Vi äter potatis varje dag!
Ofta till både lunch och middag. Men vi varvar med pasta ibland.
Man kan ju variera och göra vad som helst med potatis. Det är en helt underbar råvara!
Jag är mycket förtjust i färskpotatis, men inte om den är vattnig, och ofta kan det vara ett lotteri.
Godast är vinterpotatis i klyftor eller hela färskpotatisar i ugnen med havssalt och färsk timjan, och kanske en skvätt olja.
Mumma.
Glitterfia10 april 2008
Potatis är gott i alla former tycker jag, kokt, stekt, gratäng, hasselback, klyftor, mos, ugnsrostad m m . Färskpotatis med en klick smör och salt. Nu vattnas det i munnen på mig :p
Jag är inte särskilt förtjust i vanlig kokt potatis, såvida det inte handlar om färskpotatis. Nej, jag föredrar ugnsstekt potatis i klyftor, skivor - you namne it! Fast potatismos är inte heller äckligt - det är gott. (Y)
Gillar att ugnssteka potatis tillsammans med rödlök, röd paprika och palsternacka, för potatisen suger åt sig av de andra smakerna på ett toppengott sätt.
evaldo11 april 2008
Den godaste potatisen är nog färska, små potatisar stekta hela.
vanillalover11 april 2008
Gillar egentligen inte potatis över huvudtaget... (övriga familjen gillar det starkt) Men måste jag så får det bli de fasta. Rostar dem då helst i ugnen ihop med palsternacka, lök, morötter och ibland fänkål. Nypotatisen brukar jag hälla vinägrett över...
På sommarn brukar det bli hemmagjord potatissallad på Turkisk youghurt, strimlad purjo (den gröna delen, smått, smått) grovmalen peppar, salt och lite majo. GOTT!
/Marie
The_mama97mia11 april 2008
Här är det klyftpotatis som regerar. Ungarna gillar det. Vi äter potatis ofta, ibland "bara" kokt. Men ngt som man glömmer bort är pressad potatis - särskilt till fisk i god sås.... Ljuvligt.
När jag grillar gör jag potatisen i folie på grillen. Det är en klar favorit.
Jag längtar efter färskpotatis, men sen tröttnar man rätt fort o vill ha gammal potatis, jag brukar också bunkra...
piusamadeusmozart11 april 2008
Vi àr storkonsumenter av potatis i alla de former. Mos har inte mànga nàmnt men det gòr vi ofta och mycket sè det blir òver till lunchen dagen efter. I moset blandar jag i smàlt smòr med varm mjòlk, muskot och mycket nyriven parmesanost. Dagen efter blandar jag i ett àgg och ev. lite mjòl fòr att fà ràtt konsistens till potatisbullar. Dessa rullar jag i stròbròd och steker.
Om jag fàr kokt potatis òver river jag den och làgger i bròdbaket. Bròdet blir extra mjukt och saftigt.
kocken2211 april 2008
Hos oss blir det ofta ugnsrostad potatis med lite rödlök och goda kryddor. Ibland men mest på sommaren blir det marinerad potatis som jag sedan grillar.. superdupergott...
Ketronya11 april 2008
Mandelpotatis är en favorit här.
Ugnsbakade potatishalvor med vitlöksolja, flingsalt och grovmalen vitpeppar är mumma (Y)
Ketronya11 april 2008
Förresten, grön potatis, jag har hört att man ska slänga hela potatisen om den är grön för att det är något slags "gift" som inte är bra, hur gör ni med gröna potatisar?
kristin12311 april 2008
(Y) Potatis är gott att ugnsbaka och sedan skära den mitt itu för att fylla den med Keso som är blandad med avokado, purjolök och rödlök i små bitar. Enkelt och lätt.
monac11 april 2008
Skrivet av kristin123 den 11 apr 2008
(Y) Potatis är gott att ugnsbaka och sedan skära den mitt itu för att fylla den med Keso som är blandad med avokado, purjolök och rödlök i små bitar. Enkelt och lätt.
Det där lät ju bara jätte gott.... Enkelt & lätt, det tycker vi om:D tackar för ideén/tipset!
Glitterfia11 april 2008
Skrivet av monac den 11 apr 2008
Skrivet av kristin123 den 11 apr 2008
(Y) Potatis är gott att ugnsbaka och sedan skära den mitt itu för att fylla den med Keso som är blandad med avokado, purjolök och rödlök i små bitar. Enkelt och lätt.
Det där lät ju bara jätte gott.... Enkelt & lätt, det tycker vi om:D tackar för ideén/tipset!
Jag tycker det räcker med ett gott vitlökssmör, flingsalt och lite chiliflakes. (L) Brukar inte äta något mer/annat till :D
monac12 april 2008
det har du rätt i glitterfia,det räcker gott med smör & salt:)
medsamma de kommer & man får skörda sina egna......mmmmmmmmmmmmm
fast kombinationen avocado/rödlök/keso är svårslagen!!!!1(Y)
Glitterfia12 april 2008
Kom precis på att det frågades tidigare om hur man gjorde olika potatisrätter.......
Idag åt vi råstekt potatis och det blir så jädrans gott :D
Skalar och skivar potatisen och sköljer den i vatten. Bryner den så den får lite färg, saltar och pepprar (vitlökspeppar och svartpeppar) samt tillsätter krossad , grovhackad vitlök.
Slår i en ugnsform, lägger över morots- och lökklyftor och gratinerar tills det är klart i 225 graders ugn. Till det blev det vitlökssmör och stekt kotlett.
nisch12 april 2008
Färskpotatis med lite smör och salt på tycker jag är riktigt gott. SOMMAR
farmoringer12 april 2008
Och sill....
Glitterfia12 april 2008
Nu kom jag på en till potatisvariant som vi äter ganska ofta :D
Potatishalvor i ugnen.
Skalar (om det inte är en väldigt fin potatis) och delar mitt i tu på längden. Penslar snittytorna med lite smör och kryddar med salt ,peppar / vitlökspeppar ibland med lite timjan. Gratinerar i 225 grader.
Jättegott och passar latmasken i mig :p
monac13 april 2008
timjan är verkligen gott på råstekt potatis!:D...och vitlök såklart!
imse13 april 2008
Potatisen är oslagbar, det finns så mycket gott att göra på den. Mitt senaste potatisprojekt i köket blev;
Vi äter potatis varje dag!
Ofta till både lunch och middag. Men vi varvar med pasta ibland.
Man kan ju variera och göra vad som helst med potatis. Det är en helt underbar råvara!
Jag är mycket förtjust i färskpotatis, men inte om den är vattnig, och ofta kan det vara ett lotteri.
Godast är vinterpotatis i klyftor eller hela färskpotatisar i ugnen med havssalt och färsk timjan, och kanske en skvätt olja.
Mumma.
Potatis är gott i alla former tycker jag, kokt, stekt, gratäng, hasselback, klyftor, mos, ugnsrostad m m . Färskpotatis med en klick smör och salt. Nu vattnas det i munnen på mig :p
Eller som denna nu till sommaren:
Smör och citronglaserad färsk potatis
Jag är inte särskilt förtjust i vanlig kokt potatis, såvida det inte handlar om färskpotatis. Nej, jag föredrar ugnsstekt potatis i klyftor, skivor - you namne it! Fast potatismos är inte heller äckligt - det är gott. (Y)
Gillar att ugnssteka potatis tillsammans med rödlök, röd paprika och palsternacka, för potatisen suger åt sig av de andra smakerna på ett toppengott sätt.
Den godaste potatisen är nog färska, små potatisar stekta hela.
Gillar egentligen inte potatis över huvudtaget... (övriga familjen gillar det starkt) Men måste jag så får det bli de fasta. Rostar dem då helst i ugnen ihop med palsternacka, lök, morötter och ibland fänkål. Nypotatisen brukar jag hälla vinägrett över...
På sommarn brukar det bli hemmagjord potatissallad på Turkisk youghurt, strimlad purjo (den gröna delen, smått, smått) grovmalen peppar, salt och lite majo. GOTT!
/Marie
Här är det klyftpotatis som regerar. Ungarna gillar det. Vi äter potatis ofta, ibland "bara" kokt. Men ngt som man glömmer bort är pressad potatis - särskilt till fisk i god sås.... Ljuvligt.
När jag grillar gör jag potatisen i folie på grillen. Det är en klar favorit.
Jag längtar efter färskpotatis, men sen tröttnar man rätt fort o vill ha gammal potatis, jag brukar också bunkra...
Vi àr storkonsumenter av potatis i alla de former. Mos har inte mànga nàmnt men det gòr vi ofta och mycket sè det blir òver till lunchen dagen efter. I moset blandar jag i smàlt smòr med varm mjòlk, muskot och mycket nyriven parmesanost. Dagen efter blandar jag i ett àgg och ev. lite mjòl fòr att fà ràtt konsistens till potatisbullar. Dessa rullar jag i stròbròd och steker.
Om jag fàr kokt potatis òver river jag den och làgger i bròdbaket. Bròdet blir extra mjukt och saftigt.
Hos oss blir det ofta ugnsrostad potatis med lite rödlök och goda kryddor. Ibland men mest på sommaren blir det marinerad potatis som jag sedan grillar.. superdupergott...
Mandelpotatis är en favorit här.
Ugnsbakade potatishalvor med vitlöksolja, flingsalt och grovmalen vitpeppar är mumma (Y)
Förresten, grön potatis, jag har hört att man ska slänga hela potatisen om den är grön för att det är något slags "gift" som inte är bra, hur gör ni med gröna potatisar?
(Y) Potatis är gott att ugnsbaka och sedan skära den mitt itu för att fylla den med Keso som är blandad med avokado, purjolök och rödlök i små bitar. Enkelt och lätt.
(Y) Potatis är gott att ugnsbaka och sedan skära den mitt itu för att fylla den med Keso som är blandad med avokado, purjolök och rödlök i små bitar. Enkelt och lätt.
Det där lät ju bara jätte gott.... Enkelt & lätt, det tycker vi om:D tackar för ideén/tipset!
(Y) Potatis är gott att ugnsbaka och sedan skära den mitt itu för att fylla den med Keso som är blandad med avokado, purjolök och rödlök i små bitar. Enkelt och lätt.
Det där lät ju bara jätte gott.... Enkelt & lätt, det tycker vi om:D tackar för ideén/tipset!
Jag tycker det räcker med ett gott vitlökssmör, flingsalt och lite chiliflakes. (L) Brukar inte äta något mer/annat till :D
det har du rätt i glitterfia,det räcker gott med smör & salt:)
medsamma de kommer & man får skörda sina egna......mmmmmmmmmmmmm
fast kombinationen avocado/rödlök/keso är svårslagen!!!!1(Y)
Kom precis på att det frågades tidigare om hur man gjorde olika potatisrätter.......
Idag åt vi råstekt potatis och det blir så jädrans gott :D
Skalar och skivar potatisen och sköljer den i vatten. Bryner den så den får lite färg, saltar och pepprar (vitlökspeppar och svartpeppar) samt tillsätter krossad , grovhackad vitlök.
Slår i en ugnsform, lägger över morots- och lökklyftor och gratinerar tills det är klart i 225 graders ugn. Till det blev det vitlökssmör och stekt kotlett.
Färskpotatis med lite smör och salt på tycker jag är riktigt gott. SOMMAR
Och sill....
Nu kom jag på en till potatisvariant som vi äter ganska ofta :D
Potatishalvor i ugnen.
Skalar (om det inte är en väldigt fin potatis) och delar mitt i tu på längden. Penslar snittytorna med lite smör och kryddar med salt ,peppar / vitlökspeppar ibland med lite timjan. Gratinerar i 225 grader.
Jättegott och passar latmasken i mig :p
timjan är verkligen gott på råstekt potatis!:D...och vitlök såklart!
Potatisen är oslagbar, det finns så mycket gott att göra på den. Mitt senaste potatisprojekt i köket blev;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/04/07/varmrokt-lax-pa-potatisbadd-med-dressad-sallad/