Att röka i klotgrill går utmärkt. Men man ska absolut inte lägga träspånen/pelletsen eller vad man nu använder i vatten. Dels så absorberar trä inte vatten och vattnet hindrar trät från att komma upp i rätt temperatur. Lägg träbitarna i ett foliepaket och gör ett litet hål i paketet. Lägg sedan foliepaketet direkt på glöden. Läs mer här:
http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_soaking_wood.html
boz19655 augusti 2012
Skrivet av McFlurry den 4 aug 2012
Att röka i klotgrill går utmärkt. Men man ska absolut inte lägga träspånen/pelletsen eller vad man nu använder i vatten. Dels så absorberar trä inte vatten och vattnet hindrar trät från att komma upp i rätt temperatur. Lägg träbitarna i ett foliepaket och gör ett litet hål i paketet. Lägg sedan foliepaketet direkt på glöden. Läs mer här:
http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_soaking_wood.html
Du får naturligtvis tycka och tro vad du vill, men jag håller inte med dig. Robert Rainford (googla) som är en av de mest kända och erkända grillkockarna i världen med många års erfarenhet från välkända restauranger och ett stort antal tv-shower och kokböcker bakom sig förordar att man blöter upp spånen för att de ska ryka längre och inte brinna upp med en gång. Även min egen erfarenhet säger samma sak.
jojjeahl27 februari 2013
Finns en rökgenerator på www.carnivor.se och jag har byggt en egen. Fungerar alldeles utmärkt!
Att röka i klotgrill går utmärkt. Men man ska absolut inte lägga träspånen/pelletsen eller vad man nu använder i vatten. Dels så absorberar trä inte vatten och vattnet hindrar trät från att komma upp i rätt temperatur. Lägg träbitarna i ett foliepaket och gör ett litet hål i paketet. Lägg sedan foliepaketet direkt på glöden. Läs mer här:
http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_soaking_wood.html
Att röka i klotgrill går utmärkt. Men man ska absolut inte lägga träspånen/pelletsen eller vad man nu använder i vatten. Dels så absorberar trä inte vatten och vattnet hindrar trät från att komma upp i rätt temperatur. Lägg träbitarna i ett foliepaket och gör ett litet hål i paketet. Lägg sedan foliepaketet direkt på glöden. Läs mer här:
http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_soaking_wood.html
Du får naturligtvis tycka och tro vad du vill, men jag håller inte med dig. Robert Rainford (googla) som är en av de mest kända och erkända grillkockarna i världen med många års erfarenhet från välkända restauranger och ett stort antal tv-shower och kokböcker bakom sig förordar att man blöter upp spånen för att de ska ryka längre och inte brinna upp med en gång. Även min egen erfarenhet säger samma sak.
Finns en rökgenerator på www.carnivor.se och jag har byggt en egen. Fungerar alldeles utmärkt!