizzadeg .Som på pizzerian....
Den kan jag verkligen rekommendera/lycka till {lashes} önskar LillaJa