Vad kreativa ni är !Blir jätteimponerad av alla tips och idéer. Jag håller på att uforska forumet för fullt...här finns mkt att läsa! Kul!
Jag äter vegetariskt, men kan t ex ersätta kyckling med quorn. Äter sällan ris, men nu får jag lust till det ( bl a för att få känna mig duktig när jag använder resterna (H))
bernit10 mars 2008
Om du inte vill använda riset i matlagninge, typ köttfärs, gör en äggstanning och blanda i riset tillsätt lite socker och du har en helt OK rispudding - servera med en god sylt
(riset måste vara ordentigt kokt)
/BÅ :p
evaldo10 mars 2008
Gör en rispudding.
Rispudding
4 Portioner
3 dl Kokt ris; gärna rundkornigt
5 dl Lättmjölk
4 Ägg
8 msk Russin
1 msk Sötningsmedel; ev upp till -det dubbla
1 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Mald kanel
1 Krm mald muskotnöt; om man -vill
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll smeten i en ugnssäker form. Grädda i ugnen tills puddingen har stelnat och fått färg, 30-40 minuter.
ooops11 mars 2008
Koka riset i mjölk och gör gröt, typ.
vanillalover11 mars 2008
Har hört på flera håll (och läst) att ris absolut INTE ska frysas! "Avger" något som inte är hälsosamt, men har tyvärr glömt vad...
Jag brukar spara "överbliven" mat till min mans matlådor istället. (som han tar med sej dagen efter då)
/Marie
guacamole12 mars 2008
ugnsbakade hela tomater, paprikor, halverade squash el. aubergine med ris och kofffars.
synd att inte sallader gar hem hos er. Det kan ju vara jattegott med en sallad gjord pa rester sasom ris och kyckling etc...:)
evaldo12 mars 2008
Krispiga Risbollar med Mandel och Vitlök
4 portioner
2 msk Olja
2 dl Rundkornigt grötris
1/2 Lök, finhackad
4 dl Vatten
1 Grönsaksbuljongtärning
1 Ägg
1/2 dl Lagrad ost, riven
2 tsk Salt
1/2 dl Ströbröd
Solros- eller rapsolja
2 msk Vitlök, finhackad
1/2 tsk Gurkmeja
1 burk (230 g) Garlic Salsa medium
50 g mandel, hackad
Tips!
Santa Maria Vattenkrasse, färsk
TILLAGNING
Fräs ris, vitlök, lök och gurkmeja i olja. Häll på salsa, vatten och grönsaksbuljong. Låt stå på svag värme i 20 minuter. Låt riset svalna något och blanda det med ägg, ost, mandel och salt. Rulla risbollarna och panera i ströbröd. Fritera risbollarna guldbruna och frasiga i solros- eller rapsolja. Risbollarna kan även stekas i en vanlig stekpanna. Risbollarna är goda att servera till lax, du kan också göra mindre bollar och servera som aptitretare och doppa i Sweet Hot Chili Sauce.
Tips! Gott är att blanda stekt svamp i risbollarna. Garnera med Santa Maria färsk Vattenkrasse.
sandkorn21 mars 2008
jag brukar använda överblivet ris-makaroner-spagetti
till pytt.
till det tar jag små byttor av skinka-kyckling- vad jag känner för just för det tillfället ..mm
det går att variera i det oändliga.
jag slänger ingen mat utan det blir så småningom pytt av det hela.
antingen med en sås av turkisk yougart till...eller bara som det är.
det var väl kanse inte det svaret du ville..men så gör jag
mvh sandkorn
Vad kreativa ni är !Blir jätteimponerad av alla tips och idéer. Jag håller på att uforska forumet för fullt...här finns mkt att läsa! Kul!
Jag äter vegetariskt, men kan t ex ersätta kyckling med quorn. Äter sällan ris, men nu får jag lust till det ( bl a för att få känna mig duktig när jag använder resterna (H))
Om du inte vill använda riset i matlagninge, typ köttfärs, gör en äggstanning och blanda i riset tillsätt lite socker och du har en helt OK rispudding - servera med en god sylt
(riset måste vara ordentigt kokt)
/BÅ :p
Gör en rispudding.
Rispudding
4 Portioner
3 dl Kokt ris; gärna rundkornigt
5 dl Lättmjölk
4 Ägg
8 msk Russin
1 msk Sötningsmedel; ev upp till -det dubbla
1 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Mald kanel
1 Krm mald muskotnöt; om man -vill
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll smeten i en ugnssäker form. Grädda i ugnen tills puddingen har stelnat och fått färg, 30-40 minuter.
Koka riset i mjölk och gör gröt, typ.
Har hört på flera håll (och läst) att ris absolut INTE ska frysas! "Avger" något som inte är hälsosamt, men har tyvärr glömt vad...
Jag brukar spara "överbliven" mat till min mans matlådor istället. (som han tar med sej dagen efter då)
/Marie
ugnsbakade hela tomater, paprikor, halverade squash el. aubergine med ris och kofffars.
synd att inte sallader gar hem hos er. Det kan ju vara jattegott med en sallad gjord pa rester sasom ris och kyckling etc...:)
Krispiga Risbollar med Mandel och Vitlök
4 portioner
2 msk Olja
2 dl Rundkornigt grötris
1/2 Lök, finhackad
4 dl Vatten
1 Grönsaksbuljongtärning
1 Ägg
1/2 dl Lagrad ost, riven
2 tsk Salt
1/2 dl Ströbröd
Solros- eller rapsolja
2 msk Vitlök, finhackad
1/2 tsk Gurkmeja
1 burk (230 g) Garlic Salsa medium
50 g mandel, hackad
Tips!
Santa Maria Vattenkrasse, färsk
TILLAGNING
Fräs ris, vitlök, lök och gurkmeja i olja. Häll på salsa, vatten och grönsaksbuljong. Låt stå på svag värme i 20 minuter. Låt riset svalna något och blanda det med ägg, ost, mandel och salt. Rulla risbollarna och panera i ströbröd. Fritera risbollarna guldbruna och frasiga i solros- eller rapsolja. Risbollarna kan även stekas i en vanlig stekpanna. Risbollarna är goda att servera till lax, du kan också göra mindre bollar och servera som aptitretare och doppa i Sweet Hot Chili Sauce.
Tips! Gott är att blanda stekt svamp i risbollarna. Garnera med Santa Maria färsk Vattenkrasse.
jag brukar använda överblivet ris-makaroner-spagetti
till pytt.
till det tar jag små byttor av skinka-kyckling- vad jag känner för just för det tillfället ..mm
det går att variera i det oändliga.
jag slänger ingen mat utan det blir så småningom pytt av det hela.
antingen med en sås av turkisk yougart till...eller bara som det är.
det var väl kanse inte det svaret du ville..men så gör jag
mvh sandkorn
Blanda i överblivet ris i pannkakssmeten...