Jag brukar göra plättar av överblivet potatismos men de blir alltid olika bra för jag vet inte riktigt hur jag ska blanda potatismoset med mjölk, mjöl och ägg. Har letat men bara hittat potatisplättar gjorda på kokt potatis.
Är det någon som vet hur man ska blanda? Det ska vara som plättar och inte potatisbullar.
Marianne1103 februari 2012
Skrivet av knyppeltanten den 3 feb 2012
Jag brukar göra plättar av överblivet potatismos men de blir alltid olika bra för jag vet inte riktigt hur jag ska blanda potatismoset med mjölk, mjöl och ägg. Har letat men bara hittat potatisplättar gjorda på kokt potatis.
Är det någon som vet hur man ska blanda? Det ska vara som plättar och inte potatisbullar.
Hej!
Jag brukar till 4 portioner blanda i: 2 ägg, 6 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, smaka av med salt och peppar.
Om du vispar upp äggen lätt, blanda i hälften av mjölken och sedan mjölet och därefter resten av mjölken och vispar till en slät smet. Sedan brukar jag ta potatismos och blanda i lite i taget så liksom blandar sig moset med smeten. Sedan det allra viktigaste innan man börjar grädda, är att smeten ska svälla, gärna en halvtimme.
Lycka till
knyppeltanten3 februari 2012
Tack- Det ska jag prova. Jag har heller aldrig låtit smeten svälla, har inte tänkt på det.
MosterNettan3 februari 2012
Skrivet av Marianne110 den 3 feb 2012
Skrivet av knyppeltanten den 3 feb 2012
Jag brukar göra plättar av överblivet potatismos men de blir alltid olika bra för jag vet inte riktigt hur jag ska blanda potatismoset med mjölk, mjöl och ägg. Har letat men bara hittat potatisplättar gjorda på kokt potatis.
Är det någon som vet hur man ska blanda? Det ska vara som plättar och inte potatisbullar.
Hej!
Jag brukar till 4 portioner blanda i: 2 ägg, 6 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, smaka av med salt och peppar.
Om du vispar upp äggen lätt, blanda i hälften av mjölken och sedan mjölet och därefter resten av mjölken och vispar till en slät smet. Sedan brukar jag ta potatismos och blanda i lite i taget så liksom blandar sig moset med smeten. Sedan det allra viktigaste innan man börjar grädda, är att smeten ska svälla, gärna en halvtimme.
Lycka till
4 portioner, hur mycket mos är det då?
Marianne1103 februari 2012
Skrivet av MosterNettan den 3 feb 2012
Skrivet av Marianne110 den 3 feb 2012
Skrivet av knyppeltanten den 3 feb 2012
Jag brukar göra plättar av överblivet potatismos men de blir alltid olika bra för jag vet inte riktigt hur jag ska blanda potatismoset med mjölk, mjöl och ägg. Har letat men bara hittat potatisplättar gjorda på kokt potatis.
Är det någon som vet hur man ska blanda? Det ska vara som plättar och inte potatisbullar.
Hej!
Jag brukar till 4 portioner blanda i: 2 ägg, 6 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, smaka av med salt och peppar.
Om du vispar upp äggen lätt, blanda i hälften av mjölken och sedan mjölet och därefter resten av mjölken och vispar till en slät smet. Sedan brukar jag ta potatismos och blanda i lite i taget så liksom blandar sig moset med smeten. Sedan det allra viktigaste innan man börjar grädda, är att smeten ska svälla, gärna en halvtimme.
Lycka till
4 portioner, hur mycket mos är det då?
Jag skulle uppskatta ca 4-5 dl mos. Du känner lite på konsistensen också, för det ska vara tjockare än pannkakssmet
Jag brukar göra plättar av överblivet potatismos men de blir alltid olika bra för jag vet inte riktigt hur jag ska blanda potatismoset med mjölk, mjöl och ägg. Har letat men bara hittat potatisplättar gjorda på kokt potatis.
Är det någon som vet hur man ska blanda? Det ska vara som plättar och inte potatisbullar.
Jag brukar göra plättar av överblivet potatismos men de blir alltid olika bra för jag vet inte riktigt hur jag ska blanda potatismoset med mjölk, mjöl och ägg. Har letat men bara hittat potatisplättar gjorda på kokt potatis.
Är det någon som vet hur man ska blanda? Det ska vara som plättar och inte potatisbullar.
Hej!
Jag brukar till 4 portioner blanda i: 2 ägg, 6 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, smaka av med salt och peppar.
Om du vispar upp äggen lätt, blanda i hälften av mjölken och sedan mjölet och därefter resten av mjölken och vispar till en slät smet. Sedan brukar jag ta potatismos och blanda i lite i taget så liksom blandar sig moset med smeten. Sedan det allra viktigaste innan man börjar grädda, är att smeten ska svälla, gärna en halvtimme.
Lycka till
Tack- Det ska jag prova. Jag har heller aldrig låtit smeten svälla, har inte tänkt på det.
Jag brukar göra plättar av överblivet potatismos men de blir alltid olika bra för jag vet inte riktigt hur jag ska blanda potatismoset med mjölk, mjöl och ägg. Har letat men bara hittat potatisplättar gjorda på kokt potatis.
Är det någon som vet hur man ska blanda? Det ska vara som plättar och inte potatisbullar.
Hej!
Jag brukar till 4 portioner blanda i: 2 ägg, 6 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, smaka av med salt och peppar.
Om du vispar upp äggen lätt, blanda i hälften av mjölken och sedan mjölet och därefter resten av mjölken och vispar till en slät smet. Sedan brukar jag ta potatismos och blanda i lite i taget så liksom blandar sig moset med smeten. Sedan det allra viktigaste innan man börjar grädda, är att smeten ska svälla, gärna en halvtimme.
Lycka till
4 portioner, hur mycket mos är det då?
Jag brukar göra plättar av överblivet potatismos men de blir alltid olika bra för jag vet inte riktigt hur jag ska blanda potatismoset med mjölk, mjöl och ägg. Har letat men bara hittat potatisplättar gjorda på kokt potatis.
Är det någon som vet hur man ska blanda? Det ska vara som plättar och inte potatisbullar.
Hej!
Jag brukar till 4 portioner blanda i: 2 ägg, 6 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, smaka av med salt och peppar.
Om du vispar upp äggen lätt, blanda i hälften av mjölken och sedan mjölet och därefter resten av mjölken och vispar till en slät smet. Sedan brukar jag ta potatismos och blanda i lite i taget så liksom blandar sig moset med smeten. Sedan det allra viktigaste innan man börjar grädda, är att smeten ska svälla, gärna en halvtimme.
Lycka till
4 portioner, hur mycket mos är det då?
Jag skulle uppskatta ca 4-5 dl mos. Du känner lite på konsistensen också, för det ska vara tjockare än pannkakssmet
Tack Marianne!