300 g aubergine 300 g zucchini 1 röd paprika 1 grön paprika 1 gul paprika 2 stora gula lökar 3-4 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 burkar krossade el skalade tomater à 400 g 1 tsk timjan 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 1 lagerblad 1 tsk sambal olek (el efter smak) Till servering, 2 msk finhackad färsk basilika Ansa och skär grönsakerna i sockerbitsstora tärningar. Vitlöken grovhackas eller skivas.Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt grytan koka 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då.Ta bort lagerbladet. Strö basilika över.
Vem har ett supergott recept?
300 g aubergine 300 g zucchini 1 röd paprika 1 grön paprika 1 gul paprika 2 stora gula lökar 3-4 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 burkar krossade el skalade tomater à 400 g 1 tsk timjan 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 1 lagerblad 1 tsk sambal olek (el efter smak) Till servering, 2 msk finhackad färsk basilika Ansa och skär grönsakerna i sockerbitsstora tärningar. Vitlöken grovhackas eller skivas.Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt grytan koka 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då.Ta bort lagerbladet. Strö basilika över.