Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röka i klotgrill!

  • McFlurry 4 augusti 2012

    Att röka i klotgrill går utmärkt. Men man ska absolut inte lägga träspånen/pelletsen eller vad man nu använder i vatten. Dels så absorberar trä inte vatten och vattnet hindrar trät från att komma upp i rätt temperatur. Lägg träbitarna i ett foliepaket och gör ett litet hål i paketet. Lägg sedan foliepaketet direkt på glöden. Läs mer här:
    http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_soaking_wood.html

  • boz1965 5 augusti 2012

    Skrivet av McFlurry den 4 aug 2012

    Att röka i klotgrill går utmärkt. Men man ska absolut inte lägga träspånen/pelletsen eller vad man nu använder i vatten. Dels så absorberar trä inte vatten och vattnet hindrar trät från att komma upp i rätt temperatur. Lägg träbitarna i ett foliepaket och gör ett litet hål i paketet. Lägg sedan foliepaketet direkt på glöden. Läs mer här:
    http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_soaking_wood.html


    Du får naturligtvis tycka och tro vad du vill, men jag håller inte med dig. Robert Rainford (googla) som är en av de mest kända och erkända grillkockarna i världen med många års erfarenhet från välkända restauranger och ett stort antal tv-shower och kokböcker bakom sig förordar att man blöter upp spånen för att de ska ryka längre och inte brinna upp med en gång. Även min egen erfarenhet säger samma sak.

  • jojjeahl 27 februari 2013

    Finns en rökgenerator på www.carnivor.se och jag har byggt en egen. Fungerar alldeles utmärkt!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.