Tack igen för alla förslag,
och Janne G....den sidan ska jag kolla in närmre. Tack:)
MosterNettan31 augusti 2009
Skrivet av mama97mia den 31 aug 2009
Förresten håller med Disen ovan, just Coleslaw är ju så himla gott på färsk vitkål, gott att ha i mackor, som tillbehör till grillat, som sallad till vad som helst.... jag brukar göra min med lite morot o ananas i med.
Fläskpannkaka - serveras med lingonsylt och riven vitkål. Mums. Eller tunna pannkakor med bacon i - också med lingonsylt och vitkål.
Köttfärssoppa! Gör stor sats och frys in överskottet - den är faktiskt ännu godare när man tinar den tycker jag.
Till 4 pers - 200 g brynt köttfärs (jag använder nötfärs), 300 g strimlad vitkål, 2 morötter i slantar, 4 -5 tärnade potatisar, 1 l kött- eller grönsaksbuljong, 1 tsk salt, 1-2 tsk mejram eller oregano, 1 knippa persilja. Koka ihop alltsamman (utom persiljan) ca 20 minuter. Klipp persiljan över vid serveringen.
enAnnan2 september 2009
Jag är tokig i vitkål! Tycker att det är en perfekt råvara.
Här är två maträtter som vi gör ibland förutom de klassiska..
Har lagt ut en orientalisk gryta som innehåller vitkål. Jättegod(Y)
busan372 september 2009
Jag brukar göra en sallad med strimlad vitkål och krossad ananas. Blandas ihop till en krämig konsistens med crème fraiche, smaksätt med lite salt. Mycket gott
Tack igen för alla förslag,
och Janne G....den sidan ska jag kolla in närmre. Tack:)
Förresten håller med Disen ovan, just Coleslaw är ju så himla gott på färsk vitkål, gott att ha i mackor, som tillbehör till grillat, som sallad till vad som helst.... jag brukar göra min med lite morot o ananas i med.
Jag river i gröna äpplen också istf ananas...
Pizzasallad , vårullar, pirogfyllning,kålpudding. kåldolmar...
Fläskpannkaka - serveras med lingonsylt och riven vitkål. Mums. Eller tunna pannkakor med bacon i - också med lingonsylt och vitkål.
Köttfärssoppa! Gör stor sats och frys in överskottet - den är faktiskt ännu godare när man tinar den tycker jag.
Till 4 pers - 200 g brynt köttfärs (jag använder nötfärs), 300 g strimlad vitkål, 2 morötter i slantar, 4 -5 tärnade potatisar, 1 l kött- eller grönsaksbuljong, 1 tsk salt, 1-2 tsk mejram eller oregano, 1 knippa persilja. Koka ihop alltsamman (utom persiljan) ca 20 minuter. Klipp persiljan över vid serveringen.
Jag är tokig i vitkål! Tycker att det är en perfekt råvara.
Här är två maträtter som vi gör ibland förutom de klassiska..
Köttfärs- och vitkålsfräs med bulgur
Kyckling med vitkål och morot
Tack för ni delar med er :)
Har lagt ut en orientalisk gryta som innehåller vitkål. Jättegod(Y)
Jag brukar göra en sallad med strimlad vitkål och krossad ananas. Blandas ihop till en krämig konsistens med crème fraiche, smaksätt med lite salt. Mycket gott