Har en rejäl klick potatismos över.
Någon som har tips vad man kan göra med det?
tilda2 april 2008
Potatisplättar eller mosgratinerad fiskgratäng.
farmoringer2 april 2008
potatisbullar...
bernit2 april 2008
Skrivet av farmoringer den 2 apr 2008
potatisbullar...
Med lingon - MMMmmm...
/BÅ :p
GaraMasala2 april 2008
Stekt potatismos med bacon och/eller korv, smaskens!
Glitterfia2 april 2008
Lappskojs är gott. Bara blanda ner salta biten (finns på burk) och rör om. Ät smörgåsgurka till.
Åt det själv för inte så länge sedan, ett par veckor sen. (Y)
kocken222 april 2008
(Y)Hallå! Det finns massor att göra med överblivet potatismos.
Duchessé till fiskgratäng och till plankstek
Så gör du - Koka potatis och kör den sedan med en elvisp, ha i matolja och äggulor, smaka av med salt och peppar... Men du som har överblivet mos kan endast ha i äggulor så att det får fin färg i ugnen.
Potatisbullar, lite modifierade men hur gott som helst.
Så gör du - blanda i kryddor som du gillar, t ex vitlök, basilika, gräslök, paprikapulver osv i moset. Pröva dig fram tills du tycker det blir gott. Forma moset som pannbiffar och vänd dom i ströbröd. Stek med lite olivolja i stekpanna. Om moset blir för löst kan du ha i lite ströbröd tills lagom konsistens uppnås.
Grönsaksbiffar
Så gör du - Koka t ex en morot, en bit selleri tills dom blir mjuka. Finhacka en lök. Mixa morot och selleri tills det blir en pure. Blanda ihop grönsaker, lök och moset. ha i en eller två äggulor. Smaka av med andra goda kryddor t ex lite grillkrydda, chili osv. Forma moset som pannbiffar och vänd dom sedan i ströbröd. Stek med lite olivolja i en stekpanna. Om moset blir för löst kan du ha i lite ströbröd tills lagom konsistens uppnås.
tessan722 april 2008
Kroppkakor!!! Sätt till 1 ägg & mjöl tills det fått rätt konsistens. Stek bacon lr fläsk och baka in i kroppisarna (Y) Koka upp lättsaltat vatten och sätt i kroppkakorna. Låt puttra i ca 15 minuter!!! :D
Har en rejäl klick potatismos över.
Någon som har tips vad man kan göra med det?
Potatisplättar eller mosgratinerad fiskgratäng.
potatisbullar...
potatisbullar...
Med lingon - MMMmmm...
/BÅ :p
Stekt potatismos med bacon och/eller korv, smaskens!
Lappskojs är gott. Bara blanda ner salta biten (finns på burk) och rör om. Ät smörgåsgurka till.
Åt det själv för inte så länge sedan, ett par veckor sen. (Y)
(Y)Hallå! Det finns massor att göra med överblivet potatismos.
Duchessé till fiskgratäng och till plankstek
Så gör du - Koka potatis och kör den sedan med en elvisp, ha i matolja och äggulor, smaka av med salt och peppar... Men du som har överblivet mos kan endast ha i äggulor så att det får fin färg i ugnen.
Potatisbullar, lite modifierade men hur gott som helst.
Så gör du - blanda i kryddor som du gillar, t ex vitlök, basilika, gräslök, paprikapulver osv i moset. Pröva dig fram tills du tycker det blir gott. Forma moset som pannbiffar och vänd dom i ströbröd. Stek med lite olivolja i stekpanna. Om moset blir för löst kan du ha i lite ströbröd tills lagom konsistens uppnås.
Grönsaksbiffar
Så gör du - Koka t ex en morot, en bit selleri tills dom blir mjuka. Finhacka en lök. Mixa morot och selleri tills det blir en pure. Blanda ihop grönsaker, lök och moset. ha i en eller två äggulor. Smaka av med andra goda kryddor t ex lite grillkrydda, chili osv. Forma moset som pannbiffar och vänd dom sedan i ströbröd. Stek med lite olivolja i en stekpanna. Om moset blir för löst kan du ha i lite ströbröd tills lagom konsistens uppnås.
Kroppkakor!!! Sätt till 1 ägg & mjöl tills det fått rätt konsistens. Stek bacon lr fläsk och baka in i kroppisarna (Y) Koka upp lättsaltat vatten och sätt i kroppkakorna. Låt puttra i ca 15 minuter!!! :D