Som frågan lyder, kan man laga pulled pork på picnicbog?
boz19655 mars 2015
Det går alldeles säkert. Risken är bara att det blir torrt som fnöske eftersom picnicbog är en relativt mager styckdetalj.
Personligen hade jag nog satsat på en styckdetalj med en fetthalt kring 10-12%. Mycket av fettet smälter bort under tillagningen och det som blir kvar gör köttet "fuktigt" och gott. Ska du göra sås på kokspadet så kan du bara låta det stå en stund och svalna till 45-50 grader och sen skumma bort fettet som samlar sig på ytan.
Som frågan lyder, kan man laga pulled pork på picnicbog?
Det går alldeles säkert. Risken är bara att det blir torrt som fnöske eftersom picnicbog är en relativt mager styckdetalj.
Personligen hade jag nog satsat på en styckdetalj med en fetthalt kring 10-12%. Mycket av fettet smälter bort under tillagningen och det som blir kvar gör köttet "fuktigt" och gott. Ska du göra sås på kokspadet så kan du bara låta det stå en stund och svalna till 45-50 grader och sen skumma bort fettet som samlar sig på ytan.