Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos

  • Kaneta 2 april 2008

    Har en rejäl klick potatismos över.
    Någon som har tips vad man kan göra med det?

  • tilda 2 april 2008

    Potatisplättar eller mosgratinerad fiskgratäng.

  • farmoringer 2 april 2008

    potatisbullar...

  • bernit 2 april 2008

    Skrivet av farmoringer den 2 apr 2008

    potatisbullar...


    Med lingon - MMMmmm...

    /BÅ :p

  • GaraMasala 2 april 2008

    Stekt potatismos med bacon och/eller korv, smaskens!

  • Glitterfia 2 april 2008

    Lappskojs är gott. Bara blanda ner salta biten (finns på burk) och rör om. Ät smörgåsgurka till.
    Åt det själv för inte så länge sedan, ett par veckor sen. (Y)

  • kocken22 2 april 2008

    (Y)Hallå! Det finns massor att göra med överblivet potatismos.
    Duchessé till fiskgratäng och till plankstek
    Så gör du - Koka potatis och kör den sedan med en elvisp, ha i matolja och äggulor, smaka av med salt och peppar... Men du som har överblivet mos kan endast ha i äggulor så att det får fin färg i ugnen.

    Potatisbullar, lite modifierade men hur gott som helst.
    Så gör du - blanda i kryddor som du gillar, t ex vitlök, basilika, gräslök, paprikapulver osv i moset. Pröva dig fram tills du tycker det blir gott. Forma moset som pannbiffar och vänd dom i ströbröd. Stek med lite olivolja i stekpanna. Om moset blir för löst kan du ha i lite ströbröd tills lagom konsistens uppnås.

    Grönsaksbiffar
    Så gör du - Koka t ex en morot, en bit selleri tills dom blir mjuka. Finhacka en lök. Mixa morot och selleri tills det blir en pure. Blanda ihop grönsaker, lök och moset. ha i en eller två äggulor. Smaka av med andra goda kryddor t ex lite grillkrydda, chili osv. Forma moset som pannbiffar och vänd dom sedan i ströbröd. Stek med lite olivolja i en stekpanna. Om moset blir för löst kan du ha i lite ströbröd tills lagom konsistens uppnås.

  • tessan72 2 april 2008

    Kroppkakor!!! Sätt till 1 ägg & mjöl tills det fått rätt konsistens. Stek bacon lr fläsk och baka in i kroppisarna (Y) Koka upp lättsaltat vatten och sätt i kroppkakorna. Låt puttra i ca 15 minuter!!! :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.