Har ni sett alla smarta infographics som finns på nätet? Jag har en från ett brittiskt företag som heter Everest där de snyggt och överskådligt ställt upp hur länge olika sorters mat håller i frysen. Jättebra! Ibland glömmer man ju att det inte är en tidsmaskin...
Ni hittar den här: http://angiehults.blogspot.se/2013/08/husmorstips-sa-lange-haller-mat-i-frysen.html
Har ni några favoriter att dela med er av?
matmedmeras28 augusti 2013
Roligt tips! Bra att veta hur lång olika mat håller sig i kylen. Enkel tips här att kyla snabb maten för att få den så fort som möjligt i kylen. Ofta kokar jag mycket soppa på en gång och det dröjer tills den blir tillräckligt kall för att stoppa i kylen. Då brukar jag ställa soppan i fiskbänken fylld med kallt vatten. Smidigt!
MagnusClar28 augusti 2013
Intressant, när jag kommer hem idag så tror jag nog att jag ska kasta rätt mycket som ligger i min frys! :s
Tack för tipset!
AngieH28 augusti 2013
Tja, det är ju inte jag som gjort översikten så kan väl inte direkt ta åt mig äran, men visst är den rätt bra? Ville mest dela med mig eftersom jag själv verkligen har nytta av den!
estrid128 augusti 2013
Lätt att glömma även VAD som finns i frysen. När jag var liten plockade vi nypon själva som mamma kokade soppa på och frös in. Hon råkade tina upp en burk med tomatsoppa istället för nyponsoppa. Inte så gott i hop med glass...
callemero29 augusti 2013
Jättebra tips. Tack! (Y)
rosatalo29 augusti 2013
Skrivet av estrid1 den 28 aug 2013
Lätt att glömma även VAD som finns i frysen. När jag var liten plockade vi nypon själva som mamma kokade soppa på och frös in. Hon råkade tina upp en burk med tomatsoppa istället för nyponsoppa. Inte så gott i hop med glass...
Känner igen problemet, hade fryst in överbliven hackad rödlök i en tom glassask. Åh vad bra, tyckte jag, när min yngsta bror kom på överaskningsvisit någon månad senare och jag rotade i frysen efter något gott till fikat och hittade glassförpackningen. Det blev en slät kopp kaffe och ett gott skratt den gången.
AngieH29 augusti 2013
Det är inte dumt att skriva både innehåll och datum på en lapp och lägga med i påsen/burken...
rosatalo30 augusti 2013
Skrivet av AngieH den 29 aug 2013
Det är inte dumt att skriva både innehåll och datum på en lapp och lägga med i påsen/burken...
Så sant så. Men man inbillar sig alltid att man självklart kommer ihåg. {messed}
AngieH2 september 2013
Skrivet av rosatalo den 30 aug 2013
Så sant så. Men man inbillar sig alltid att man självklart kommer ihåg. {messed}
Visst gör man? Jag kan ju bara tala för mig själv, men när det kommer till kritan glömmer jag ALLTID.
angiehults.blogspot.com
boz19652 september 2013
Sätter alltid på en bit frystejp och skriver innehåll och datum på tejpen. Men det kanske är jag som gammal kock, som är miljöskadad, vad vet jag? o_O
DoctorWho3 september 2013
Skrivet av boz1965 den 2 sep 2013
Sätter alltid på en bit frystejp och skriver innehåll och datum på tejpen. Men det kanske är jag som gammal kock, som är miljöskadad, vad vet jag? o_O
Jag gör exakt samma sak. Många släktingar tycker att det är onödig. "Det är ju bara att öppna burken så ser du vad som är i den." Problemet med deras metod är att många saker liknar varandra när de är frysta. Tex tomatsås och hemgjort nyponmos. Inte särskilt gott att blanda ihop. {messed}
Har ni sett alla smarta infographics som finns på nätet? Jag har en från ett brittiskt företag som heter Everest där de snyggt och överskådligt ställt upp hur länge olika sorters mat håller i frysen. Jättebra! Ibland glömmer man ju att det inte är en tidsmaskin...
Ni hittar den här: http://angiehults.blogspot.se/2013/08/husmorstips-sa-lange-haller-mat-i-frysen.html
Har ni några favoriter att dela med er av?
Roligt tips! Bra att veta hur lång olika mat håller sig i kylen. Enkel tips här att kyla snabb maten för att få den så fort som möjligt i kylen. Ofta kokar jag mycket soppa på en gång och det dröjer tills den blir tillräckligt kall för att stoppa i kylen. Då brukar jag ställa soppan i fiskbänken fylld med kallt vatten. Smidigt!
Intressant, när jag kommer hem idag så tror jag nog att jag ska kasta rätt mycket som ligger i min frys! :s
Tack för tipset!
Tja, det är ju inte jag som gjort översikten så kan väl inte direkt ta åt mig äran, men visst är den rätt bra? Ville mest dela med mig eftersom jag själv verkligen har nytta av den!
Lätt att glömma även VAD som finns i frysen. När jag var liten plockade vi nypon själva som mamma kokade soppa på och frös in. Hon råkade tina upp en burk med tomatsoppa istället för nyponsoppa. Inte så gott i hop med glass...
Jättebra tips. Tack! (Y)
Lätt att glömma även VAD som finns i frysen. När jag var liten plockade vi nypon själva som mamma kokade soppa på och frös in. Hon råkade tina upp en burk med tomatsoppa istället för nyponsoppa. Inte så gott i hop med glass...
Känner igen problemet, hade fryst in överbliven hackad rödlök i en tom glassask. Åh vad bra, tyckte jag, när min yngsta bror kom på överaskningsvisit någon månad senare och jag rotade i frysen efter något gott till fikat och hittade glassförpackningen. Det blev en slät kopp kaffe och ett gott skratt den gången.
Det är inte dumt att skriva både innehåll och datum på en lapp och lägga med i påsen/burken...
Det är inte dumt att skriva både innehåll och datum på en lapp och lägga med i påsen/burken...
Så sant så. Men man inbillar sig alltid att man självklart kommer ihåg. {messed}
Så sant så. Men man inbillar sig alltid att man självklart kommer ihåg. {messed}
Visst gör man? Jag kan ju bara tala för mig själv, men när det kommer till kritan glömmer jag ALLTID.
angiehults.blogspot.com
Sätter alltid på en bit frystejp och skriver innehåll och datum på tejpen. Men det kanske är jag som gammal kock, som är miljöskadad, vad vet jag? o_O
Sätter alltid på en bit frystejp och skriver innehåll och datum på tejpen. Men det kanske är jag som gammal kock, som är miljöskadad, vad vet jag? o_O
Jag gör exakt samma sak. Många släktingar tycker att det är onödig. "Det är ju bara att öppna burken så ser du vad som är i den." Problemet med deras metod är att många saker liknar varandra när de är frysta. Tex tomatsås och hemgjort nyponmos. Inte särskilt gott att blanda ihop. {messed}