Har lite funderingar kring saft...
Har precis upptäckt hur kul det är att göra sin egen saft :-)
Mina funderingar är:
1. Hur länge står sig saften om man INTE fryser den?
Jag har mina i flaskor i matkällaren där det är mörk och svalt.
2. kan jag göra saft på frysta rabarber?
Om ja, ska man minska vattenmängden då?
Hittade ett recpet här på mk på rabarbersaft.
Man skulle ha 1.8 liter vatten till 1 kg rabarber.
Jag har tagit reda på 2 kg rabarber som jag skurit i bitar och tänkte lägga i frysen. Tänkte dubbla receptet på saft sen och göra på 2 kg rabarber. Enligt grundreceptet skulle jag då ha 3,6 liter vatten.
Vad tror ni?
vinciqator24 augusti 2010
Saft står sig olika bra – beroende på;
Sockerhalt - mer är bättre
Hygien - renare är bättre
Förslutning - tätare är bättre
Syra - mer är bättre
Konserveringsämnen - naturlig besoesyra ( ex.vis i lingon ) är bra
Lagringstemp. - kallare är bättre
Kemikalier - lagom är nödvändigt och bra
Det går utmärkt att göra saft på frusna rabarber. När Du tinar upp dem, gör det i grytan så att Du tar till vara på saften – håll nere vattenmängden något. Späd hellre.
Har lite funderingar kring saft...
Har precis upptäckt hur kul det är att göra sin egen saft :-)
Mina funderingar är:
1. Hur länge står sig saften om man INTE fryser den?
Jag har mina i flaskor i matkällaren där det är mörk och svalt.
2. kan jag göra saft på frysta rabarber?
Om ja, ska man minska vattenmängden då?
Hittade ett recpet här på mk på rabarbersaft.
Man skulle ha 1.8 liter vatten till 1 kg rabarber.
Jag har tagit reda på 2 kg rabarber som jag skurit i bitar och tänkte lägga i frysen. Tänkte dubbla receptet på saft sen och göra på 2 kg rabarber. Enligt grundreceptet skulle jag då ha 3,6 liter vatten.
Vad tror ni?
Saft står sig olika bra – beroende på;
Sockerhalt - mer är bättre
Hygien - renare är bättre
Förslutning - tätare är bättre
Syra - mer är bättre
Konserveringsämnen - naturlig besoesyra ( ex.vis i lingon ) är bra
Lagringstemp. - kallare är bättre
Kemikalier - lagom är nödvändigt och bra
Det går utmärkt att göra saft på frusna rabarber. När Du tinar upp dem, gör det i grytan så att Du tar till vara på saften – håll nere vattenmängden något. Späd hellre.