Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

potatisgratäng

  • ajse 30 december 2009

    Någon som har testat att ha creme fraiche eller chevreost i potatisgratäng?

  • celice 30 december 2009

    :D Visst har jag provat med creme fraiche och det gick hur bra som helst, däremot inte med chevreost :D:D

  • Jesen 11 januari 2010

    Jag brukar koka ihop grädde och creme fraiche med salt, peppar och pressad vitlök. Koka någon minut till slät sås och häll över potatisen och ställ in i ugnen som vanligt. Blir mycket gott.

  • boz1965 11 januari 2010

    Nästan lite synd att ha dyr chèvreost i potatisgratäng, men annars tycker jag att den passar till det mesta.

  • boz1965 11 januari 2010

    Här har du en god och klassisk gratängsås:

    Sauce Mornay

    Du kan ha i lite vitlök om du vill. Västerbottenosten kan du såklart byta ut mot chèvre.

    Använder du den här såsen kan du helt enkelt inte misslyckas med din gratäng. :p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.