Har kokat lingonsylt på väldigt mogna bär,
smaken är ok,
men den är alldeles rinnig!!
Kan man fixa till det i efterhand, när man redan har kokat+ sockrat den?
The_mama97mia28 oktober 2008
jag skulle nog våga att koka om med pektin...
vi brukar plocka tidigt mogna bär o det blir så fin sylt.
Kan du inte testa på bara en liten burk? Alltså du har redan sockrat ju, har du inga lingon i frysen så du kan koka med det?
Annars är det nog Atamon gubben eller pektinprylen som gäller... ?????
monas28 oktober 2008
Jag råkade ut för det med svartvin bärs sylt
jag kokte om den med pektin då blev den bra.
Har kokat lingonsylt på väldigt mogna bär,
smaken är ok,
men den är alldeles rinnig!!
Kan man fixa till det i efterhand, när man redan har kokat+ sockrat den?
jag skulle nog våga att koka om med pektin...
vi brukar plocka tidigt mogna bär o det blir så fin sylt.
Kan du inte testa på bara en liten burk? Alltså du har redan sockrat ju, har du inga lingon i frysen så du kan koka med det?
Annars är det nog Atamon gubben eller pektinprylen som gäller... ?????
Jag råkade ut för det med svartvin bärs sylt
jag kokte om den med pektin då blev den bra.
Monas