Någon som har testat att ha creme fraiche eller chevreost i potatisgratäng?
celice30 december 2009
:D Visst har jag provat med creme fraiche och det gick hur bra som helst, däremot inte med chevreost :D:D
Jesen11 januari 2010
Jag brukar koka ihop grädde och creme fraiche med salt, peppar och pressad vitlök. Koka någon minut till slät sås och häll över potatisen och ställ in i ugnen som vanligt. Blir mycket gott.
boz196511 januari 2010
Nästan lite synd att ha dyr chèvreost i potatisgratäng, men annars tycker jag att den passar till det mesta.
Någon som har testat att ha creme fraiche eller chevreost i potatisgratäng?
:D Visst har jag provat med creme fraiche och det gick hur bra som helst, däremot inte med chevreost :D:D
Jag brukar koka ihop grädde och creme fraiche med salt, peppar och pressad vitlök. Koka någon minut till slät sås och häll över potatisen och ställ in i ugnen som vanligt. Blir mycket gott.
Nästan lite synd att ha dyr chèvreost i potatisgratäng, men annars tycker jag att den passar till det mesta.
Här har du en god och klassisk gratängsås:
Sauce Mornay
Du kan ha i lite vitlök om du vill. Västerbottenosten kan du såklart byta ut mot chèvre.
Använder du den här såsen kan du helt enkelt inte misslyckas med din gratäng. :p