Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödlöksmarmelad

  • boz1965 16 augusti 2009

    Jag älskar rödlöksmarmelad som tillbehör, men undrar om det är nån av er som har ett lite "udda" recept på nämnda marmelad som kan vara värt att testa?

  • Annafbg 20 augusti 2009

    Om det är så udda vet jag inte, men jag tyckte att det blev väldigt gott i alla fall.
    Äpplet är väl den udda ingrediensen i så fall:)
    Rödlöksmarmelad

  • babbs 20 augusti 2009

    Den här varianten är kanske lite ovanlig, men god,

    Rödlöksmarmelad:
    3 st rödlökar
    1 msk olivolja
    3 msk rödvinsvinäger
    2 msk råsocker
    2 st fikon, torkade

    Skala och skiva löken. Fräs den på medelvärme i olivolja ca 10 min, rör då och då. Tillsätt vinäger och råsocker. Koka samman några minuter. Skär fikon i strimlor och tillsätt dem mot slutet. Späd eventuellt med några msk vatten om det verkar
    torrt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.