Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallader hållbara magra

  • Vetebullen 1 januari 2009

    God fortsättning på det nya året alla. :D
    Nu är det dags för sallader för min del.
    Efterlyser tips-recept på matiga men ändå kalorisnåla sallader där huvudrätten är just salladen, gjord av t.ex. morötter, vitkål, fänkål, lök mm. inte det traditionella tomater. gurka, grönsallad. :)

  • tompa48 1 januari 2009

    Kanske det här vore nåt. (H)
    Mjuk rotsakssallad med syrlig grön sås
    10 -12 pers
    500 g potatisar, 6-7 st
    450 g morötter, 5-6 st
    350 g palsternackor, 2-3 st
    250 g gula löka, 2-3 st
    2 l vatten + 4 grönsaksbuljongtärningar
    1 tsk salt
    Grön sås
    3 dl dill, färsk grovhackad
    1 dl buljong, från koket ovan
    2 msk vitvinsvinäger
    1 st vitlöksklyfta, pressad
    1 tsk salt
    1,5 dl olivolja
    Gör så här
    1. Skala och skär morötter och potatis i strimlor. Skala och skär palsternackorna i tärningar. Hacka löken.
    2. Koka upp vatten, buljongtärningar och salt i en stor kastrull. Lägg i och koka först potatis och morotsstrimlorna 5 min till nästan genomkokta. Lägg i
    palsternackstärningar och lök, koka allt mjukt ca 5 min.
    3. Sila upp rotfrukterna direkt och ta undan en deciliter buljong till dressingen (använd resten som buljong).
    4. Grön sås:Mixa den hackade dillen med buljongen.
    5. Tillsätt vinäger, vitlök, salt och slutligen olja droppvis under gång.
    6. Servera såsen separat till rotsakerna, som är goda ljumma – värm dem ev i mikro.

  • Vetebullen 1 januari 2009

    Detta låter ju jättebra, ska pröva. Tack så mycket för tipset! (Y)

    Skrivet av tompa48 den 1 jan 2009

    Kanske det här vore nåt. (H)
    Mjuk rotsakssallad med syrlig grön sås
    10 -12 pers
    500 g potatisar, 6-7 st
    450 g morötter, 5-6 st
    350 g palsternackor, 2-3 st
    250 g gula löka, 2-3 st
    2 l vatten + 4 grönsaksbuljongtärningar
    1 tsk salt
    Grön sås
    3 dl dill, färsk grovhackad
    1 dl buljong, från koket ovan
    2 msk vitvinsvinäger
    1 st vitlöksklyfta, pressad
    1 tsk salt
    1,5 dl olivolja
    Gör så här
    1. Skala och skär morötter och potatis i strimlor. Skala och skär palsternackorna i tärningar. Hacka löken.
    2. Koka upp vatten, buljongtärningar och salt i en stor kastrull. Lägg i och koka först potatis och morotsstrimlorna 5 min till nästan genomkokta. Lägg i
    palsternackstärningar och lök, koka allt mjukt ca 5 min.
    3. Sila upp rotfrukterna direkt och ta undan en deciliter buljong till dressingen (använd resten som buljong).
    4. Grön sås:Mixa den hackade dillen med buljongen.
    5. Tillsätt vinäger, vitlök, salt och slutligen olja droppvis under gång.
    6. Servera såsen separat till rotsakerna, som är goda ljumma – värm dem ev i mikro.


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.