Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

safta

  • jalapeno82 15 augusti 2010

    Har lite funderingar kring saft...
    Har precis upptäckt hur kul det är att göra sin egen saft :-)

    Mina funderingar är:

    1. Hur länge står sig saften om man INTE fryser den?
    Jag har mina i flaskor i matkällaren där det är mörk och svalt.

    2. kan jag göra saft på frysta rabarber?
    Om ja, ska man minska vattenmängden då?

    Hittade ett recpet här på mk på rabarbersaft.
    Man skulle ha 1.8 liter vatten till 1 kg rabarber.

    Jag har tagit reda på 2 kg rabarber som jag skurit i bitar och tänkte lägga i frysen. Tänkte dubbla receptet på saft sen och göra på 2 kg rabarber. Enligt grundreceptet skulle jag då ha 3,6 liter vatten.

    Vad tror ni?

  • vinciqator 24 augusti 2010

    Saft står sig olika bra – beroende på;

    Sockerhalt - mer är bättre
    Hygien - renare är bättre
    Förslutning - tätare är bättre
    Syra - mer är bättre
    Konserveringsämnen - naturlig besoesyra ( ex.vis i lingon ) är bra
    Lagringstemp. - kallare är bättre

    Kemikalier - lagom är nödvändigt och bra

    Det går utmärkt att göra saft på frusna rabarber. När Du tinar upp dem, gör det i grytan så att Du tar till vara på saften – håll nere vattenmängden något. Späd hellre.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.