Har skaffat mej en ny leksak, en big green egg. En polare hade en, å ja kunde inte låta bli. Vet inte om den säljs i affär jag köpte den från www.grillgladje.se.
I helgen grillades de Entrecote å sen blev de helt oväntat bullbak i den i söndags.
Nästa projekt är att röka i den, har 2 lammfioler i frysen som jag tänkt prova på... Men ja har ju ingen aning om hur man gör???? vad använder man för spån, vad ska man köra för temperatur, ska man göra nått med köttet innan. Jag har letat som en tok på nätet men utan framgång. De finns ju miljarders recept på vad man kan ha rökt lammfiol till men ingenstans står de hur man går tillväga för att röka.
Känns inte som att jag vill köra "trial and error" på mina fina bitar......
HJÄLP!!!!
The_mama97mia12 oktober 2010
Intressant projekt!
Jag skulle tro att du bör rimma lammet först.
Vad gäller spån är väl alspån det klassiska, men enrisrökning är gott. Man kan också ha på vedartade bitar av kryddväxter som t ex rosmarin som ju är suveränt till lamm.
Sök på Youtube annars, finns flera varianter på smoked leg of lamb där. Och missa inte att kolla in BBQPitBoys.com, dom har helt underbara videoklipp för både grill och rök.
chrisq12 oktober 2010
(Y) har tyvärr inte svar på din fråga men vill gratta till ett bra köp finns så mycket gott att göra på den o inte till en person utan till 30 samtidigt hihi gör pizza på den slår alla pizzor o baka bröd slår allt bakat bröd lycka till den blir nog en hit i sommar trots priset
Amika13 oktober 2010
Hoppas det här kanske kan hjälpa dig? :)
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=80312.0
Chrilleg13 oktober 2010
Amika : Jag har läst igenom hela det forumet nu, stod massor av intressant, men jag behöver mer specifik hjälp....
1: Vilket sorts spån 2: Vilken temperatur 3: Hur länge
Mamamia, hitta ett bra klipp delat på 3 delar där de säger hickory spån å 325 grader Fahrenheit.
Tyvärr funkar inte 1a delen.... å 3e delen finns inte...
Så ja börjar närma mej en lösning.
Planen är att ha lammfiolen på julbordet så ja har inte bråttom, dessutom har ja 2 så ja kan misslyckas med en :-)
Chrisn, har du haft din Big Green Egg länge? Jag har en Large. Har en polare som har en medium, de va efter att han bjudit på pizza jag insåg att ja va tvungen att skaffa en oxå.
Jag hade aldrig sett någon innan så de kan inte vara så vanliga i sverige, men om man söker på Youtube så känns det ju som varenda amerikan har en ...
Ser riktigt fram emot vintern när man kan stå ute i kylan å grilla (Y)
chrisq13 oktober 2010
(Y) hej kul att du vågade köpa en är ju inte billiga min är medium fick den av sonen då han ville ha en large bra kap hihi grillar hur mycket som helst på den lycka till med allt har några vänner nu med som skaffat sig hihi det smittar när dom ser o smakar maten
Amika13 oktober 2010
Skrivet av Chrilleg den 13 okt 2010
Amika : Jag har läst igenom hela det forumet nu, stod massor av intressant, men jag behöver mer specifik hjälp....
1: Vilket sorts spån 2: Vilken temperatur 3: Hur länge
Mamamia, hitta ett bra klipp delat på 3 delar där de säger hickory spån å 325 grader Fahrenheit.
Tyvärr funkar inte 1a delen.... å 3e delen finns inte...
Så ja börjar närma mej en lösning.
Planen är att ha lammfiolen på julbordet så ja har inte bråttom, dessutom har ja 2 så ja kan misslyckas med en :-)
Chrisn, har du haft din Big Green Egg länge? Jag har en Large. Har en polare som har en medium, de va efter att han bjudit på pizza jag insåg att ja va tvungen att skaffa en oxå.
Jag hade aldrig sett någon innan så de kan inte vara så vanliga i sverige, men om man söker på Youtube så känns det ju som varenda amerikan har en ...
Ser riktigt fram emot vintern när man kan stå ute i kylan å grilla (Y)
Men du chrille, gör så här då... För de verkar ju kunna sina grejer där. :) Gå med i det forumet och fråga dem? :) Jag tror inte att det kostar något. :)
Roggan13 oktober 2010
Nu vaknade "ha-begäret" hos mig!!!
Chrilleg13 oktober 2010
Amika: Jag skjuter brett, jag la ju in frågan där oxå efter att du tipsade mej ;-)
Roggan, de ä bara att slå till. "Här finns de slantar" eller va va de han sa i Göta Kanal en gång för 100 år sen :-)
Chrilleg18 oktober 2010
Hurra va internet är bra, efter lite letande hittade jag ett Big Green Egg Forum, där finns ju så klart svaret.. Allt är lätt när man vet hur man ska göra :-)
åh... en sån vill jag ocskå ha.... *leta i plånboken... * nähepp.. inte den närmsta tiden då... o_O
snickarpojken19 april 2014
Skrivet av Chrilleg den 12 okt 2010
Har skaffat mej en ny leksak, en big green egg. En polare hade en, å ja kunde inte låta bli. Vet inte om den säljs i affär jag köpte den från www.grillgladje.se.
I helgen grillades de Entrecote å sen blev de helt oväntat bullbak i den i söndags.
Nästa projekt är att röka i den, har 2 lammfioler i frysen som jag tänkt prova på... Men ja har ju ingen aning om hur man gör???? vad använder man för spån, vad ska man köra för temperatur, ska man göra nått med köttet innan. Jag har letat som en tok på nätet men utan framgång. De finns ju miljarders recept på vad man kan ha rökt lammfiol till men ingenstans står de hur man går tillväga för att röka.
Känns inte som att jag vill köra "trial and error" på mina fina bitar......
Har skaffat mej en ny leksak, en big green egg. En polare hade en, å ja kunde inte låta bli. Vet inte om den säljs i affär jag köpte den från www.grillgladje.se.
I helgen grillades de Entrecote å sen blev de helt oväntat bullbak i den i söndags.
Nästa projekt är att röka i den, har 2 lammfioler i frysen som jag tänkt prova på... Men ja har ju ingen aning om hur man gör???? vad använder man för spån, vad ska man köra för temperatur, ska man göra nått med köttet innan. Jag har letat som en tok på nätet men utan framgång. De finns ju miljarders recept på vad man kan ha rökt lammfiol till men ingenstans står de hur man går tillväga för att röka.
Känns inte som att jag vill köra "trial and error" på mina fina bitar......
HJÄLP!!!!
Intressant projekt!
Jag skulle tro att du bör rimma lammet först.
Vad gäller spån är väl alspån det klassiska, men enrisrökning är gott. Man kan också ha på vedartade bitar av kryddväxter som t ex rosmarin som ju är suveränt till lamm.
Sök på Youtube annars, finns flera varianter på smoked leg of lamb där. Och missa inte att kolla in BBQPitBoys.com, dom har helt underbara videoklipp för både grill och rök.
(Y) har tyvärr inte svar på din fråga men vill gratta till ett bra köp finns så mycket gott att göra på den o inte till en person utan till 30 samtidigt hihi gör pizza på den slår alla pizzor o baka bröd slår allt bakat bröd lycka till den blir nog en hit i sommar trots priset
Hoppas det här kanske kan hjälpa dig? :)
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=80312.0
Amika : Jag har läst igenom hela det forumet nu, stod massor av intressant, men jag behöver mer specifik hjälp....
1: Vilket sorts spån 2: Vilken temperatur 3: Hur länge
Mamamia, hitta ett bra klipp delat på 3 delar där de säger hickory spån å 325 grader Fahrenheit.
Tyvärr funkar inte 1a delen.... å 3e delen finns inte...
Så ja börjar närma mej en lösning.
Planen är att ha lammfiolen på julbordet så ja har inte bråttom, dessutom har ja 2 så ja kan misslyckas med en :-)
Chrisn, har du haft din Big Green Egg länge? Jag har en Large. Har en polare som har en medium, de va efter att han bjudit på pizza jag insåg att ja va tvungen att skaffa en oxå.
Jag hade aldrig sett någon innan så de kan inte vara så vanliga i sverige, men om man söker på Youtube så känns det ju som varenda amerikan har en ...
Ser riktigt fram emot vintern när man kan stå ute i kylan å grilla (Y)
(Y) hej kul att du vågade köpa en är ju inte billiga min är medium fick den av sonen då han ville ha en large bra kap hihi grillar hur mycket som helst på den lycka till med allt har några vänner nu med som skaffat sig hihi det smittar när dom ser o smakar maten
Amika : Jag har läst igenom hela det forumet nu, stod massor av intressant, men jag behöver mer specifik hjälp....
1: Vilket sorts spån 2: Vilken temperatur 3: Hur länge
Mamamia, hitta ett bra klipp delat på 3 delar där de säger hickory spån å 325 grader Fahrenheit.
Tyvärr funkar inte 1a delen.... å 3e delen finns inte...
Så ja börjar närma mej en lösning.
Planen är att ha lammfiolen på julbordet så ja har inte bråttom, dessutom har ja 2 så ja kan misslyckas med en :-)
Chrisn, har du haft din Big Green Egg länge? Jag har en Large. Har en polare som har en medium, de va efter att han bjudit på pizza jag insåg att ja va tvungen att skaffa en oxå.
Jag hade aldrig sett någon innan så de kan inte vara så vanliga i sverige, men om man söker på Youtube så känns det ju som varenda amerikan har en ...
Ser riktigt fram emot vintern när man kan stå ute i kylan å grilla (Y)
Men du chrille, gör så här då... För de verkar ju kunna sina grejer där. :) Gå med i det forumet och fråga dem? :) Jag tror inte att det kostar något. :)
Nu vaknade "ha-begäret" hos mig!!!
Amika: Jag skjuter brett, jag la ju in frågan där oxå efter att du tipsade mej ;-)
Roggan, de ä bara att slå till. "Här finns de slantar" eller va va de han sa i Göta Kanal en gång för 100 år sen :-)
Hurra va internet är bra, efter lite letande hittade jag ett Big Green Egg Forum, där finns ju så klart svaret.. Allt är lätt när man vet hur man ska göra :-)
Fanns flera svar här är ett av dem..
http://www.eggheadforum.com/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=55&func=view&catid=1&id=921083
Återkommer när jag testat!
(Y) ser fram emot det
åh... en sån vill jag ocskå ha.... *leta i plånboken... * nähepp.. inte den närmsta tiden då... o_O
Har skaffat mej en ny leksak, en big green egg. En polare hade en, å ja kunde inte låta bli. Vet inte om den säljs i affär jag köpte den från www.grillgladje.se.
I helgen grillades de Entrecote å sen blev de helt oväntat bullbak i den i söndags.
Nästa projekt är att röka i den, har 2 lammfioler i frysen som jag tänkt prova på... Men ja har ju ingen aning om hur man gör???? vad använder man för spån, vad ska man köra för temperatur, ska man göra nått med köttet innan. Jag har letat som en tok på nätet men utan framgång. De finns ju miljarders recept på vad man kan ha rökt lammfiol till men ingenstans står de hur man går tillväga för att röka.
Känns inte som att jag vill köra "trial and error" på mina fina bitar......
HJÄLP!!!!