Igår lagade jag stekt strömming med potatismos, vilket smakade fantastiskt gott, bortsett från att strömmingen blev väldigt osaltad. Jag dubbelpanerade strömmingsfiléerna genom att först vända dem i vetemjöl, som jag hade saltat och pepprat. Därefter vände jag filéerna i vispat ägg och slutligen i ströbröd.
Hur gör ni för att få, eller bibehålla, en fin sälta då ni panerar strömming eller annan stekt fisk som ni lagar?
Bappi4 februari 2012
Min svärmor lärde mig att skåra några snitt i en strömming på båda sidorna. Sedan låta saltet få dra in i en skål fylld med strömmingar innan man panerar och steker strömming. Obs detta gäller hel strömming/ kram
knyppeltanten4 februari 2012
Jag brukar salta både insidan och utsidan på strömmingarna. Blandar man salt i mjölet så tycker jag inte att det blir så mycket smak på dem, man får nog ta rätt mycket salt i så fall.
The_TL4 februari 2012
Stort tack för era svar! :)
LitenRos4 februari 2012
Jag brukar ha dill och Kalles kaviar imellan och salt i mjölet.{beauty}
littlejohn4 februari 2012
Jag älskar stekt strömming och jag panerar skinnsidan, saltar och lägger dill på köttsidan sedan lägger jag en likadan ovanpå. Alltså den blir dubbel och jättegod
The_TL4 februari 2012
Tack för alla bra tips! :)
Fortsätt gärna att skriva i tråden.
knyppeltanten4 februari 2012
Mamma brukade ha salt och persilja mellan i strömmingsflundran, det var jättegott.
Hej alla strömmingsfantaster! ;)
Igår lagade jag stekt strömming med potatismos, vilket smakade fantastiskt gott, bortsett från att strömmingen blev väldigt osaltad. Jag dubbelpanerade strömmingsfiléerna genom att först vända dem i vetemjöl, som jag hade saltat och pepprat. Därefter vände jag filéerna i vispat ägg och slutligen i ströbröd.
Hur gör ni för att få, eller bibehålla, en fin sälta då ni panerar strömming eller annan stekt fisk som ni lagar?
Min svärmor lärde mig att skåra några snitt i en strömming på båda sidorna. Sedan låta saltet få dra in i en skål fylld med strömmingar innan man panerar och steker strömming. Obs detta gäller hel strömming/ kram
Jag brukar salta både insidan och utsidan på strömmingarna. Blandar man salt i mjölet så tycker jag inte att det blir så mycket smak på dem, man får nog ta rätt mycket salt i så fall.
Stort tack för era svar! :)
Jag brukar ha dill och Kalles kaviar imellan och salt i mjölet.{beauty}
Jag älskar stekt strömming och jag panerar skinnsidan, saltar och lägger dill på köttsidan sedan lägger jag en likadan ovanpå. Alltså den blir dubbel och jättegod
Tack för alla bra tips! :)
Fortsätt gärna att skriva i tråden.
Mamma brukade ha salt och persilja mellan i strömmingsflundran, det var jättegott.