Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rinnig lingonsylt

  • spike_sandra 28 oktober 2008

    Har kokat lingonsylt på väldigt mogna bär,
    smaken är ok,
    men den är alldeles rinnig!!
    Kan man fixa till det i efterhand, när man redan har kokat+ sockrat den?

  • The_mama97mia 28 oktober 2008

    jag skulle nog våga att koka om med pektin...
    vi brukar plocka tidigt mogna bär o det blir så fin sylt.
    Kan du inte testa på bara en liten burk? Alltså du har redan sockrat ju, har du inga lingon i frysen så du kan koka med det?
    Annars är det nog Atamon gubben eller pektinprylen som gäller... ?????

  • monas 28 oktober 2008

    Jag råkade ut för det med svartvin bärs sylt
    jag kokte om den med pektin då blev den bra.

    Monas

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.