Kan man koka potatisen och pressa den i förväg och sen ha i smält smör och uppvärmd mjölk och vispa ihop före severing? Blir det lika gott?
zudette29 maj 2008
Om jag vore du skulle jag göra potatismoset färdigt och sen bara sätta i lite till mjölk och kanske smör när jag värmer på det innnan servering! (Y) Undrar om det blir segt och klibbigt mos annars... jag vet inte???? :'(
Smulpajen29 maj 2008
Skrivet av krtek den 29 maj 2008
Kan man koka potatisen och pressa den i förväg och sen ha i smält smör och uppvärmd mjölk och vispa ihop före severing? Blir det lika gott?
Tycker det låter som det skull funka jättebra!
lenajeanette29 maj 2008
Tycker att det borde fungera, använd dig av mjölig potatis typ King Edward.
Tala gärna om hur det går.
viskan30 maj 2008
Så brukar jag göra "dagen efter" om jag får pressad potatis över efter en middag...
Man får inte samma konsitens som nytillagad potatismos men det fungerar alldeles utmärkt.
Använd elvispen bara så du får det riktigt fluffigt.
evaldo30 maj 2008
Om det nygjorda potatismoset inte ska serveras direkt så värmer jag upp det i mikron och rör om innan servering det brukar funka bra.
krtek2 juni 2008
Bra, då KAN man göra eget mos även när maten måste bli klar på en minut om man bara fixat det i förväg.
Kan man koka potatisen och pressa den i förväg och sen ha i smält smör och uppvärmd mjölk och vispa ihop före severing? Blir det lika gott?
Om jag vore du skulle jag göra potatismoset färdigt och sen bara sätta i lite till mjölk och kanske smör när jag värmer på det innnan servering! (Y) Undrar om det blir segt och klibbigt mos annars... jag vet inte???? :'(
Kan man koka potatisen och pressa den i förväg och sen ha i smält smör och uppvärmd mjölk och vispa ihop före severing? Blir det lika gott?
Tycker det låter som det skull funka jättebra!
Tycker att det borde fungera, använd dig av mjölig potatis typ King Edward.
Tala gärna om hur det går.
Så brukar jag göra "dagen efter" om jag får pressad potatis över efter en middag...
Man får inte samma konsitens som nytillagad potatismos men det fungerar alldeles utmärkt.
Använd elvispen bara så du får det riktigt fluffigt.
Om det nygjorda potatismoset inte ska serveras direkt så värmer jag upp det i mikron och rör om innan servering det brukar funka bra.
Bra, då KAN man göra eget mos även när maten måste bli klar på en minut om man bara fixat det i förväg.
Tackar!